به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، علی اکبر اشعری بعد از ظهر دوشنبه در همایش استانی مدیریت اسناد در کردستان، اظهار داشت: در راستای تسریع در امر شناسایی، جمع آوری و نگهداری اصولی اسناد مهم و تاریخی در کشور، دفاتر استانی مرکز اسناد در سراسر کشور راه اندازی می شود.
وی عنوان کرد: با توجه به تاکید ریاست محترم جمهوری و پیگیری های صورت گرفته از سوی استانداران و مسئولان استانی، طرح افزایش دفاتر استانی مرکز اسناد و کتابخانه ملی در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال جاری بخشی از دفاتر استانی را راه اندازی کنیم.
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور گفت: هم اکنون تعداد 9 دفتر استانی مرکز اسناد و کتابخانه ملی در استان ها راه اندازی شده و هر دفتر به صورت منطقه ای فعالیت های استان های همجوار را نیز مدیریت می کند که برای دست یابی به اهداف این سازمان و همچنین ارائه خدمت بهتر در این بخش، راه اندازی دفاتر استانی در سراسر کشور در دستور کار قرار دارد.
اشعری در ادامه وضعیت و شرایط کنونی نگهداری اسناد ملی را در بعضی از ادارات و سازمان های دولتی نگران کننده دانست و بیان داشت: متاسفانه شرایط در بعضی از ادارات برای نگهداری اسناد ملی مناسب نیست و این اسناد مهم که بخشی از تاریخ کشور به شمار می رود در معرض تهدیدهای جدی قرار دارند.
وی با اشاره به جایگاه و اهمیت اسناد یادآور شد: در میان اسنادی که طی چند سال اخیر در ادارات دولتی و در آرشیو افراد مختلف شناسایی و به مرکز اسناد ملی انتقال داده شده اند، اطلاعات دقیقی از وضعیت و شرایط حاکم بر زمان های گذشته به دست آمده است که این اطلاعات در بسیاری از حوزه ها به ویژه طرح های مطالعاتی و پژوهشی کاربردهای خوبی دارد.
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور افزود: در اهمیت و جایگاه سند ذکر این نکته کافی است که بعضی از کشورهای عربی همسایه ما که عمر حکومتشان به چهار الی پنج دهه بیشتر نمی رسد به فکر سند سازی و حتی جعل اسناد تاریخی افتاده تا هویت و جایگاه خود را به نمایش بگذارند.
در ادامه این همایش یک روزه افراد و شرکت کنندگان در قالب کارگاه های آموزشی با چگونگی آرشیو اسناد آشنا شدند.
نظر شما