مهدی اسلام پناه در گفتگو با مهر با تاکید بر عادی شدن روال واردات و ثبت سفارش واردات پنبه، گفت: با توجه به نیاز واحدهای نساجی و پوشاک و واحدهای پایین دستی این صنعت، واردات بدون تغییری در تعرفه ها آزاد شده است.
مدیر کل دفتر صنایع نساجی ، پوشاک ، کیف و کفش وزارت صنایع و معادن افزود: اگر چه در ممنوعیت واردات پنبه به کشور این وزارتخانه دخالتی نداشت اما با توجه به نیاز واحدها و برای حمایت از تولید داخلی و با همکاری دستگاههای اجرایی، ثبت سفارش واردات پنبه به حالت عادی بازگردد.
وی تاکید کرد که با توجه به نیاز واحدهای ریسنگی و نساجی، این اطمینان را به تولید کنندگان پنبه می دهیم که حتی ذره ای پنبه روی دست کشاورزان نماند.
به گفته اسلام پناه، کمیته تخصصی کارگروه کنترل بازار از این پس هر گونه کمبود مواد اولیه در بازار را رصد خواهد کرد تا برای تامین نیاز به موقع اقدام شود و با توجه به حساسیت واحدهای نساجی و پوشاک به پنبه و تامین این ماده اولیه حیاتی، به آنها این اطمینان را می دهیم که به موقع نیاز آنها را برطرف کنیم.
وی پنبه را طلای سفید معرفی کرد و افزود: نوسانات قیمت بازار پنبه علاوه بر تاثیر پذیری از اقدامات سودجویانه برخی واسطه های بازار از قیمتها و فرایندهای جهانی نیز تاثیر پذیر است که از جمله می توان به سیل پاکستان و پیش فروش پنبه ازبکستان اشاره کرد.
مدیر کل دفتر صنایع نساجی ، پوشاک ، کیف و کفش وزارت صنایع و معادن ممنوعیت واردات پنبه را نشات گرفته از اجرای طرح افزایش بهره وری اعلام کرد و بر هماهنگی میان دستگاهها برای اتخاذ چنین تصمیمات تاثیر گذاری تاکید کرد.
وی گفت: نیاز و مصرف واحدهای نساجی و پوشاک در سال 88 بین 110 تا 160 هزار تن متغییر بود که در این سال حدود 50 هزار تن واردات و 62 هزار تن ازتولید داخلی تامین شد.
اسلام پناه با اشاره به رشد واحدهای ریسندگی در کشور، گفت: با توجه به رشد این واحدها نیاز به پنبه نیز افزایش یافته است که در این زمینه، به نظر می رسد کیفیت وش در کشور نیز باید بهبود یابد.
وی کید مصرف و میزان پرت پنبه را تابعی از عوامل مختلف از جمله نوع مدیریت، اصلاح خط تولید، حرفه ای بودن کارگران و فرسودگی ماشین آلات عنوان کرد و افزود: چنانچه پنبه حلاجی شود و از مولفه های استاندارد برخوردار باشد پرت نیز کاهش خواهد یافت.
نظر شما