غلام حسین عسگری صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران و در حاشیه نمایشگاه بین المللی معماری و فناوری های نوین ساختمان در اصفهان افزود: صنعت ساختمان در کشور رشد فناوری لازم را ندارد و تجربه کشورهای پیشرفته جهان نیز ثابت کرده است که این امر نیازمند طی فرآیندی طولانی مدت و دشوار است.
وی با اشاره به اینکه زمانی در حدود 50 سال برای نهادینه شدن صنعتی سازی ساختمان نیاز است، ادامه داد: بار عمدهای از فرهنگ سازی مردمی این مقوله از طریق نمایشگاهها و رسانههای گروهی صورت خواهد پذیرفت.
برنامه پنجم توسعه راهگشا خواهد بود
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان تصریح کرد: دولت در برنامه چهارم توسعه رویکردهای حمایت از ساخت وساز صنعتی را پیش بینی کرد اما این امر باید استمرار یافته و در برنامه پنجم توسعه نیز لحاظ شود.
عسگری با یادآوری این نکته که به لحاظ زمان بر بودن اتخاذ چنین رویکردی نمیتوان بدون اتکا به برنامههای توسعهای کشور پیش رفت، بیان داشت: چنانچه این موضوع در برنامه پنجم توسعه اعمال شود، میتوان امیدوار بود که صنعت ساختمان کشور از حالت سنتی خارج شود.
وی همچنین بند دال تبصره 6 بودجه سالانه کشور و قانون حمایت از تولید مسکن را در این زمینه راهگشا دانست.
وفور کالاهای وارداتی در بازار ساختمان
وی در ادامه نسبت به وفور کالاهای وارداتی در بازار صنعت ساختمان و نمایشگاهها ابراز تأسف کرد و اظهار داشت: محصولات بسیار قابل توجهی در این نمایشگاه حضور دارند که میتوانند در صرفه جویی انرژی و افزایش سرعت ساخت مؤثر باشند اما متأسفانه اکثر آن ها ساخت خارج از کشور است و محصولات داخلی کمتر به چشم می خورد.
عسگری اضافه کرد: خوشبختانه هم اکنون بخش کمی از مصالح موجود استانداردهای لازم را ندارد و استانداردسازی مصالح ساختمانی روند خوبی را طی کرده است.
دولت فکری برای گرانی مصالح پس از هدفمندسازی یارانه ها کند
وی همچنین در خصوص تأثیر اجرای طرح هدفمند سازی یارانهها بر صنعت ساختمان گفت: بی شک گران شدن مصالح ساختمانی را پیش رو خواهیم داشت و دولت باید فکری برای پرداخت یارانه ها در این بخش کند.
عسگری تأکید کرد: یارانهای که هم اکنون برای تولیدکنندگان پرداخت میشود باید ادامه یابد تا از شدت این افزایش قیمت ها کاسته شود.
وی ادامه داد: البته دولت آمادگی های لازم در این خصوص را اعلام کرده است تا از بحران های احتمالی جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه صنعت ساختمان صنعتی بسیار انرژی بر است، اظهار داشت: این افزایش قیمت ها در افزایش رکود صنعت ساختمان مؤثر خواهد بود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تصریح کرد: چنانچه یارانه تولیدکنندگان حذف شود، شاهد تأثیرات زیادی بر تولیدات بخش ساختمان خواهیم بود.
نظر شما