به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، برگزاركنندگان اين طرح با تاكيد بر پيشرفت شگرفي كه در 25 سال گذشته در زمينه بهبود تفكر فلسفي در كودكان صورت گرفته برنامه پژوهشي اي را در مدارس سوئد به اجرا در آورده اند. آنها در اين طرح به دنبال اين بوده اند كه بدانند آيا فلسفه مي تواند باعث رشد تفكر مستقل و انتقادي و همچنين رشد تسامح و تساهل باشد.آيا ترويج بحثهاي فلسفي به اين دو هدف كمك مي كند؟ آنها با تاكيد بر مشي و روشي كه متيو ليپمن در زمينه فلسفه براي كودكان پي جوي كرده خواهان بسط پرسشهاي خود بوده اند.
طرح فلسفي گروه فلسفه دانشگاه استهكلم بدين قرار است كه آنها فرضيه اي را مد نظر داشته اند : كودكان به سمت مواضع فلسفي رهسپار مي شوند ، چرا كه نوع بشر به پرسشهايي در قبال دانش ، ارزش، و واقعيت پاسخ مي گويد . هدف از اين طرح آن بوده كه عمق و قابليت ارايه ادله براي مواضع گوناگون نزد كودكان ارزيابي شوند . هدف بعدي نيز آن بوده كه مسايل فلسفي به كودكان ارايه شوند و ادله له و عليه آن مسايل به بحث گذاشته شوند.
برگزار كنندگان اين طرح معتقد هستند كلاسهايي كه روش ليپمن در آنها تدريس شده واجد دانش آموزاني شده اند كه در مقايسه با دانش آموزان ديگر كه درس فلسفه براي كودكان را نگذرانده اند از جهت قوه تحليل و تفكر در سطح بالاتري قرار داشته اند.
گروه فلسفه دانشگاه استهكلم با توجه به اهميت تفكر فلسفي براي كودكان طرحي را اجرا كرده است كه " برانگيختن تفكر فلسفي كودكان" نام دارد.
کد خبر 118361
نظر شما