به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، رئیس انجمن بهداشت محیط ایران ظهر سه شنبه در سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط در کرمان گفت: وجود انواع ریز فاکتورهای بیماری زا در محیط باعث افزایش سرطانها می شوند که اگر افراد در معرض سرطان در هر یک میلیون نفر را ده درصد در نظر بگیریم تا سال 2030 تعداد مبتلایان به سرطان دو برابر می شود که فاجعه است.
وی به تاثیر آلودگی محیط زیست بر سلامت انسانها تاکید کرد و افزود: استفاده از هوای آلوده ناشی از استعمال دخانیات یکی از عوامل محیطی مهم است که در کشور ما متاسفانه سن استفاده از اولین سیگار از 23 سال سن در سال 85 هم اکنون به 20 سال سن کاهش یافته که هشداری بسیار جدی است.
وی ادامه داد: در کنار استعمال دخانیات بی توجهی به فعالیتهای بدنی نیز روز به روز در حال افزایش است به گونه ای که از 30 درصد در سال 85 به 38 درصد افرادی که ورزش نمی کنند و یا تحرک ندارند، رسیدیم.
60 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای غیرواگیر است
وی عامل 60 درصد مرگ و میرها را بیماری های غیرواگیر دانست و افزود: تا چند سال پیش دولتها نگرانی شان بحث بیماری های واگیر بود اما امروزه با توجه به آمار بالای مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر و تاثیر 47 درصدی این بیماریها بر دیگر عوامل مرگ زنگ خطری برای همه به صدا در آمده است.
مصداقی نیا تاکید کرد: روند شهرنشینی های جدید و تاثیری که مردم بر محیط تحمیل می کنند به شدت همه افراد را در معرض خطر قرار می دهد و نگرانی کارشناسان بهداشتی از افزایش بیماریهای غیرواگیراست.
وی یادآورشد: چربی خون، چاقی و سیگار کشیدن می توانند جزء ریز فاکتورهای محیطی باشند و مسئولین همه باید به فکر این مسئله باشند چرا که وقتی ریز فکتورها با هم شوند عامل خطر زیاد می شود.
افزایش تصادفها به نگرانی وزارت بهداشت تبدیل شده است
این مسئول بحث تصادفات در کشور را از دیگر عوامل محیطی نگران کننده دانست و گفت: سرطان را می توان با پیشگیری و آموزش کنترل کرد اما تصادفات موضوع نگران کننده وزارت بهداشت هستند چرا که هم تعداد تصادفات زیاد است و هم آمار مصدومین و معلولین و متوفیان ناشی از تصادف که متاسفانه در این بحث به ایران در دنیا رتبه بالایی داده است.
وی یادآورشد: این مسئله با جاده سازی اصلاح می شود، جاده سازی کارآسانی است می توان جمعیتی که جویای کار هستند را در جاده سازی به کار بگیریم در واقع هم کار برای بیکاران ایجاد شده و هم جاده ای برای کاهش تصادفات ایجاد خواهد شد.
مصداقی نیا تاکید کرد: اگرعوامل بیماری زا غیرواگیر کنترل نشوند سرمایه های عظیم کشور را در خود خواهد بلعید، این کار مقامات و مسئولین کشور است که به کنترل آلاینده ها و ریز فکتورهای محیطی که به بیماریها منجر می شوند توجه کنند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت و درمان افزود: شورای سلامت و ایمنی در کشور با حضور هشت وزیر به ریاست رئیس جمهور و اجرای معاون وی تشکیل شده و کارهای بزرگی را می توان در قالب این شورا انجام داد اما تنها مصوب شدن این طرحها کافی نیست بلکه باید دست به دست هم دهیم و همه کسانی را که در سلامت مردم دست دارند را به افزایش آموزشهای مورد نیاز مردم و کار جدی در این زمینه مجاب کنیم.
نظر شما