مسعود دادرس در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس بیان داشت: افراد که دارای علائم مشکوک به سل به ویژه سرفه مداوم هستند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به بیماری سل گفت: سل یک بیماری عفونی واگیردار است که در اثر میکروبی به نام باسیل سل ایجاد می شود.
به گفته دادرس، میکروب باسیل در 80 درصد موارد ریه ها را مبتلا می کند ولی می تواند اعضای دیگر بدن مانند استخوانها، مفاصل، مغز، کلیه و پوست را مبتلا کنند.
وی اظهارداشت: بیماری سل از گذشته های دور در کشورهای مختلف دنیا وجود داشته و هنوز هم یک مشکل جهانی به حساب می آید امروزه سل بیش از هر بیماری عفونی دیگری موجب مرگ و میر انسانها می شود.
وی اعلام کرد: یک سوم مردم جهان حدود 2 میلیارد نفر بدون آنکه احساس بیماری کنند میکروب سل را به صورت نهفته در بدن خود دارند.
دادرس با اشاره به انتقال سل بیان کرد: سل به طور عمده یک بیماری قابل انتقال از راه هوا است و هنگام عطسه، سرفه، حرف زدن و خندیدن توسط بیمار مبتلا به سل ریوی قطراتی ریز حاوی میکروب سل در هوا به حالت معلق باقی می مانند که اگر فردی سالم در هوای آلوده به این قطرات ریز، تنفس کند میکروب سل وارد ریه های او خواهد شد.
کارشناس مبارزه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت هرمزگان با بیان اینکه برای انتقال بیماری تماس طولانی و نزدیک با بیمار لازم است تصریح کرد: میکروب سل از راه استفاده از ظروف غذا خوری و لباس و ملحفه انتقال نمی یابد بیماری سل در محیطهای شلوغ، کوچک، بدون تهویه مناسب، کم نور و مرطوب بیشتر انتقال می یابد.
دادرس با بیان اینکه علائم بیماری سل بسته به محل گرفتاری در بدن متفاوت است اظهارکرد: اگر چه بیماری سل بسته به محل گرفتاری در بدن متفاوت است، اما علائم سل ریوی که شایعترین شکل بیماری است شامل سرفه مداوم به مدت دو هفته یا بیشتر که می تواند با خلط همراه باشد یا نباشد، تب که در عصرها بیشتر است، کاهش وزن، عرق کردن شبانه، بی اشتهایی، خستگی زودرس و ضعف عمومی و گاهی در مواردی که بیماری دیر تشخیص داده می شود، درد قفسه سینه، تنگی نفس و خلط خونی علائم این بیماری هستند.
نظر شما