به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از رايزني فرهنگي ايران در كانادا ، آغاز به كار اين دپارتمان در حقيقت نتيجه پنج سال تلاش علاقمندان زبان فارسي و فرهنگ ايران براي متقاعد كردن مسئولين اين دانشگاه است. اين مركز اولين مركز دانشگاهي مطالعات پارسي در جهان است كه دپارتماني از كالج هنر و علوم انساني دانشگاه مريلند محسوب مي شود.
بر اساس خبري كه در سايت دانشگاه مريلند منتشر شده است، آغاز به كار اين مركز براي دانشجويان علاقمند به فرهنگ پارسي بسيار هيجان انگيز بوده است و مورد استقبال ويژه دانشجويان ايراني، افغاني و تاجيك قرار گرفته است.
جيمز هريس رئيس كالج علوم انساني و هنر دانشگاه مي گويد با وجود رشد فزاينده جمعيت فارسي زبان در اين ايالت و حضور دانشجويان فارسي زبان در مريلند كه تعداد آنها بين 400 تا 1000 نفر است ، مركزي براي مطالعات فارسي و فرهنگ ايران وجود نداشت و تقاضاي جدي براي راه اندازي چنين مركزي بدون پاسخ مانده بود. نزديك ترين موسسه دانشگاهي كه در آن بخش مطالعات فرهنگي ايران وجود دارد، دانشگاه پرينستون نيو جرسي است.
دكتر كريمي حكاك مي گويد كه قبلا نيز از دانشگاههاي نظير جورج تاون دانشجوياني داشته است ولي هيچ دانشگاه صاحب نامي اقدام به كاري جدي در ارتباط با فرهنگ و تمدن ايران نكرده اند و اين در حالي است كه جامعه ايراني و فارسي زبان شامل افغانها و تاجيكها به شدت گسترده شده است و جمعيتي حدود 100 هزار نفر را تنها در اين منطقه تشكيل مي دهند. فرزندان اين فارسي زبانان اكنون در سن دانشگاه هستند و به طور جدي خواهان گنجاندن دروس فارسي و ايران شناسي در برنامه هاي درسي خود مي باشند.
دكتر هريس رئيس كالج علوم انساني و هنر مي گويد: ما دكتر كريمي حكاك را انتخاب كرديم به اين دليل كه او از استادان شناخته شده مطالعات ايراني در آمريكاست. وي بيش از 18 كتاب در زمينه هاي مختلف در ارتباط با فرهنگ ايران نگاشته است و رياست انجمن بين المللي مطالعات فارسي را كه بزرگترين تشكل استادان مطالعات فارسي در جهان است را برعهده دارد. وي پيش از حضور در اين دانشگاه نوزده سال در مركز مطالعات فارسي دانشگاه واشنگتن تدريس كرده است.
نظر شما