به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمشیدی دانا امروز در نشست خبری درباره آخرین وضعیت تولید گاز و سایر محصولات گازی در پالایشگاههای کشور گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید گاز طبیعی در پالایشگاههای داخلی به بیش از 505 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز با بیان اینکه هم اکنون 115 تا 117 میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه فجر جم تولید میشود، تصریح کرد: در شرایط فعلی به ترتیب در فازهای یک پارس جنوبی 27 میلیون متر مکعب؛ فاز 2 و 3 حدود 61 میلیون متر مکعب، فاز 4 و5 حدود 61 میلیون متر مکعب و فاز 9 و 10 مجتمع گازی پارس جنوبی 54 میلیون متر مکعب در روز گاز تولید میشود.
این مقام مسئول ظرفیت تولید گاز در پالایشگاه پارسیان را 84 میلیون مترمکعب در روز عنوان کرد و افزود: در پالایشگاه گاز هاشمی نژاد به طور متوسط روزانه 57 میلیون مترمکعب، پالایشگاه قشم سرخون 16 میلیون متر مکعب، در پالایشگاه بیدبلند یک حدود 24 میلیون متر مکعب و در پالایشگاه ایلام 8/6 میلیون متر مکعب گاز تولید میشود.
وی با اعلام اینکه در هفت ماهه نخست سالجاری در مجموع بیش از 78 میلیارد متر مکعب در پالایشگاههای داخلی گاز تولید و به شبکه سراسری عرضه شده است، بیان کرد: در سالجاری متوسط تولید گاز در پالایشگاههای داخلی حدود پنج درصد افزایش یافته است.
جمشیدی دانا از تولید 4/12 میلیون مترمکعب مایعات گازی در پالایشگاههای داخلی خبر داد و تاکید کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط تولید مایعات گازی در پالایشگاههای گاز ایران حدود 19 درصد افزایش یافته است.
این عضو هیئت مدیره مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به تولید 495 هزار تن گوگرد در پالایشگاههای پارس جنوبی و هاشمی نژاد، تبیین کرد: متوسط تولید این محصول جانبی گاز در این دو پالایشگاه حدود 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی رشد تولید گاز مایع در پالایشگاههای داخلی را بیش از 45 درصد اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون حدود 735 هزار تن گاز مایع (LPG) در پالایشگاههای داخلی تولید شده است.
پالایشگاه جدیدی تا دو سال آینده ساخته نمی شود
به گزارش مهر، مدیر نظارت بر هماهنگی تولید شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه تا دو سال آینده امکان ساخت پالایشگاههای جدی گازی در ایران وجود ندارد، بیان کرد: بر این اساس یکی از سیاستهای شرکت گاز تکمیل ظرفیت تولید در پالایشگاههای موجود، کوتاه شدن دوره تعمیرات اساسی و کاهش توقف تولید است.
به گفته این مقام مسئول اجرای طرحهای متعددی منجر به کاهش 10 درصدی زمان تعمیرات اساسی و دورهای پالایشگاههای موجود گاز کشور شده است.
جمشیدی دانا در ادامه با اشاره به بهره برداری از دو طرح ضربتی تولید گاز در پالایشگاههای داخلی، گفت: در تابستان سال جاری طرح تولید ضربتی و افزایش ظرفیت گاز در پالایشگاههای فجرجم و بیدبلند یک در مدار بهره برداری قرار گرفت.
وی با اشاره به سابقه 24 ساله فعالیتهای گازی پالایشگاه فجر جم، تصریح کرد: با توجه به افت فشار در میادین گازی نار و کنگان طرح تامین خوراک این واحد پالایشگاهی در دستور کار قرار گرفت.
به گفته وی با ایجاد یک انشعاب 42 اینچی از خط لوله پنجم سراسری (خط لوله گاز ترش) امکان تحویل روزانه 8 تا 15 میلیون مترمکعب گاز به پالایشگاه فجر جم فراهم شده است.
جمشیدی دانا با اشاره به اینکه با اختلاط گازهای ترش پارس جنوبی و میادین نار و کنگان میزان گوگرد گاز در مرز هزار و 300 پی.پی.ام مدیریت شده است، تاکید کرد: هم اکنون امکان تولید روزانه تا مرز 117 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در این پالایشگاه فراهم شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با ایجاد انشعابی 16 اینچی به پالایشگاه بیدبلند یک خوراک این واحد پالایشگاهی به طور کامل تامین شده است، تاکید کرد: در شرایط فعلی امکان افزایش تولید روزانه تا سقف 7 تا 15 میلیون متر مکعب گاز به این پالایشگاه وجود دارد.
مدیر نظارت و هماهنگی بر تولید شرکت ملی گازهمچنین از افزایش ظرفیت تولید گاز در پالایشگاههای قشم و سرخون و شهید هاشمی نژاد در سال 1390 خبر داد و خاطر نشان کرد: ظرفیت خالی پالایشگاههای موجود گازی به منظور افزایش ظرفیت تولید گاز و سایر محصولات گازی تکمیل می شود.
نظر شما