۱۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۱۶

خلوتی :

21 درصد حوادث بخش ساختمان منجر به فوت می‌شود

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان از برگزاری این همایش در روزهای 20 و 21 آبان ماه جاری با حضور مسئولان کشوری و متخصصان صنعت ساختمان خبر داد و گفت: 21 درصد حوادث رخ داده در بخش ساختمان منجر به فوت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر حسین خلوتی در نشستی خبری گفت: براساس آمارهای سازمان بین المللی کار، سالانه حداقل 60 هزار حادثه منجر به فوت در سایتهای ساختمان سازی در جهان گزارش شده است، یعنی هر 10 دقیقه یک حادثه منجر به فوت در دنیا داریم.

وی افزود: همچنین این آمارها نشان می دهد که 17 درصد حوادث مرگبار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد، ضمن اینکه در کشورهای صنعتی بین 6 تا 10 درصد نیروی کار کل در بخش ساختمان مشغول هستند ولی 25 تا 40 درصد مرگهای شغلی در این حوزه است.

خلوتی مطرح کرد: براساس پژوهشی که در اروپا انجام شده، 16 درصد کارگران ساختمانی در نیمی از دوره عمر کاری خود با مواد شیمیایی خطرناک سروکار دارند.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان در ادامه فرهنگ سازی درباره ایمنی و گسترش این فرهنگ در حوزه ساخت و ساز شهری ، آسیب شناسی و بررسی علل ، کاستی ها و ضعفهای موجود در رعایت ایمنی، ارائه راهکارهای تامین و ارتقای سطح ایمنی در ساخت و ساز شهری و تبیین نقش، وظایف و مسئولیتهای دست اندرکاران ساخت و ساز شهری را چهار هدف عمده این همایش اعلام کرد.

وی با اشاره به این که ایمنی یک فرهنگ است که در هر یک از مراحل طراحی، ساخت و بهره برداری یک سازه باید ساری و جاری شود، اظهار داشت: پس از فراخوان عمومی، مقالات متعددی به دبیرخانه همایش ارسال شد که توسط کمیته علمی همایش که از اساتید دانشگاه ، مسئولان اجرایی و متخصصان هستند، بررسی و داوری شده است.

خلوتی خاطرنشان کرد: در حاشیه این همایش، سه نمایشگاه جانبی شامل نمایشگاه تخصصی ایمنی و تجهیزات حفاظتی برای ارائه توانمندیهای شرکت کنندگان، نمایشگاه عکسهای برتر درباره موضوع ایمنی ساختمان و نمایشگاه وبلاگهای فعال و پویا در زمینه ایمنی در نظر گرفته شده است.

وی مدیریت ریسک در ارتفاع را یکی از محورهای کارگاه‌های تخصصی این همایش عنوان کرد و گفت: بعد از حواث رانندگی، سقوط از ارتفاع بیشترین آمار حوادث را به خود اختصاص داده است.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان با بیان اینکه هر روز شاهد اخبار گوناگون ساختمانی هستیم، افزود: حواث ساختمانی با رقم حدود 46 درصد بالاترین آمار حوادث را شامل می شود.

خلوتی اظهارداشت: در مجموع 21 درصد حوادث رخ داده در بخش ساختمان منجر به فوت، 19 درصد جراحت، 4 درصد شکستگی و 20 درصد سایر جراحات جزئی شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون متولی واحد برای ایمنی ساختمان در ساخت و ساز شهری در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: در سال 86 ، 338 حادثه مربوط به گودبرداری و ریزش در تهران بود که 154 مصدوم و کشته در پی داشت، این در حالی است که در سال 87، 231 حادثه مربوط به گودبرداری و ریزش در تهران گزارش شد که 127 مصدوم و کشته در پی داشت. با وجود کاهش این نوع حوادث؛ اما آمار همچنان بالا و نگران کننده است.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان در پایان گفت: این همایش با تلاش موسسه تحقیق و توسعه خانه عمران و با همکاری سازمان مدیریت بحران وزارت کشور، وزارت بهداشت، وزارت کار، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و شهرداری تهران و ... در 20 و 21 آبان ماه جاری در محل موسسه مطالعات بهره وری و منابع انسان سازمان گسترش در تهران برگزار می‌شود.

علاقه مندان برای اطلاع بیشتر می توانند به سایت safetyhouse.ir مراجعه کنند. اولین همایش ملی ایمنی ساختمان آذر ماه سال 87 برگزار شده بود.

کد خبر 1185856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha