عباسعلی دامنگیر در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان با اشاره به خشکسالیهای شدید و پیاپی و کم آبی در محیط زیست استان کرمان گفت: این خشکسالیها بر محیط زیست کرمان تاثیر گذاشته است و ادامه حیات وحش جانوری و گیاهی کرمان را تهدید می کند.
وی گفت: با وجود تاثیر شدید خشکسالی بر محیط زیست اعتبارات خشکسالی طی سال جاری در کرمان اختصاص نیافته و مشکلاتی را برای حفاظت از عرصه های طبیعی ایجاد کرده است.
این مسئول ادامه داد: در همین راستا حفاظت از حیوانات وحشی در چهار منطقه کرمان به شدت در حال انجام است که شامل ایجاد آبشخورهای حیوانات وحشی و حتی تغذیه دستی در برخی موارد می شود.
دامنگیر گفت: خشکسالی بسیاری از منابع آب از جمله رودخانه ها و چشمه های موجود در حیات وحش را خشکانده است.
این مسئول افزود: یکی از دیگر پدیده هایی که می تواند جمعیت حیاط وحش را در کنار خشکسالی تحت تاثیر منفی قرار دهد شکار غیرمجاز است که در همین چارچوب هزار و 200 شکارچی در کرمان طی سه سال گذشته دستگیر شده اند.
مدیرکل محیط زیست کرمان ادامه داد: اکثر افراد دستگیر شده در استان کرمان متاسفانه در مناطق شکار ممنوع فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون با احداث 22 پاسگاه محیط بانی در مناطق مختلف و تجهیز محیط بانان بسیاری از مشکلات کاهش یافته است و نظارت به شدت ادامه دارد.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی به خصوص در بین مردم بومی گفت: راه اندازی تشکلهای مردم نهاد در این زمینه بسیار تاثیرگذار است که در همین راستا کانون حافظان محیط زیست در کرمان تشکیل شده است.
استان کرمان محل زندگی حیوانات نادری مانند یوز پلنگ آسیایی، خرس سیاه آسیایی، هوبره، آهو و گوره خر ایرانی است که هر یک از این حیوانات در معرض خطر انقراض قرار دارند.
نظر شما