۱۶ آبان ۱۳۸۹، ۹:۲۳

جواهری در گفتگو با مهر:

21 جلوه بیابانی در استان فارس دیده شد

21 جلوه بیابانی در استان فارس دیده شد

شیراز - خبرگزاری مهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس از مشاهده 21 جلوه بیابانی طی مدت اخیر در این استان خبر داد.

علی جواهری در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز با بیان اینکه وقوع خشکسالیهای متعدد طی مدت اخیر خسارات زیادی به اراضی منابع طبیعی فارس وارد کرده، گفت: عده ای بیابان را دارای یکسری خصوصیات و جلوه های خاص می دانند در صورتیکه برای بروز وقوع بیابانی شدن 24 جلوه وجود دارد که 21 مورد از این جلوه ها در شهرستانهای فارس دیده شده است.

وی با بیان اینکه وقوع پدیده بیابانی دارای تعاریف خاصی است، خاطرنشان کرد: این موضوع تابع تعریفهای خاصی بوده و این تعاریف باعث می شود که تصور کنیم در 14 شهرستان فارس جلوه های بیابانی یافت می شود در صورتیکه این جلوه ها در یک مدت زمان کوتاهی به وجود نیامده البته خشکسالیهای اخیر تاثیرات زیادی داشته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیرات خشکسالی بر روی پوششهای گیاهی گفت: وقوع خشکسالی تاثیرات زیادی بر روی پوششهای گیاهی گذاشته چراکه ادامه این روند چندان مطلوب نبوده و باعث نگرانی می شود.

زوال تدریجی پوشش گیاهی فارس با ادامه تاثیرات خشکسالی

جواهری ادامه داد: با ادامه تاثیر خشکسالی بر روی پوشش های گیاهی، با زوال و افت کیفی تدریجی این عرصه در استان فارس روبه رو خواهیم بود.

وی از نمایندگان و مسئولین استان فارس برای جلوگیری از ادامه این روند درخواست کمک کرد و گفت: از مسئولین استان خواهش می کنم که موضوع تخریب اراضی منابع طبیعی و تاثیرات آن را جدی گرفته چراکه پدیده ریزگردها طی دو سال گذشته و مشکلات به وجود آمده ناشی از این پدیده نشان دهنده اهمیت موضوع است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس گفت: موضوع پوشش گیاهی یک موضوع لوکس نیست چراکه این مسئله بر روی سلامت مردم و اقتصاد جامعه تاثیر گذاشته و باعث تسریع در بیابانی شدن و در نهایت ایجاد کانونهای بحرانی و فرسایش بادی خواهد شد.

وی با بیان اینکه از بین رفتن پوششهای گیاهی بافتهای روستایی را تهدید می کند، افزود: علاوه بر این شاهد هجوم شنهای روان به اراضی و بافتهای روستایی خواهیم بود که مشکلات زیادی را به همراه دارند.

جواهری در ادامه با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در رابطه با مشکلات نشات گرفته از ریزگردها گفت: در این مصوبه مقرر شد که مشکلات به وجود آمده از پدیده ریزگردها در برخی از استانهای کشور بررسی شود.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه دستگاههای مختلف از جمله وزارت جهادکشاورزی، سازمان حفاظت از اراضی منابع طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی و... باید طرحهای خود را برای پیشگیری و مقابله با آثار این ریزگردها را بر پایه پیش بینی های بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت ارائه می دادند تا منابع اعتباری خاصی از منابع ملی و استانی برای اجرایی کردن این طرح ها در نظر گرفته شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه طی این مصوبه مسئولین باید به صورت خاص این موضوع را پیگیری می کردند، افزود: در نهایت استانهایی مانند کرمانشاه، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، مشهد و .. مشمول این آئین نامه شدند اما استان فارس با این همه مشکلات در آن لحاظ نشد.

جواهری گفت: در این راستا به توجه به مشاهده پدیده ریزگردها در استان فارس و اینکه استان طی چند سال اخیر بیشترین میزان کاهش میانگین بارندگی را داشته از مسئولین درخواست می شود که به این موضوع توجه کنند.

کد خبر 1186410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha