تصاویر پخش شده از شبکه های خبری مختلف حکایت از اعتراضات پراکنده در شهرهای مختلف همچون حیدرآباد و بمبئی دارد به طوری که پلیس این کشور برای جلوگیری از گسترش دامنه اعتراض ها وارد عمل شده است.
این تصاویر حکایت از لگدمال شدن تصاویر رئیس جمهوری آمریکا توسط مردم معترض هند دارد. این در حالی است که روز گذشته نیز صحنه تظاهرات فعالان صلح بود.
لگدمال شدن تصویر اوباما در زیرپای معترضان هندی
در همین رابطه احزاب چپگرای هند از برنامه خود برای برپائی تظاهرات ضد آمریکایی در سراسر این کشور برای فردا دوشنبه خبر می دهند. از جمله این احزاب حزب کمونیست هند است که در بیانیه ای اعلام کرده است: آمریکا تحت رهبری اوباما نیز در اندیشه تسلط بر جهان بوده و اقدامات این کشور بر خلاف منافع دیگر کشورهاست.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است : آمریکا تحت عنوان همکاری های دوجانبه به هند فشار می آورد تا از سیاست های اقتصادی واشنگتن تبعیت کرده و با طرف هایی که مورد دلخواه ایالات متحده است رابطه برقرار کند و این مسئله به زیان منافع ملت هند است.
در بیانیه احزاب چپگرای هند به نکات زیادی از جمله عراق، افغانستان و مردم بیگناه غزه اشاره شده و آمده است: آمریکا باید هر چه سریعتر و به طور کامل از عراق و افغانستان خارج شده و محدودیت های موجود از سوی اسرائیل علیه مردم غزه برداشته شود.
تصویری از اعتراض مردم بمئی هند در روز گذشته
روزنامه تایمز هند در این باره می نویسد: احزاب چپ هند در نظر دارند که با برپائی تظاهرات گسترده در کشور نشان دهند که سیاست های آمریکا در دوران ریاست جمهوری اوباما مخالف منافع هند است.
به نوشته این روزنامه، مکان اصلی برپائی تظاهرات فردا دوشنبه شهر "منگلور" است اما احزاب چپگرا و بویژه حزب کمونیست هند از مردم این کشور خواسته اند تا در تمام شهرها دست به برپائی تظاهرات بزنند.
بر همین اساس، یکی از اهداف این تظاهرات استمداد عدالت برای قربانیان تراژدی "بوپال" است. به اعتقاد مردم هند نه تنها باید به قربانیان حادثه بوپال غرامت پرداخت شود بلکه مکان حادثه نیز باید از زباله های شیمیایی پاکسازی شود.
در حادثه بوپال که در سال 1984 رخ داد نشت بیش از 350 تن پساماندهای شیمیایی موجب بروز یک تراژدی انسانی در هند شد. در این حادثه که تبعات آن تا امروز ادامه داشته 25 هزار نفر کشته و بیش از 500 هزار نفر مصدوم شده اند.
مردم هند معتقدند عامل حادثه بوپال فردی به نام "وارن اندرسون" است و آمریکا باید وی را به دهلی نو تحویل دهد تا وی در یک دادگاه هندی محاکمه شود.
این در حالی است که "باراک اوباما" امروز یکشنبه در جریان دومین روز از سفر خود به هند در بمبئی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: همکاری های راهبردی میان هند و آمریکا دارای پتانسیل های نامحدودی است.
وی در سخنان خود به انتخابات امروز میانمار نیز اشاره کرد و گفت: این واقعه به هر چیزی شباهت دارد غیر از انتخابات.
نظر شما