به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، تنها دبیرستان دخترانه موجود در شهر آبعلی به جهت عدم مدیریت در تقسیم صحیح و یکپارچه امکانات آموزشی بخش رودهن در آستانه تعطیلی قرار دارد.
تعطیلی تنها دبیرستان دخترانه آبعلی و گلایه دانش آموزان
یکی از اولیای دانش آموزان این دبیرستان در شرف تعطیلی به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه مسئولان بخش رودهن و شهرستان دماوند هرچه امکانات آموزشی بود به شهر رودهن انتقال داده و در این میان آسودگی دانش آموزان آبعلی مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی با اشاره به تقسیم ناعادلانه امکانات آموزشی در بخش رودهن افزود: در اخبار چند روز گذشته برخی خبرگزاریها و جراید محلی، مردم، مسئولان و البته دانش آموزان از بالا رفتن میزان تراکم جمعیت کلاسهای درس شهر رودهن ابراز ناخرسندی کرده بودند.
این ساکن شهر آبعلی ادامه داد: تراکم بالای جمعیت دانش آموزان شهر رودهن از طرفی و تعطیلی واحد آموزشی در شهر آبعلی از سویی دیگر نشان دهده فقدان مدیریتی صحیح در تقسیم امکانات است چراکه گسیل برخی دانش آموزان مشغول به تحصیل در رودهن به این دبیرستان ضمن کاستن از بار جمعیتی مراکز آموزشی این شهر تنها دبیرستان آبعلی را به سوی تعطیلی سوق نمی داد.
تقسیم ناعادلانه امکانات آموزشی در بخش رودهن
دانش آموزی اهل آبعلی نیز با گلایه از تعطیلی دبیرستان خود اظهار داشت: به جرات می توان گفت آبعلی به لحاظ امکانات آموزشی تنها عنوان یک شهر را به یدک کشیده و از کمبودهای بسیاری در این زمینه رنج می برد.
وی بیان داشت: در حال حاضر و با تعطیلی آخرین دبیرستان دخترانه مستقر در آبعلی دانش آموزان باید به ادامه تحصیل در شهر همجوار یعنی رودهن بیندیشند اما امکانات آموزشی این شهر آنقدر ناکافی است که تراکم بالای کلاسهای درس کیفیتهای آموزشی با کاهش مواجه می سازد.
این دانش آموز مقطع متوسطه افزود: مسئولان آموزش و پروش منطقه رودهن از سویی کمبود فضاهای آموزشی را به عنوان معضلی شدید بیان کرده و از سویی دیگر مدرسه ای در مقطع متوسطه را تعطیل می کنند که با کمی تدبیر و گسیل دانش آموزان اضافی رودهن به دبیرستان آبعلی هر دو معضل مذکور رفع می شد اما به نظر می رسد برخی نمی خواهند امکانات آموزشی متمرکز شده در رودهن از این شهر خارج شود.
تغییر روند تمرکز امکانات آموزشی در شهری و فقدان آن در شهری دیگر از بخش رودهن، راهکاری ارائه شده از سوی دانش آموز ساکن در آبعلی بود.
وی در این خصوص ادامه داد: برخی مشکلات آموزشی بخش رودهن با راهکارهایی ساده قابل حل است.
این دانش آموز اهل آبعلی بیان داشت: تاکنون و به دلیل بسیاری از کمبودها، دانش آموزان رشته های متوسطه شهر آبعلی مجبور به ادامه تحصیل در رودهن بودند اما در حال حاضر و با توجه به تراکم بالای جمعیتی کلاسهای درس رودهن و خالی ماندن مدارس آبعلی روند معکوس گسیل دانش آموزان تا حد بسیاری از معضلات یاد شده خواهد کاست.
ازدحام دانش آموز در یک شهر و کمبود آن در شهری دیگر حکایت امروز مدارس بخش رودهن
تقسیم ناعادلانه امکانات آموزشی بین دو شهر اصلی بخش رودهن یعنی رودهن و آبعلی مبحثی بود که بسیاری از دانش آموزان و اولیای آنها مورد تاکید قرار داده وخواستار تغییر روند آن بودند.همچنین چندی پیش تراکم بالای جمعیت دانش آموزی کلاسهای درس رودهن صدای رئیس آموزش و پرورش این بخش را درآورد.
مریم رحمانی در نشست کمیته برنامه ریزی شهرستان دماوند گفته بود: کمبود فضای آموزشی در رودهن به حدی بغرنج است که مسئولان مدارس جهت رفع آن مجبور به تبدیل دفاتر اداری مراکز آموزشی به کلاس درس واحداث نمازخانه درحیاط مدرسه شده اند.
این مسئول در جلسه یاد شده با لحنی هشدار دهنده اظهار داشت: اگر از امروز تمهیداتی در خصوص دانش آموزان سال آینده ساکن در واحدهای مسکن مهر رودهن اندیشیده و اجرایی نشود مطمئنا مهرماه سال تحصیلی بعد کمبود فضاهای آموزشی به یک بحران منطقه ای مبدل خواهد شد.
اما دیروز و به رغم تراکم جمعیتی بالای کلاسهای درس رودهن رئیس آموزش و پرورش بخش رودهن از تعطیلی دبیرستانی درآبعلی خبر داد و افزود: متاسفانه تنها دبیرستان دخترانه مستقر درشهر آبعلی بدلیل کمبود دانش آموزان و نرسیدن به حد نصاب تعیین شده آموزشی تعطیل خواهد شد.
مریم رحمانی با اشاره به تعداد دانش آموزان این واحد آموزشی خاطرنشان کرد: تعداد دانش آموزان دبیرستان دخترانه مستقر در آبعلی از هشت نفر سال اولی، پنج نفر سال دومی علوم انسانی و چهار سال سومی همین رشته تحصیلی تشکیل می شود.
این مسئول ادامه داد: وجود تنها 17 دانش آموز در این دبیرستان که البته به شکل ضمیمه مدرسه راهنمایی ادامه فعالیت می داد، فاقد توجیه لازم است و پیگیریهای مستمر مسئولان آموزشی بخش رودهن پیرامون نگه داشتن این دبیرستان بی نتیجه بوده است.
وی بیان داشت: در آخرین تلاش صورت گرفته نامه ای مبنی بر وجود نیروی آموزشی مازاد بانو در منطقه، اهمیت آسودگی خاطر خانواده های ساکن در آبعلی و رفاه حال دانش آموزان این شهر به سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای تهران ارسال شد اما این کوشش ثمربخش نبود و مجوزهای دائر ماندن این دبیرستان صادر نشد.
رحمانی با بیان اینکه سال آینده نیز شاهد بروز معضل مذکور خواهیم بود، گفت: مشکل تعطیلی مدارس آبعلی با توجه به آمار کم دانش آموزان این شهر مختص امسال نیست و در سالهای تحصیلی آینده نیز پابرجا خواهد بود.
شهر دو هزار و641 نفری آبعلی در 50 کیلومتری شمال شرق استان تهران و در بخش رودهن از توابع شهرستان دماوند قرار دارد.
نظر شما