۲۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۰:۲۱

خوانش متون-13/

فهم متون علوم انسانی مبتنی بر سنت صورت می‌گیرد

فهم متون علوم انسانی مبتنی بر سنت صورت می‌گیرد

استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران در مورد خوانش متون علوم انسانی معتقد است: فهم همواره براساس یک سنت صورت می‌گیرد یعنی بر اساس میراث و مواریث فرهنگی که هرقومی دارد.

دکترمحمدرضا ریخته گران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قواعد خوانش متون علوم انسانی گفت: هرقومی بر اساس ودایع فرهنگی و میراثی که به او رسیده می‏تواند با متون و افکار دیگر روبرو بشود. این نکته‏ای است که فیلسوف آلمانی گادامر توضیح داده و گفته است که فهم همواره براساس فهم ازدرون و ازپایه یک ترادیسیون است. یعنی بر اساس میراث و مواریث فرهنگی است که هرقومی دارد. برای ما این میراث، میراث عرفان است؛ میراثی که اهل تصوف برای ما به جای گذاردند و فقط براساس تفکر عرفانی و صوفیانه است که می‏توانیم با متون علوم انسانی روبرو بشویم.

این استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران درمورد اینکه متون رشته خود را چندبار مطالعه می‏کند همچنین اظهارداشت: بعضی از متون را ممکن است بیش از چهل بار مطالعه کنم. من بهتر می‏بینم که به جای اینکه مثل یک پرنده، چشم اندازی به دست بیاوریم جایی بنشینیم و غور کنیم و در تفکر رسوخ کنیم و عمیق باشیم. این است که بعضی از متون را شاید بیش از چهل بار می‏خوانم.

این محقق و پژوهشگر درباره شیوه یادداشت برداری‌هایش از متون مطالعه شده نیز گفت: من به هنگام مطالعه کردن مطلبی که به نظرم مهم برسد یادداشت می‏کنم. گاهی هم همانجا زیر مطلب خط می‏کشم. گاهی هم در حاشیه کتاب چیزی می‏نویسم. یک قاعده خاصی ندارد ولیکن آن چیزی را که فیش‌برداری می‏گویند من این کار را در نوشتن مقالات انجام نمی‏دهم چونکه خیلی معتقد به ارجاع نیستم. 

کد خبر 1188028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha