۱۹ آبان ۱۳۸۹، ۹:۱۲

لوموند دیپلماتیک بررسی کرد:

ادامه روند سازش با تنفس مصنوعی

ادامه روند سازش با تنفس مصنوعی

یک ماهنامه فرانسوی در تحلیلی از اوضاع و شرایط حاکم بر روند سازش خاورمیانه می نویسد: ایالات متحده به عنوان میانجی صلح مسئولیت های ویژه اشغالگر را نادیده گرفته و او را با طرف تحت اشغال همردیف تلقی می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این مطلب تحلیلی و انتقادی که "آلن گرش"(Alain GRESH) آن را تحت عنوان "تقسیم دردناک فلسطین" به رشته تحریر در آورده آمده است: مذاکراتی که دوم سپتامبر با میانجیگری باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها آغاز شد، نه فقط با ادامه شهرک سازی های استعماری روبروست، بلکه همچنین با دو بینش کاملا متفاوت از جمله در مورد بیت المقدس، مسئله پناهندگان، مزرها و آب مواجه است. این بن بست موجب شده است تا گروهی از دست راستی های اسرائیلی مانند ریوون ریولین، موشه آرنز، و زیپی هوتوولی، راه حل ایجاد یک دولت بر روی سرزمین های میان مدیترانه و رود اردن را توصیه کنند.
 
در این مطلب آمده است: هدف از این پیشنهادات حل یکی از تضادهای اساسی شاخه لیبرال (به مفهوم سیاسی آن) جناح راست اسرائیل است: چگونه می توان مطالبه حاکمیت بر سراسر کرانه باختری را با اصول دموکراتیک سازگار کرد؟ چگونه می توان از استقرار نظام آپارتاید جلوگیری کرد در حالی که در آن، فلسطینی ها از حقوق سیاسی شان محروم خواهند بود؟ در گذشته، "مناخیم بگین" تلاش کرد که این معما را حل کند و پس از استقبال از انور سادات در بیت المقدس در نوامبر ١٩٧٧، طرحی پیشنهاد کرد که در آن برداشت خود را از خودمختاری فلسطینی ها نشان داده و از اهالی کرانه باختری و غزه می خواست بین ملیت اسرائیلی و اردنی، یکی را انتخاب کنند یعنی به حق رای یکی از این دو دولت دست یابند. این بینش سریعا کنار نهاده شد، چرا که با مانعی روبرو می شد که امروز نیز هیچکدام از افراد دست راستی در اسرائیل نمی توانند برطرف سازند. این مانع عبارتست از چگونگی مصالحه اعلام یک "دولت یهودی" با اعطای حق رای به فلسطینیان است.

در بخش دیگری از مطلب لوموند آمده است: آرنز مدعی است که فلسطینی ها 30  درصد کل جمعیت اند ولی او شمار اهالی کرانه باختری را کمتر از واقعیت به حساب آورده و اهالی غزه را نیز کاملا فراموش کرده است. این طرح، چگونه می تواند جمعیت فلسطین را زیر رقم تعیین کننده پنجاه درصد نگه دارد؟ حتی با میزان 40 درصد، هیچ دولتی نمی تواند بدون حمایت بخشی از جمعیت فلسطینی تشکیل شود، لذا بدرستی نمی توان فهمید آنان با چه منطقی از یک حکومت در دولت یهودی پشتیبانی خواهند کرد؟

ل
 
روند صلح خاورمیانه به بن بست رسیده و سال هاست به زور تنفس مصنوعی سرپا نگاهداشته شده است.
 
وموند در ادامه آورده است: جدای از محدودیت ها و تضادهای چنین نظریه های سنت شکنی، آنها نشانه بازتاب بدبینی همگانی نسبت به بن بست روند صلحی است که سال هاست به زور تنفس مصنوعی سرپا نگاهداشته شده است. با وجود از سر گیری مذاکرات اسرائیل- فلسطین به سرپرستی اوباما شمار اندکی از تحلیلگران به بهبود این بیمار خوشبین اند. یاس فراگیر شده و در صف اول، مسئولان آمریکائی را دربر می گیرد که چند دهه است درگیر این مسئله اند.
 
در پایان، این مطلب با اشاره به دیدگاه های بدبینانه مقام های آمریکایی در باره چالش صلح آورده است: این بدبینی از هماهنگی دروغینی تغذیه می کند که از سال ١٩٩٣ بر عملکرد قدرت های بزرگ حاکم است: "دو طرف بر روی این سرزمین زندگی می کنند. آنها باید به یک توافق برسند و آن هم به حسن نیت و انزوای افراطیون دو طرف نیاز دارد." این موضع مسئولیت های ویژه اشغالگر را نادیده گرفته و او را با اشغال شده همردیف تلقی می کند و فراموش می کند که همه حکومت های اسرائیل سیاست های تصرف اراضی را حتی پس از امضای قرار دادهای اسلو دنبال کرده اند.
 
لوموند اینگونه نتیجه می گیرد: برای چنین اقداماتی در خاورمیانه، باید نوع جدیدی از سازماندهی چه در میان فلسطینی ها، چه اسرائیلی ها را در نظر گرفت تا ترس ها بریزند، نفرت ها، پیشداوری ها زدوده شوند. این عوامل دوحریف را از هم جدا می کند.
کد خبر 1188602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha