محکوم شدن در شورای حقوق بشر
آمریکا هفته جاری را با محکومیت از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل بدلیل نقض حقوق بشر آغاز کرد. شورای حقوق بشر در گزارش سالانه خود ضمن بررسی پرونده نقض حقوق بشر آمریکا از این کشور خواست که به شکنجه زندانیان، اعدامها و تبعیض علیه اقلیتها و مهاجران خاتمه دهد.
شکست در کنگره
دموکرات های آمریکا و در راس آنها "باراک اوباما" هفته جاری را با خبر شکست در انتخابات کنگره آغاز کردند. انتخاباتی که در آن مجبور به عوض کردن موقعیت اکثریت مجلس نمایندگان با اقلیت شدند و موقعیتشان در سنا نیز به خطر افتاد.
کارشناسان این شکست را نشانه ای برای رویگردان شدن و ناامید شدن مردم آمریکا از وعده های انتخاباتی اوباما در سال 2008 ارزیابی کرده اند.
فرار به جلو با مهره معدوم
در تاریخ 13 آبان خبری در رسانه های غربی منتشر شد که اندکی جای تامل داشت و آن اینکه وزارت خارجه آمریکا نام گروهک ریگی ( جندالله ) را در لیست گروهک های تروریستی قرار داد.
این اقدام در حالی انجام گرفت که کارشناسان از آن به عنوان امتیازی از سوی آمریکا به ایران با توجه به در پیش بودن مذاکرات تهران با 1+5 ارزیابی کردند.
سفر 10 روزه به آسیا
اوباما از تاریخ یکشنبه 14 آبان ماه سفر خود به آسیا را آغاز کرد و در اولین گام وارد هند شد که در آنجا با اعتراض مردم این کشور مواجه شد.
رئیس جمهور آمریکا پس از اقامتی دو روزه در هند و دیدار با مقامات این کشور از جمله "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند عازم اندونزی شد.
حمایت از عضویت دائم هند در شورای امنیت سازمان ملل متحد را شاید بتوان به عنوان مهمترین دستاورد هندی ها از سفر اوباما به کشورشان ارزیابی کرد. البته کارشناسان معتقدند که هدف اوباما از سفر به هند و حمایت از عضویت این کشور در شورای امنیت مقابله با قدرت روزافزون چین بوده است.
اوباما در هنگام حضور در اندونزی بر دوستی با اسلام و کشورهای مسلمان تاکید کرد و خواستار آن شد که مسلمانان نیز در جنگ علیه تروریسم با آمریکا همراهی کنند. اوباما پس از پایان سفر خود به اندونزی در تاریخ 19 آبان عازم کره جنوبی شد.
آمریکا بدون اوباما
تحولات آمریکا در هفته گشذته فقط مربوط به اوباما نبود و سایر مقامات این کشور در روزهای گذشته خبر ساز بوده اند.
برای مثال "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه، "رابرت گیتس" وزیر دفاع و ژنرال "دیوید پتریوس" فرماده نظامیان آمریکایی در افغانستان در این هفته در یک نشست امنیتی در استرالیا شرکت کردند.
بوش وارد می شود
در روزهای گذشته "جرج بوش" رئیس جمهور سابق آمریکا با انتشار کتابی بازهم خبر ساز شد و در این کتاب از اقدامات خود در اقامت هشت ساله در کاخ سفید همچون حمله به عراق و افغانستان و حتی به کارگیری روشهای غیر انسانی شکنجه دفاع کرد.
البته آمریکا در یک هفته گذشته تحولات دیگری را نیز داشت که در زیر به سرخط آنها اشاره می شود:
- جاسوسی وزارت خارجه آمریکا از شهروندان
- جاسوسی آمریکا در کشورهای اروپایی از جمله نروژ و سوئد
- فشار بر جریان های سیاسی عراق برای تشکیل دولت بر اساس منافع کاخ سفید
- فروش بالگرد به امارات
- افزایش تسلیحات نظامی در سرزمین های اشغالی
- فشار بر خارطوم برای برگزاری همه پرسی استقلال جنوب سودان
نظر شما