۱۹ آبان ۱۳۸۹، ۱۹:۵۲

روشهای سنتی تدریس ادبیات جوابگوی نیاز دانشجویان نیست

روشهای سنتی تدریس ادبیات جوابگوی نیاز دانشجویان نیست

بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی گفت: روش‌های تدریس کنونی ادبیات سبب خستگی و دلزدگی دانشجویان این رشته از تکرار مکررات شده است و نیاز دانشجوی علاقه‌ مند به ادبیات را تامین نمی ‌کند.

به گزارش خبرنگارمهر در بیرجند، عباسعلی وفایی عصر چهارشنبه در نخستین نشست علمی همایش ملی ادبیات در دانشگاه بیرجند افزود: بحث پژوهش‌های میان رشته ‌ای که به تازگی مطرح شده است بدون شک سبب تغییر نگاه سنتی به ادبیات در بین دانشجویان و اساتید می‌ شود.

وی تصریح کرد: گرایش دانشجویان رشته ادبیات به سایر رشته ‌ها از جمله زبان ‌شناسی آفت بزرگی است که باید با تغییر روش‌های تدریس سنتی ادبیات و معنی کردن صرف کلمات و ابیات سخت جلوی آن را گرفت.

رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه سخنانش برگزاری اینگونه همایش‌ها را سبب پویایی ادبیات و جلوگیری از سخنرانی‌ها و تدریس‌هایی بیهوده دانست و اظهار داشت: این همایش‌ها باید اساتید دانشگاه‌ها را به سوی تحقیق و افزایش دانش‌های خود سوق دهد.

وفایی به آفت اساتیدی اشاره کرد که بعد از گذشت سال‌ها تدریس هنوز نه یک کتاب جدید، نه یک مقاله نو و نه یک ایده جدیدی در راستای گسترش ادبیات فارسی ندارند.

 نماینده حوزه پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نخستین نشست علمی همایش بر انجام پژوهش در حوزه ادبیات تاکید کرد و اظهار داشت: این روندی که در کشور به وجود امده و استادی که توانایی تدریس ندارد به حوزه پژوهش تبعید می‌شود روند غلطی است و سبب کاهش بار علمی پژوهش‌ها می‌شود.

احمد تمیم‌ داری به بیان اینکه باید بر اساس نرمال‌های جهانی هر استاد حداقل بر دو زبان رسمی دنیا تسلط  داشته باشد، گفت: نه تنها این مهم در میان برخی اساتید دانشگاه‌های ما وجود ندارد بلکه آنان به ترجمه آثار فاخر هم توجه‌ای ندارند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی همچنین به نهضت ترجمه اشاره کرد و افزود: باید با تمام توان آثار فاخر و ارزشمند سایر زبان ها را برای استفاده دانشجویان و سایر اساتید کشور ترجمه کنیم.

وی ادبیات را به دو نوع ادبیات محض و علمی تقسیم کرد و گفت: در قرآن خداوند تاکید بر زیبانگری و زیبااندیشی دارد و ادبیات نیز راهی به سوی اندیشه زیباگرایی است.

 تمیم‌ داری افزود: زیباشناسی که به عنوان یک مبحث مهم در علم فلسفه مطرح است در همه ادبیات ملل به عنوان نهضتی ایجاد شده است و این همان بخش ادبیات محض است.

وی اضافه کرد: ادبیات علمی شامل همه مسائل اخلاقی، اجتماعی، مالی و سایرحوزه‌های اجتماعی می‌ شود.

نماینده حوزه پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به وجود بیش از 15 هزار شاعر فارسی زبان در سراسر دنیا اشاره کرد و گفت: اکثر این شاعران دارای دیوان هستند و بخش اعظمی از دیوان آنان مربوط  به اشعراشان است پس با جرات می ‌توان گفت زبان فارسی دارای بیشترین شعر در میان سایر ادبیات‌های ملل است. 

کد خبر 1189512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha