۱۹ آذر ۱۳۸۹، ۱۴:۱۲

خوانش متون-32/

خوانش متون علوم انسانی باید با فهم چارچوبهای اصلی همراه باشد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در مورد خوانش متون علوم انسانی معتقد است: در مطالعه این متون نیاز داریم مسائل اصلی را فهم کنیم . باید چارچوبهای اصلی را بفهمیم تا بر اساس آن بتوانیم موضوع را مطالعه کنیم.

دکتر اکرم قدیمی در گفتگو با خبرنگارمهر درمورد قواعد خوانش متون علوم انسانی و شیوه وی در مطالعه این متون گفت: متون علوم انسانی طیف وسیعی از رشته‏های مختلف را در بر می‎گیرند که بر حسب موضوع بحث یا خواندن این متون متفاوت است .

وی افزود: حالا رشته خود من که علوم سیاسی است درسهای مختلفی دارد. از فلسفه سیاسی گرفته تا جامعه‌شناسی سیاسیدر این میان نیاز داریم مسائل اصلی را حفظ کنیم. البته باید آن چارچوبهای اصلی را بفهمیم تا بر اساس آن درکمان بیاییم موضوع را مطالعه کنیم. این بستگی به نوع موضوع دارد. بحثهای تاریخی را مجبوریم که حفظ کنیم ولی بحثهای فلسفی و بحثهایی که با تفکر سرو کار دارد باید بر اساس تئوری و چارچوبها را بفهمیم.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور درباره اینکه متون رشته خود را چندبار مطالعه می‎کند همچنین اظهارداشت: متون علوم انسانی چون فرار است نیاز به چندبار خوانده شدن دارند. حالا بر حسب موضوع تعداد خواندنها متفاوت است. برای مثال بحثهای تاریخی شاید دو سه بار خواندن آنها کافی باشد اما بحثهای دیگر نظیر متون فلسفی باید بیشتر ازچندین بار خوانده شوند تا موضوع برایمان روشن شود.

این محقق و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی در مورد یادداشت‌برداریهایش از متون مطالعه شده نیز گفت: یاداشتهایم بر حسب نوع آن بحث و متن متفاوت است ولی بطور معمول یادداشت‌برداریها در علوم انسانی به صورت فیش‌برداری هستند. 

کد خبر 1190565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha