محمدحسین جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد، با بیان اینکه در حال حاضر 33 دشت خراسان رضوی که معادل 92 درصد سطح دشتهاست در وضعیت ممنوعه هستند، اظهار داشت: ممنوع اعلام شدن این دشتها به این دلیل است که بارش سالانه قادر به تامین میزان آب برداشت شده از این منابع نیست و سطح آب در آن ها در حال افت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به برداشت بی رویه منابع آب زیر زمینی اظهار داشت: اتمام آب موجود در این منابع و تخریب آنها، فرونشست زمین که سبب وارد آمدن خسارت به دکلهای برق، پلها و سازهای زیربنایی می شود، شور و غیرقابل استفاده شدن منابع آبی در اثر حرکت آبهای شیرین از جمله پیامدهای منفی و جدی برداشت بی رویه منابع آب زیرزمینی است.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط بحرانی آب لازم است فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی عمومی که زیر بنای سایر فعالیتهاست را به منظور نجات و مصرف بهینه در سطح گسترده انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی یادآور شد: از کل حجم آب مصرفی در استان 90 درصد، در بخش کشاورزی 2.5 درصد در بخش صنعت و خدمات و 7.5 درصد در قسمت شرب استفاده می شود که در این میان بخش کشاورزی بیش از سایر قسمتها آب مصرف می کند.
جعفری تصریح کرد: وزارت نیرو در چند سال گذشته با ارائه طرح ها و پروژه هایی سعی در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی دارد و تهیه و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی از مهمترین اقدامات وزارت نیرو در این راستا است.
وی خاطر نشان کرد: رشد بی رویه جمعیت و گسترش بخشهای کشاورزی و صنعت موجب افزایش تقاضا برای این مایع حیاتی و سبب ایجاد بحران در منابع آب شد است.
نظر شما