۲۳ آبان ۱۳۸۹، ۹:۵۷

شهروندان خراسان شمالی دام قربانی خود را از مراکز مجاز تهیه کنند

شهروندان خراسان شمالی دام قربانی خود را از مراکز مجاز تهیه کنند

بجنورد - خبرگزاری مهر: معاون فنی دامپزشکی خراسان شمالی از شهروندان این استان خواست برای تهیه دام برای عید قربان به مراکز خرید و فروش دام مجاز مراجعه کنند.

حمید رمضانی در گفتگو با خبرنگار مهر در بجنورد، با اشاره به اینکه بیش از نیمی از بیماریهای عفونی مشترک بین انسان و دام است افزود: بیماریهای مشترک بیشتر از طریق تماس با دام به ظاهر سالم، تماس با ترشحات دام، گوشت دام بیمار و ضایعات پس از کشتار دام به انسان منتقل می شود و ضرروت دارد طرح نظارت بهداشتی دام ویژه عید قربان اجرا و از به خطر افتادن بهداشت عمومی جامعه جلوگیری شود.

وی اظهارداشت: بیماریهایی از قبیل سیاه زخم، تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سل، هاری، سالمونلوز، مسمومیتها و بیماریهای واگیر دامی دیگر از طریق عدم بازرسی قبل از کشتار دام و پس از آن سلامت انسان را به خطر می اندازند.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خواستار همکاری دستگاههای مرتبط به ویژه استانداری، دادگستری و نیروی انتظامی با این اداره کل در زمینه نظارت بیشتر بر امور بهداشتی دام شد.

وی ادامه داد: مقرر شده گشت مشترک انتظامی، شهرداری و دامپزشکی در روز عید قربان انجام و با کسانی که دام زنده در مراکز غیر مجاز عرضه یا پوست دام کشتار شده خرید و فروش می کنند، جلوگیری و برخورد شود.

وی گفت: 97 گروه ثابت و سیار نظارت بهداشتی دام اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در عید قربان فعال می شوند.

رمضانی افزود: در قالب این گروهها 36 دامپزشک و 61 بازرس بهداشتی گوشت بر امر بازرسی دام زنده در میادین عرضه دام و نظارت بر ذبح آن در روز عید قربان همکاری خواهند داشت.

وی اظهار داشت: خدمات ذبح قربانی در کشتارگاههای دام خراسان شمالی در روز عید قربان به صورت رایگان انجام می شود و شهروندان می توانند برای ذبح دام نذری خود از امکانات این کشتارگاهها استفاده کنند.

براساس گزارش اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی پارسال گروههای نظارت بهداشتی این اداره کل در روز عید قربان در 11 میدان عرضه دام موقت استان هزار و 585 دام سبک و سنگین و 435 قطعه پرنده را مورد بازرسی بیش از کشتار قرار دادند.
 
طرح نظارت بهداشتی دام به استناد تبصره دو ماده دو آیین نامه بازرسی بهداشتی گوشت و به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت قربانی و تامین بهداشت عمومی با برنامه ریزی دقیق و هماهنگ دستگاههای مرتبط استانداری، فرمانداری، شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی، دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی، ائمه جمعه و جماعات، مراکز بهداشت و واحدهای تابعه کمیته امداد و بهزیستی در هر استان انجام می شود.
کد خبر 1191300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha