به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری مسابقه عکس "حضرت والا" صبح امروز یکشنبه 23 آبان با حضور حسین پاکدل کارگردان نمایش، رضا موسوی ، مسعود پاکدل و فروغی مدیر موسسه نورنگار در سالن کنفرانس خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این نشست مسعود پاکدل درباره برگزاری این مسابقه عکاسی گفت: این دومین مسابقه عکاسی است که از طرف انجمن عکاسان خانه تئاتر برگزار میشود. اولین دوره این مسابقه با عکاسی از نمایش" مکاشفه در باب یک مهمانی خاموش" به کارگردانی رضا حداد برگزار شد که حدود 20 عکاس در آن شرکت کردند.
وی ادامه داد: در دومین دوره نمایش"حضرت والا" بهانهای برای برگزاری این مسابقه شد. همچنین آقای فروغی مدیر مجموعه نورنگار نیز اسپانسر این برنامه شدند تا بتوانیم با کیفیتی مطلوب تر این دوره از مسابقه عکاسی را برگزار کنیم.
این مسابقه و کارگاههای آموزشی برای آشتی دادن عکاسان با جامعه تئاتری برگزار می شود |
مسعود پاکدل |
این عکاس تئاتر گفت: انجمن عکاسان تئاتر حدود سه سال است که در خانه تئاتر پایهگذاری شده و در حال حاضر 33 نفر عضو این انجمن هستند. از آنجاکه این انجمن جوان و محدود است تصمیم گرفتیم تا با برگزاری این مسابقه آن را گسترش داده تا تنها محدود به عکاسان عضو انجمن نباشد. این مسابقه و کارگاههای آموزشی برای آشتی دادن عکاسان با جامعه تئاتری برگزار می شود.
در ادامه این نشست رضا موسوی عکاس تئاتر و یکی از داوران این مسابقه گفت: در گذشته عکاسی تئاتر بیشتر جنبه خبری داشته است تا هنری. اما بعد ازراه اندازی این انجمن عکاسی در حال تبدیل شدن از شکل مستند خبری به یک موضوع هنری مستقل است.امیدوارم در این دوره شاهد ارتقا کیفی عکسها نسبت به دوره گذشته باشیم.
وی درباره برگزاری کارگاههای آموزشی گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی به صورت کارگاه تئوریک نیست بلکه تلاش میکنیم عکاسان را با فضای تئاتری آشنا کنیم. از برگزاری این مسابقه چند هدف دنبال می شود.عکاسان جوان با شرکت در این مسابقه توانایی خود را می سنجند و سختی عکاسی تئاتر را درک میکنند. بعضی از عکاسان در پایان به این نتیجه می رسند که برای عکاسی تئاتر ساخته نشدهاند.
دغدغههای تئاتر کشور از طریق عکس منتقل میشود اما گنجایش و فضای مناسب برای حضور عکاسان وجود ندارد |
رضا موسوی |
موسوی افزود: دغدغههای تئاتر کشور از طریق عکس منتقل میشود اما گنجایش و فضای مناسب برای حضور عکاسان وجود ندارد با برگزاری این مسابقه تا حدودی این مشکل برطرف میشود اما مدیران ومسئولان باید فضای مناسبی برای حضور عکاسان در تئاتر فراهم کنند.
در ادامه این نشست فروغی مدیرموسسه نورنگار گفت: با ایجاد این تشکل میتوان ارتقا سطح کیفی عکاسی تئاتر مشاهده کرد. به نظر من اقتصاد زمانی میتواند تاثیرگزار باشد که در راستای امور فرهنگی انجام شود و بالعکس. آن زمان است که می تواند تاثیر خود را در اقشار مختلف جامعه بگذارد. نورنگار تلاش کرده که در امور فرهنگی شراکت کند تا این حرکتهای فرهنگی بتوانند تاثیر خود را در جامعه بر جا بگذارند.
موسوی درباره نحوه برگزاری این مسابقه و جوائز آن گفت: این مسابقه در دوروز متوالی 30 آبان و اول آذر برگزار می شود. من، مسعود پاکدل و ابراهیم حسینی به عنوان داور وانتخاب کننده عکسها حضور داریم. در این مسابقه به برگزیدگان نهایی 3دوربین عکاسی دیجیتال sLA canon ویک دوربین nikon اهدا می شود و به 6 برگزیده دیگر لوازم و کیف عکاسی تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر سه برگزیده مسابقه، یک برگزیده هم که بهترین عکس پشت صحنه نمایش و همچنین پشت صحنه مسابقه را گرفته باشد، خواهیم داشت. همچنین نمایشگاهی شامل 40 عکس منتخب این مسابقه بعد از اعلام نتایج در خانه هنرمندان برگزار میشود. هدف اصلی این مسابقه شناسایی عکاسان تئاتر و شناخت قابلیتهایشان است.
مسعود پاکدل درباره برگزاری کارگاهآموزشی گفت: این کارگاهها به صورت عملی برگزار می شود. در حین عکاسی از نمایش حدود 60 عکاس با تجربه در کنار عکاسان برای راهنمایی، اطلاع رسانی و تبادل نظر حضور دارند. حدود 200عکاس در روز اول و 200 عکاس در روز دوم از این نمایش عکاسی می کنند.
عکاسی تئاتر همان اندازه که می تواند مبلغ و تکثیر کننده باشد به همان اندازه هم میتواند نقاط ضعف یک تئاتر را نشان دهد |
حسین پاکدل |
در ادامه این نشست حسین پاکدل کارگردان نمایش"حضرت والا" گفت: جایگاه و منزلت عکس بسیار اهمیت دارد. گاهی یک عکس می تواند در حد یک کتابخانه باشد و در بعضی مواقع یک عکس را باید چندین کتاب تحلیل و بررسی کنند. برای بازیگران یک نمایش بسیار سخت است که در اجراهای اول در معرض دید عکاسان قرار گیرند. بنابراین من ابتدا کمی اکراه داشتم اما چون متوجه شدم که این حرکت بایستهای است و حجم متقاضیان هم بسیار زیاد است پذیرفتم.
وی ادامه داد:عکاسی تئاتر همان اندازه که می تواند مبلغ و تکثیر کننده باشد به همان اندازه هم می تواند نقاط ضعف یک تئاتر را نشان دهد و برای بازیگر هم بسیار سخت است که در معرض چشمهای شکارکنندهای قرار گیرد که لحظه به لحظه همه چیز را ثبت و تکثیر می کنند. اما چون این حرکت شایستهای است ما نیز از آن تمکین کردیم. همچنین قرار است توسط نشر ثالث عکسهایی که از این نمایش گرفته شده به صورت کتاب چاپ شود.
پاکدل خاطر نشان کرد: سال 76 که من مدیریت تئاتر شهر را برعهده گرفتم وضعیت عکاسی تئاتر بسیار نابسامان بود. عکاسان خوبی داشتیم که به دعوت کارگردان از نمایشی عکاسی میکردند. به مرور زمان با دعوت از عکاسان جوان جایگاه و منزلت عکاسی تئاتر بالا رفت تا جائیکه هم سطح دیگر بخشها در جشنواره تئاتر فجر برای آن جایگاهی در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: همچنین نمایشگاههای متفاوتی در داخل و خارج از ایران برگزار می شد و کتابهای عکس فراوانی هم به چاپ رسید اما متاسفانه این روند رو به رشد دوباره متوقف شده و به گذشته بازگشته است. برگزاری این مسابقه به عکاسان جوان فرصت شناسایی قابلیتها و تواناییهایشان را میدهد.
درپایان این نشست مسعود پاکدل اعلام کرد که از امروز سایت این مسابقه به نشانی www.theaterphoto.ir رونمایی شده است و علاقمندان می توانند اطلاعات لازم را از این طریق کسب کنند.
نظر شما