۲۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۰:۵۱

گزارش خبری مهر/

هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا؛ قاتل جان هزاران پاکستانی بی‌گناه

هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا؛ قاتل جان هزاران پاکستانی بی‌گناه

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: درحالی که آمریکا از حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود به عنوان بهترین استراتژی برای نابودی طالبان یاد می کند، از سال 2004 تاکنون حدود هزار و 925 نفر در 196 حمله هوایی کشته شدند.

با وجود انتقاد سازمانهای بین المللی از استراتژی ناکارآمد و مخرب آمریکا در پاکستان، اوایل صبح امروز سه شنبه نیز بار دیگر شاهد کشته شدن 20 نفر در نتیجه حمله هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده در وزیرستان شمالی بودیم.

هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا با شلیک چهار موشک یک خانه و وسیله نقلیه ای را که در وزیرستان شمالی در مرز  افغانستان پارک شده بود، مورد هدف قرار دادند.

مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که حمله صبح امروز سه شنبه آمریکا به وزیرستان شمالی صدمین حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به پاکستان در سال جاری بوده است که در نتیجه آن بیش از 811 نفر کشته شدند. 

همچنین از زمان آغاز عملیات سری آمریکا در پاکستان از سال 2004 تاکنون حدود هزار و 925 نفر در 196 حمله هوایی کشته شدند.

با نگاهی به حملات اخیر آمریکا در پاکستان می توان دریافت که سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) در دو ماه گذشته بر شدت حملات موشکی خود در مناطق قبیله نشین به بهانه نابودی طالبان افزوده است زیرا به گفته این سازمان اعضای این گروه در وزیرستان شمالی حضور دارند.

از ابتدای 2010 تاکنون بیش از 811 نفر در حملات موشکی آمریکا در پاکستان کشته شدند.

همچنین درحالی که افزایش شمار بی سابقه تلفات پاکستانی ها در حملات موشکی آمریکا انتقاد سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل و سازمان عفو بین الملل را به همراه داشته، ایالات متحده از حملات روزافزون هواپیماهای بدون سرنشین خود به عنوان بهترین استراتژی علیه طالبان یاد می کند.

سازمان سیا ماموریتهای محرمانه نظامی خود در خاک پاکستان را با کمک هواپیماهای بدون سرنشین در مناطق دور از دسترس ارتش مستقر آمریکا در افغانستان انجام می دهد.

هر چند این حملات در ابتدا به صورت موردی و با هدف از بین بردن اعضای شبکه تروریستی القاعده آغاز شد اما طی ماههای اخیر سمت وسوی دیگری یافته و به برنامه ای دائمی تبدیل شده است.

در همین حال مقامهای نظامی آمریکا از انجام عملیاتهای مشابه علیه شبکه تروریستی القاعده خبر می دهند که در واکنش به تهدید اخیر سرکرده این شبکه مبنی بر حمله تروریستی به کشورهای اروپایی صورت می گیرد.

موضوع دیگری که از دید این مقامها قابل توجه است تولید هواپیماهای بدون سرنشین ویژه شکار انسان توسط ارتش آمریکا است تا سازمان سیا بتواند با کمک آنها ماموریتهای خود در حملات کشنده به مرزهای پاکستان را به نحو احسن انجام دهد.
 
گزارشهای رسانه های آمریکایی از استقرار هزاران فروند هواپیماهای بدون سرنشین ارتش این کشور در افغانستان حکایت دارد. اخیراً نیز ژنرال "گلن والترز" معاون رئیس منابع و ستاد وزارت دفاع آمریکا از ارسال 6500 هواپیمای بدون سرنشین به خاورمیانه خبر داده است.

این درحالیست که پاکستان در برابر فشار آمریکا برای آغاز عملیات ویژه در وزیرستان شمالی علیه اعضای شبکه های تروریستی حقانی و "حافظ گل بهادر" مقاومت کرده و خواستار پایان این عملیات شده است.

در این بین مردم قبیله نشین پاکستان همواره به نشانه اعتراض به اقدامات طالبان و القاعده به خیابانهای وزیرستان شمالی می ریزند و خواستار خروج آنها از این منطقه هستند.

تظاهرکنندگان با شلیک هوایی خشم و انزجار خود را از حملات شبه نظامیان در شمال غرب پاکستان اعلام می کنند و شعار می دهند که به طالبان و القاعده اجازه نمی دهند در سرزمین آنها باقی بمانند.

از سوی دیگر نظرسنجی های اخیر درباره حملات موشکی آمریکا به پاکستان نشان می دهد که بیشتر مردم پاکستان، ایالات متحده را مسئول خشونتها در کشورشان می دانند.
 
یکی از نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که بیش از 75 درصد از افراد قبیله نشین پاکستان مخالف حملات موشکی آمریکا به خاک کشورشان هستند و همین موضوع باعث افزایش انزجار مردم از اقدامات ایالات متحده شده است.
 
نظرسنجی بنیاد "نیو آمریکا" نشان داد که اکثر پاکستانی ها بر این باورند در حملات موشکی آمریکا غیرنظامیان بسیاری کشته شدند و حدود 60 درصد از مردم این کشور معتقدند اقدامات تلافی جویانه علیه ارتش ایالات متحده قابل توجیه است.

 

شکست در جنگ با استفاده از حملات موشکی حتی بمباران گسترده درس بزرگ جنگ جهانی دوم و ویتنام بود.

در نهایت با توجه به اظهارات کارشناسان و شخصیت های با سابقه آمریکایی درباره هواپیماهای بدون سرنشین که مجریان ماموریتهای مخفی سیا در پاکستان هستند می توان استراتژی "باراک اوباما" را ناکارآمد و مخرب توصیف کرد، چنانچه اوایل سال 2009، "دیوید کیلکولن" و "اندرو اکسوم" از کارشناسان مبارزه با تروریسم نگرانی خود را در این باره بیان کردند که حملات موشکی در پاکستان به پیروزی در جنگ منتهی نمی شود و تاکتیکی که برای نابودی تروریست های داخلی به کار می رود برای از بین بردن القاعده مفید نیست. در همین حال در سال گذشته شاهد هشدار مدیر سیا به کاخ سفید در این باره بوده ایم. 

همچنین "باب وودوارد" از خبرنگاران معروف آمریکایی در کتاب خود تحت عنوان "جنگهای اوباما" به نقل از "مایکل هایدن" فرمانده سابق نیروهای هوایی این کشور می نویسد: برای پیروزی در پاکستان و نابودی القاعده، آمریکا مجبور به تغییر حقایق موجود در این کشور و شرایط فعلی است، درغیر اینصورت باید برای همیشه به حمله موشکی در پاکستان بپردازد.

باب وودوارد در کتاب خود می نویسد: درس بزرگ جنگ جهانی دوم و ویتنام این بود که حملات موشکی حتی بمباران گسترده به پیروزی در جنگ منتهی نمی شود.

کد خبر 1192885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha