۲۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۰۰

سهم کتابخانه های خراسان جنوبی از اعتبارات فرهنگی صفر است

سهم کتابخانه های خراسان جنوبی از اعتبارات فرهنگی صفر است

بیرجند - خبرگزاری مهر: در حالیکه یکی از اقدامات دولت در سال جاری افزایش اعتبارات فرهنگی در بخشهای مختلف بوده است اما سهم کتابخانه های خراسان جنوبی از بودجه فرهنگی استان قابل تامل است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، آنچه که مسلم است توسعه زیرساختهای فرهنگی در راستای تعالی و پیشرفت همه جانبه جوامع نقش تعیین کننده دارد و یکی از مهمترین شاخصه های فرهنگی میزان سرانه مطالعه و وجود فضاهای کتابخانه ای است اما بنا به نظر مسئولان استان خراسان جنوبی میزان بهره مندی این استان از این بخش قابل قبول نیست.

نکته قابل تامل اینکه با وجود توجه ویژه دولت به خصوص در سفرهای استانی به بخش فرهنگ بودجه کتابخانه های استان خراسان جنوبی در این بخش شایسته استان فرهنگ دوست و علم پرور خراسان جنوبی نیست.

محمد ابراهیم افشاری پیش از ظهر سه شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی به وضعیت کتاب و کتابخوانی در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: از حیث کتاب و کتابخوانی در کشور وضعیت مطلوبی نداریم و متولیان و مسئولین ذیربط باید در زمینه بهبود این وضعیت به طور جد وارد عمل شوند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان جنوبی وضعیت کتابخانه های استان را مطلوب ندانست و خواستار تلاش جدی مسئولین در جهت بهبود وضعیت کتابخانه از نظر نرم افزاری و سخت افزاری شد.

رتبه 25 خراسان جنوبی در خصوص برگزاری جلسات انجمن کتابخانه ها

وی با بیان اینکه از نظر برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی در سطح کشور دارای رتبه 25 هستیم تصریح کرد: به لحاظ تعداد مصوبات انجمن نیز مقام 25 کشوری را داریم که به هیچ وجه رضایت بخش نیست.

افشاری ارتقای سریع کمی و کیفی کتابخانه های استان را خواستار شد و افزود: کتاب موجب ایجاد تحول در زندگی فردی و اجتماعی است که همواره نقش پررنگی در تحولات اجتماعی ایفاء کرده است.

یکی از راههای مقابله با آسیبهای اجتماعی توسعه فرهنگ کتابخوانی است

وی در ادامه با اشاره به مصوبات سفر سوم ریاست جمهوری یادآورشد: مصوبات خوبی در این سفر در جهت توسعه کتابخانه های استان داشته ایم که با تلاش و پیگیری دستگاه های امر در تحقق این امر کوشا خواهیم بود.

این مسئول گرایش جوانان به سمت کتابخوانی را عاملی مهم جهت دور ماندن آنان از آسیبهای اجتماعی و مقابله با جنگ نرم توصیف کرد و گفت: روزانه دهها جلد کتاب آموزنده با موضوعات اجتماعی و فرهنگی منتشر می شود که در آگاهی بخشی به نسل جوان نقش ارزنده ای دارند و وظیفه  ما هدایت جوانان به سمت کتاب است که باید مورد توجه قرار گیرد.

همکاری همه مسئولان برای توسعه کتابخانه ها ضروری است

مدیرکل حوزه سیاسی انتخابات استانداری خراسان جنوبی نیز در ادامه این نشست خواستار تلاش همه مسئولین در امر توسعه کتاب و کتاب خوانی شد و بیان داشت: این جلسات فرصتی است تا در توسعه  فرهنگ مطالعه استان بیش از پیش تلاش نماییم.

غلامرضا طاهری گسترش فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ضرورتی انکار ناپذیر دانست و اظهار داشت: امیدواریم با تلاش همه مسئولین بتوانیم به این امر نائل شویم .

وضعیت کتابخانه های استان نامطلوب است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز ضمن تبریک روز کتاب و کتابخوانی به اصحاب اهل قلم و کتابداران، خدمت در دولت را یک فرصت و غنیمت دانست و خواستار تلاش و دلسوزی در پیشبرد اهداف نظام شد.

محمد مطهری فر یادآورشد: هر گونه اقدامی در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه باید تقویت شود چرا که کتاب رمز ماندگاری و پیشرفت هر کشوری است و عمده ترین رسانه ای است که می تواند تجربه تاریخ بشری را به نسل های بعدی منتقل نماید.

وی در ادامه با اشاره به قابلیت های استان و همچنین وضعیت نامطلوب کتابخانه های استان بیان داشت: در استان خراسان جنوبی قابلیت های بالقوه ای زیادی وجود دارد که امیدواریم با تلاش مسئولین و مصوبات سفر سوم و واریز نیم درصد شهرداریها بتوانیم آنها را به بالفعل تبدیل کنیم و شاهد رونق بخشیدن کتابخانه های استان در امور زیربنایی باشیم.

مطهری هدف کلان کتابخانه ها را ارتقای مطالعه مفید برشمرد و افزود: طرح کتاب من، کتابخانه الکترونیک، راه اندازی بخش تخصصی کتاب کودکان، عضویت کارکنان ادارات از سهم فرهنگی هر دستگاه در کتابخانه ها، طرح عضویت فراگیر ویژه محققین و دانشجویان، برگزاری جلسات مختلف در کتابخانه ها از جمله شب شعر و توسعه نرم افزاری می تواند در ارتقای فرهنگ مطالعه مفید کمک شایانی به کتابخانه ها نماید.

سهم کتابخانه های خراسان جنوبی از اعتبارات فرهنگی صفر است

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی نیز گفت: برای جذب جوانان به سمت کتاب و کتاب خوانی باید از روش های متنوع فرهنگی بهره جست و روشهای کنونی نیازمند بازنگری است.

محمد قریب ادامه داد: کتابخانه هوشمند با 400 میلیون ریال اعتبار به صورت آزمایشی در مرکز استان ساخته می شود.

وی تصریح کرد: در اعتبارات فرهنگی استان برای کتابخانه های عمومی، مبلغی پیش بینی نشده و در زمینه اطلاع رسانی و برنامه ریزی فرهنگی نیز اعتباری وجود ندارد.

مدیرکل کتابخانه های خراسان جنوبی نبود زمین برای احداث کتابخانه مرکزی و عملی نشدن مصوبه سوم هیئت دولت را از مشکلات اساسی این حوزه عنوان کرد و خاطرنشان کرد: حداقل پنج هزار متر برای کتابخانه مرکزی نیاز است.

قریب خواستار همکاری و تلاش مسئولین در بهبود هر چه بهتر کتابخانه های استان شد.

کد خبر 1193084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha