به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی محقق در مناظره "انحلال یا ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران" در خبرگزاری مهر به عنوان موافق ادغام افزود: ما موارد مشابهی برای ادغام در کشور داشته ایم هنوز هم پس از 25 سال که از جدا شدن دانشگاههای علوم پزشکی از دانشگاه های وزارت علوم می گذرد کماکان بحث های کارشناسی در این زمینه وجود دارد. هنوز بسیاری معتقد هستند که این کار اشتباه بوده و برخی مستدل می گویند این کار درست بوده است. نفس بحث کارشناسی هم در این زمینه ممکن است سالها ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به بررسی اهداف غایی در ادغام دانشگاه ایران گفت: اکنون بسیار زود است که بگوییم موضوع دانشگاه ایران به اهداف خود رسیده یا نه و نمی توانیم در مورد منظور مدنظر قضاوت کنیم.
ردیف | دیدگاه های دکتر مصطفی محقق معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران موافق ادغام دانشگاه "ایران" |
1 |
25 سال پس از جدایی دانشگاههای علوم پزشکی از دانشگاه های وزارت علوم هنوز مخالف و موافق وجود دارد |
2 |
روش اجرا خوب نبود و زمان مناسبی انجام نشد |
3 |
گفته شد تصمیم درباره دانشگاه ایران در یک جمع دو سه نفره اتخاذ شده است. این موضوع باید اثبات شود و نمی توان بدون تحقیق درباره آن صحبت کرد. ما مشاوره قطعاً داریم اما تصمیم سازی باید در کشور نهادینه شود و وظایف نهادها تعریف شود |
4 |
یادآوری انحلال دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم و مقایسه آن با موضوع دانشگاه "ایران" |
5 |
قضاوت درباره بدتر شدن وضعیت بهداشت و درمان شهر تهران زود است |
6 | دانشجویان "ایران" بسیار خوب در این موضوع برخورد کردند و خدشه ای به عملکرد آنها وارد نیست. احساس بی هویتی کردند. البته در شلوغ ترین روزی که من نیز حضور داشتم 10 درصد دانشجویان در تجمعات حضور داشتند |
7 |
این موضوع که تابلو باید همان روز عوض می شد و یا حرکاتی از این دست دیگر موضوع بحث نیست اما قابل بررسی است |
محقق اضافه کرد: اکنون زمان خوبی است که روش اجرا را مورد بحث قرار دهیم. روش اجرا خوب نبوده و یا زمان مناسبی نبوده است اما باید توجه داشت که اکنون زمان این موضوعات را گذرانده ایم و اگر به اهداف غایی دست یابیم می شود از برخی از اشتباهات اغماض کرد.
روش اجرا خوب نبود و زمان مناسبی انجام نشد
وی با تاکید بر این نکته که بهتر است بررسی چارچوب قانونی ادغام دانشگاه ایران را برعهده مسئولین قانونی بگذاریم، یادآور شد: واکنشها در برابر این موضوع در روزهای مختلف، متفاوت بوده است. حتی گروه های سیاسی که اطلاعیه دادند و با روش اجرا به مخالفت پرداختند اکنون نظر بسیاری از آنها تغییر کرده و اصل موضوع را مورد توجه قرار دادند.
لزوم نگاه فراملی به موضوع ادغام دانشگاه ایران
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم نگاه فراملی به موضوع ادغام دانشگاه ایران اظهار داشت: تکرار می کنم که بحث کارشناسی درباره این موضوعات همواره ادامه دارد. اما پرسش این است که چه دانشگاهی باید در کشور نقش ملی ایفا کند. آیا دانشگاههای کوچک تر باید نقش فراملی و شاخص دانشگاهها در جمهوری اسلامی باشند یا دانشگاههای بزرگ. قطعاً دانشگاههای کوچک نمی توانند این نقش را ایفا کنند.
وی اضافه کرد: تصمیمات بزرگ برای افرادی که پتانسیل کارهای بزرگ دارند باید گرفته شود که بتوانند آن کار را انجام دهند.
یادآوری انحلال دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم و مقایسه آن با موضوع دانشگاه "ایران"
محقق با اشاره به انحلال دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم اظهار داشت: دانشگاهی در همین جمهوری اسلامی ایران در شهر قم تاسیس شد با عنوان دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم که ویژه دختران بود. این دانشگاه چندین سال کار کرد و خیلی ها سعی کردند به آن کمک کنند اما در نهایت موفق نبود و منحل شد. انحلال به چه معنی است. رئیس این دانشگاه جای دیگری رفت، دانشجویان آن متفرق شدند، یک عده رفتند اصفهان یک عده در جاهای دیگر پذیرش گرفتند و از دانشکده ها و مدیران چیزی باقی نماند.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: انصافاً بکار بردن واژه انحلال برای ادغام دانشگاه "ایران" درست نیست و ادغام صورت گرفته است.
بکار بردن واژه انحلال برای ادغام دانشگاه "ایران" درست نیست
وی گفت: در بحث انتقال نیروها نیز باید شفاف سازی شود، درست است که گفته شده که نیرویی منتقل نمی شود اما اجباراً منتقل نمی شوند اما در نهایت این موضوع در حیطه اجرایی سازوکار خود را دارد.
محقق قضاوت درباره بدتر شدن وضعیت بهداشت و درمان شهر تهران را زود دانست و گفت: اینکه می گویند اداره یک جای بزرگ سخت خواهد بود بله درست است اداره کشور هم به دلیل اینکه جای بزرگی است سخت است اما این به این معنی است که بیاییم به معنی منفی اش آن را تجزیه اش کنیم درحالی که در معنای مثبت با تمرکز در استانهای کشور اداره می شود.
وی در پاسخ به این موضوع که تصمیم درباره دانشگاه ایران در یک جمع دو سه نفره اتخاذ شده است گفت: این موضوع باید اثبات شود و نمی توان بدون تحقیق درباره آن صحبت کرد. ما مشاوره قطعاً داریم اما تصمیم سازی باید در کشور نهادینه شود و وظایف نهادها تعریف شود.
خدشه به عملکرد دانشجویان "ایران" وارد نیست ؛ دانشجویان احساس بی هویتی کردند
عضو هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران عملکرد دانشجویان دانشگاه "ایران" را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: دانشجویان "ایران" بسیار خوب در این موضوع برخورد کردند و خدشه ای به عملکرد آنها وارد نیست. به آنها برخورده است. واژه ای که خود آنها بکار بردند اینکه احساس بی هویتی کردند. البته در شلوغ ترین روزی که من نیز حضور داشتم 10 درصد دانشجویان در تجمعات حضور داشتند.
سازوکار نظرخواهی از دانشجویان درباره ادغام دانشگاه "ایران" تعریف نشده است
وی با تاکید بر این نکته نمی توان گفت همه تصمیمات الزاماً درست است، یادآور شد: این موضوع که تابلو باید همان روز عوض می شد و یا حرکاتی از این دست دیگر موضوع بحث نیست اما قابل بررسی است.
محقق با اشاره به سخن دانشجویان درباره نظرخواهی از دانشجویان درباره ادغام دانشگاه "ایران" گفت: اینجا من این انتقاد را دارم که از بعد از انقلاب اسلامی در ساختار دانشگاهها ساختار نظرسنجی از دانشجویان تعریف نشده است و اگر همین امروز بخواهیم از دانشجویان نظرسنجی داشته باشیم باید ابتدا یک طرح اولیه بنویسیم و بعد اثبات کنیم که نظر چه تعداد از دانشجویان در این طرح آمده است. این ساختار و سیستم تعریف شده است.
نظر شما