حسین مسافرآستانه در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج افزود: اگر همه بودجه مرکز هنرهای نمایشی بخواهد صرف تولید تئاتر شود شاید تنها کمتر از یک فصل بتواند تئاتر را سرپا نگه دارد.
وی بر جذب مشارکت در تولید تئاتر تاکید کرد و بیان داشت: مشارکت خود گروهها در سرنوشت تولید باعث می شود بتوانیم با همین بودجه تعداد بیشتری از گروهها را در تهران و شهرستان ها مورد حمایت قرار بدهیم.
مسافر آستانه اظهار داشت: هم اکنون در حرفه ای ترین گروههای تهران نیز یک گروه 100درصد برآورد بودجه خود را از مرکز هنرهای نمایشی دریافت نمی کند و بخش مهمی از آن را از طریق اسپانسرهای خصوصی و یا فروش گیشه تامین می کند.
کاهش فاصله تئاتر شهرستان با تهران مغفول مانده است
مدیر مرکز هنرهای نمایشی همچنین گفت: کاهش فاصله تئاتر شهرستان با تئاتر تهران سالهاست مغفول مانده است.
مسافرآستانه تاکید کرد: برای کاهش این فاصله برنامه های آموزشی مستقیمی برای مراکز شهرستانها واستانها درنظرگرفته ایم.
وی افزود: در این راستا فاز اول کارگاههای آموزشی درکشور برگزار شد واساتید بزرگ تئاتر کشور با استقبال فراوان از این طرح، در شهرهای دور و نزدیک حاضر شدند و به آموزش تئاتر پرداختند.
مسافر آستانه یادآور شد: فازهای بعدی این آموزش برای تعیین درجه بندی نوع آموزش در استانها در دست مطالعه است که بعد از حصول نتیجه، بحث آموزش در فاز دوم نیز ادامه پیدا می کند.
آموزش تئاتر از شبکه آموزش پخش می شود
وی افزود: علاوه بر این در حال برنامه ریزی برای آموزشهای غیرمستقیم تئاتر به صورت آموزشهای همگانی هستیم.
مسافرآستانه بیان کرد: "تئاتر از شبکه آموزش" طرحی است که در دست اجراست و طی آن آموزش تئاتر در شبکه آموزش، برای همه علاقمندان و هنرمندان تئاتر کشور پخش می شود.
تئاتر کشور دولتی است
وی در پاسخ به این سوال که "آیا با انحلال انجمنهای نمایش در کشور تئاتر به سمت دولتی شدن نرفته است؟"، گفت: تئاتر ما با وجود انجمن نمایش یا بی وجود انجمن نمایش دولتی است و تردیدی در آن نیست.
مسافر آستانه افزود: تلاش ما این است که این تئاتر ازسمت دولتی صرف به سمت ملی شدن سوق داده شود وبراین اساس اکنون در حال برنامه ریزی در این رابطه هستیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی در خصوص چگونگی ملی شدن تئاتر کشور گفت: تنها وزارت ارشاد نباید متولی تئاتر کشور باشد و وزارت ارشاد بر اساس قانون باید سیاستهای کلان تئاتری را تبیین و تدوین کند و حمایتها و پشتیبانی خود را از تئاتر انجام دهد.
وی افزود: سایر نهادهای فرهنگی نیز وظیفه دارند در تولید تئاتر نقشی را ایفا کنند و این ملی شدن به منزله همراه کردن همه نهادها، ادارات، ارگانهای خصوصی یا دولتی برای حمایت از تولید تئاتر است که این اولین گام به سمت ملی شدن تئاتر کشور به شمار می رود.
مسافر آستانه تصریح کرد: باید آرام آرام تمام بار هزینه ای تئاتر از روی دوش دولت برداشته شود و در فاز اول با مشارکت خود گروههای تئاتری در تولید آثار، با تامین بخشی از هزینه های تئاتر از طریق فروش گیشه و یا اسپانسر گرفتن از سایر تشکلهای تجاری و اقتصادی، گام اول به سمت ملی شدن برداشته می شود.
ملی کردن تئاتر به معنای خصوصی کردن آن نیست
مسافر آستانه تاکید کرد: ملی کردن تئاتر به معنای خصوصی کردن آن نیست و خصوصی کردن یک بحث مع الفارقی در پیکره تئاتر کشور است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اگر به سمت ملی شدن تئاتر کشور گام برداریم و تئاتر ما به سمت ملی شدن حرکت کند آنگاه می توانیم در باره فازهای بعدی هم صحبت کنیم.
مسافر آستانه یادآور شد: مهمترین برنامه ای که در دور جدید کارمرکز هنرهای نمایشی درخصوص توسعه تئاتر کشور مدنظر است، جذب مشارکت سایر نهادها و ارگانها در حمایت از برنامه ریزی های تئاتر در تهران و شهرستانهاست.
مدیر مرکزهنرهای نمایشی استقرار گروههای نمایشی درسالنهای نمایش درکشور را یکی دیگر ازبرنامه های این مرکز عنوان کرد و بیان داشت: گروههای شناسنامه دار و شناخته شده در سراسر کشور با حمایت مرکز هنرهای نمایشی در سالنهای شهر های خود مستقر می شوند و این گروهها بودجه استقرار را مستقیما از مرکز هنرهای نمایشی دریافت می کنند و با مشارکت اداره کل استانها به تولید تئاتر می پردازند.
وی تصویب آیین نامه مالی حمایت از گروههای نمایشی و اجراهای عمومی را از دیگر برنامه های مرکزهنرهای نمایشی برای توسعه تئاتر کشور عنوان کرد.
نظر شما