۱ آذر ۱۳۸۹، ۱۰:۱۵

گزارش خبری مهر/

جشنواره طنز مکتوب با معرفی برگزیدگان پایان یافت/رونمایی از " قهوه قند پهلو"

جشنواره طنز مکتوب با معرفی برگزیدگان پایان یافت/رونمایی از " قهوه قند پهلو"

پنجمین جشنواره سراسری طنز مکتوب با معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر در بخشهای مختلف، به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ در این مراسم  که عصر یکشنبه 30  آبان ماه در حوزه هنری برگزار شد، شاعران و نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر در بخشهای شعر، نثر، داستان کوتاه، فیلمنامه، مقاله و بخش ویژه معرفی شدند.

 در بخش شعر عباس احمدی، امید مهدی‌نژاد  به ترتیب نفر اول و دوم شدند و مهدی فرج‌اللهی و مجید رحمانی صانع مشترکاً مقام سوم را از آن خود کردند.همچنین در این بخش از راشد انصاری تقدیر ویژه به‌عمل آمد.

در بخش نثر نیز به ترتیب محمدرضا محمدی، هادی دینوری و مهدی زارع نفرات اول تا سوم شدند.

در بخش داستان کوتاه سید عمادالدین قرشی، محمد تقی حسن‌زاده توکلی و ‌احمد نوری دلوئی مقام اول تا سوم این جشنواره را آن خود کردند و از فرزانه مصیبی نیز تقدیر شد.

 بخش فیلمنامه نفر اول نداشت و سعید یارندی و ارژنگ حاتمی مشترکاً به مقام دوم رسیدند. رضا احسان‌پور نیز به عنوان نفر سوم شناخته شد.

سید عمادالدین قریشی به‌عنوان نفر اول و  فاطمه تسلیم و ابوالفضل حری به عنوان نفرات دوم و سوم بخش نقد معرفی شدند.

بخش ویژه در دو حوزه شعر و نثر برگزار شد و در هر بخش تنها یک برگزیده معرفی شد که بخش نثر به تشخیص هیئت داوران برگزیده‌ای نداشت و تنها از سه طنزپرداز تقدیر به عمل آمد.

در این جشنواره قاسم رفیعا برگزیده شعر محلی شد و در بخش نثر محلی رضا احسان‌پور، سعید ترشیزی و حمید علیزاده شایسته تقدیر شناخته شدند.

همچنین در مراسم اختتامیه این جشنواره از سعید سلیمان‌پوردر بخش شعر و عباس صادقی در بخش فیلمنامه تقدیر ویژه به عمل آمد.

در بخشی از  بیانیه هیئت داوران  این جشنواره آمده بود: در میان رشته‌های اعلام شده در فراخوان جشنواره، رشد کمی و کیفی مقالات چشمگیر بود. بر اهل فن پوشیده نیست که هر چه مباحث نظری و تئوریک تقویت شوند، آثار خلاقانه نیز از غنای بیشتری برخوردار خواهند شد. مسئولان امر اگر از مقولاتی همچون تحقیق و پژوهش حمایت بیشتری به عمل آورند، محصولات درخشان‌تری را در حوزه هنری شاهد خواهیم بود.

در ادامه این متن  عنوان شده بود: در رشته فیلمنامه بسیاری از دوستان علاقه‌مند به فیلمنامه‌نویسی بیشتر به حضور عنصر طنز در اثر توجه کرده‌اند و از ساختار فیلمنامه غافل شده‌اند. امیدواریم کارگاه‌های آموزشی‌ای که در حاشیه جشنواره برگزار می‌شود در رفع بخشی از این ضعفها همه توان خود را به کار گیرد.

در بیانیه هیئت داوران درباره بخش ویژه جشنواره که به طنز با لهجه محلی اختصاص داشت توضیح داده شده بود: روشن است که حجم قابل تأملی از طنز در تمام جهان بر ظرافتها و ظرفیتهای زبانی بنا شده است، به همین دلیل بسیاری از آثار طنز مکتوب دنیا چندان قابل توجه نیستند. ایران اسلامی سرزمین پهناوری است با گویشها و لهجه‌های مختلف و متنوع. محدود ساختن طنز به زبان رسمی، نادیده گرفتن استعدادهای فراوانی است که در گوشه و کنار این سرزمین به دور از جنجالهای رسانه‌ای و ژورنالیستی پایتخت به کار شریف طنزنویسی مشغولند. البته در این جشنواره لهجه‌هایی مورد نظر ما بوده است که قابل فهم برای همه هم وطنان باشد، توجه جدی‌تر به طنزهای محلی خود جشنواره‌ای جداگانه و مستقل می‌طلبد که امیدواریم این اتفاق مبارک با اهتمام مسئولان مربوطه محقق شود.

حضور شاعران و طنزپردازانی همچون اکبراکسیر و کیومرث منشی‌زاده، اجرای موسیقی زنده، رونمایی از کتاب "قهوه قند پهلو" و اجرای نمایش طنز از جمله جذابیتها و برنامه‌های شایان توجه اختتامیه پنجمین جشنواره سراسری طنز مکتوب محسوب می‌شد.

 

   

کد خبر 1196043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha