۶ آذر ۱۳۸۹، ۸:۴۸

ازدواج آسان و پایدار ــ 8

تنها راه حل مشکل ازدواج جوانان برگشت به سنتهای دین است

تنها راه حل مشکل ازدواج جوانان برگشت به سنتهای دین است

مسئول واحد احیاء سنتهای حسنه در معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: تنها راه برون رفت از بحران ازدواج فعلی کشور برگشت به سنتهای دین و تعالیم قرآن در زمینه ازدواج است به طوری که جوانان بدون هیچ امکانی با توکل به خدا ازدواج کنند.

حجت الاسلام علی کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ریشه مشکل ازدواج جوانان تفکرهای فرهنگی جامعه است افزود: در اصل ازدواج و لزوم آن برای جوانان شکی نیست، زمانی که جوان به سن ازدواج می رسد تمایل دارد که تشکیل خانواده بدهد ولی موانع مختلفی در این راه مانند تجمل گرایی و باب شدن رسومات خاص در بین خانواده وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید مشکل ازدواج جوانان را ریشه ای دید افزود: هم اکنون بین 13 تا 14 میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور داریم که عملا امکان فراهم کردن امکانات مالی برای برگزاری مراسم آبرومند چند میلیون تومانی، جهیزیه های گران قیمت، شغل مناسب و مسکن برای آنها نیست. در این زمینه هرچه قدر نیز دولت میزان وام ازدواج را بالا ببرد مشکل حل نخواهد شد. نیاز جوانان به ازدواج نیاز حال است که نمی توان به آنها گفت برای تامین این نیاز صبر کنند.

550 هزار دختر بالای 30 سال مجرد داریم

این مشاوره خانواده اظهار داشت: طبق آمار 550 هزار دختر بالای سن 30 سال مجرد در کشور داریم، چرا باید این تعداد دختر به این سن برسند در حالی که ازدواج نکرده اند آن هم به دلیل سخت گیری خانواده ها و رسم و رسوماتی که در جامعه ترویج شده است.

وی تصریح کرد: چه کسی گفته برای ازدواج نیاز به یکسری امکانات مالی است مگر خدا گفته که اگر پسری پول ندارد نباید ازدواج کند، بالعکس در این زمینه خدا فرموده که از جوانان پشتیبانی می کند.

حجت الاسلام کریمی با تاکید بر اینکه مهمترین مانع ازدواج جوانان مسائل فرهنگی است افزود: در حالی که می توان با وسایل کمتر و خانه ای کوچک تر نیز یک زندگی را تشکیل داد هنوز خانواده ها نتوانسته اند در ذهن خود با این مسائل کنار بیایند و عموما آرمانی فکر می کنند.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه فرهنگ سازی ازدواج باید به آنچه که دین گفته برگردیم افزود: در مدت یک هزار و 400 سال از زمان ظهور اسلام ، مردم با عمل به این دین تشکیل خانواده داده اند و در این سالها ازدواج اسلامی پاسخگوی مشکلات بوده است. در ازدواج اسلامی گفته شده که به مسائل مالی نیاز نیست. اگر در بحث ازدواج به سنتهای دینی برنگردیم با مشکلات بیشتری مواجه می شویم.

مسئول واحد احیاء سنتهای حسنه در معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: زمانی که بازار کالایی در کشور خراب می شود ناخودآگاه بازار سیاه آن ایجاد می شود. زمانی که ازدواج هزینه بر باشد و همه نتوانند ازدواج کنند بازار سیاه آن ایجاد می شود. باید برای فرهنگ سازی مسائل مالی ازدواج جراحی اجتماعی انجام شود و به صرف اینکه به مردم بگوئیم با مهریه 14 سکه ای ازدواج کنید مشکل حل نمی شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از راههای ترویج ازدواج جوانان فرهنگ سازی برای کاهش هزینه های ازدواج است افزود: باید به خانواده ها در زمینه خطرات سختگیری و برگزاری مراسمهای پرهزینه هشدار دهیم و از طرفی از ترس جوانان برای ازدواج بکاهیم چرا که تجربه ثابت کرده کاهش ترس جوانان از ازدواج نتایج مثبتی به دنبال دارد.

حجت الاسلام کریمی با تاکید بر اینکه راهکار دیگر حل مشکل ازدواج که اصلی و راهبری است این است که به راهکارهای دین و قرآن در زمینه ازدواج برگردیم ادامه داد: خدا در قرآن خطاب به خانواده هایی که از اقدام برای ازدواج فرزندانشان ترس دارند فرموده اند که نترسید که من زندگی این زوجها را تامین می کنم. باید بر اساس قرآن، فرهنگ توکل به خدا و ازدواج با هیچ را در جامعه ترویج دهیم که بر خلاف تصور عده ای در شرایط فعلی هم کاملا امکان پذیر است.

وی تصریح کرد: مردم باید تاثیر توکل به خدا را در زندگی متوجه شوند. در گذشته مراسمها و رسومات ازدواجها بسیار ساده تر بود و مشکلی هم برای این زندگیها ایجاد نمی شد.

این مشاوره خانواده گفت: مردم یا باید انتظار داشته باشند که جوانانشان تا سنین بالا مجرد بمانند یا اینکه از این توقعها و رسومات خود کوتاه بیایند. طلبه های بسیاری بوده اند که واقعا با دارایی هیچ ازدواج کرده اند و به خاطر اعتماد و توکل به خدا بعد از چند سال زندگی به همه چیز رسیده اند.

وی اظهار داشت: پدر و مادرهایی که برای ازدواج فرزندانشان سخت گیری می کنند روزی خودشان با آسانی و توکل به خدا ازدواج کرده اند که اگر این فرهنگ را ترویج ندهیم با مشکلات بیشتری مواجه می شویم.

حجت الاسلام کریمی گفت: خدا برای همه بندگان روزی رسان است ولی این روزی رسانی مانند دیگران نیست چرا که روزی دیگران گاهی اوقات به صلاح فرد نیست و ممکن است باعث طغیان انسان شود.

مسئول واحد احیاء سنتهای حسنه در معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم اظهار داشت: واقعیتی در جامعه وجود دارد که خانواده ها عنوان می کنند ما رسومات خودمان را داریم که آبرویمان است در صورتی که نمی دانند اگر بر روی این آبرو سرمایه گذاری می کنند ممکن است آبروی دیگری ریخته شود.

فاجعه جنسی در راه است

وی تصریح کرد: برخی آمار اعلام می کنند که 80 درصد دختران پیش از ازدواج رابطه جنسی دارند که ممکن است فجایع جنسی را به دنبال داشته باشد.

حجت الاسلام کریمی افزود: عقل حکم می کند انسان در زمان ضرورت ازدواج کند و در کشورهای غربی نیز بر اساس همین ضرورت به دختران و پسرها گفته می شود که بعد از سن قانون می توانند با هم ارتباط داشته باشند و حتی مسائل جنسی در مدارسشان آموزش داده می شود که این راهکار غرب برای حل نیاز عقلی است.

به گفته وی، زمانی که نیاز انسان از راه صحیح برآورده نشود به راه غفلت می رود از سوی دیگر خویشتنداری جنسی پیامدهای منفی دارد و راهکار روابط آزاد دختر و پسر نیز پیامدهای منفی دیگری، این در حالی است که می گوئیم جوان برای ازدواج باید صلاحیت داشته باشد.

وی تصریح کرد: باید دید ازدواج بدون داشتن شغل و مسکن بهتر است یا ازدواج نکردن و مجرد ماندن فرد. در واقع ارتباط آزاد فرد باعث می شود که در آینده همسرش نیز به یکی از افرادی که با وی ارتباط دارد تبدیل شود.

این مسئول در حوزه علمیه قم گفت: طرحها و پیشنهادهای بسیاری در زمینه ازدواج جوانان از سوی حوزه علمیه قم و به مسئولان ارائه شده است و همچنین در حال حاضر جزواتی برای مبلغان دینی تهیه شده است تا در سخنرانیها و مباحث دینی خود مکفل به ترویج ازدواج و فرهنگ سازی برای ازدواج آسان باشند.

کد خبر 1196315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha