به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران یکشنبه 30 آبانماه با حضور اعضای شورا و سردار حسین ساجدینیا رییس پلیس تهران بزرگ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست غلامحسین امیرخانی رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران با قرائت ابیاتی از حافظ شیرازی به عنوان وصف حال هنرمندان گفت: شعله عشق و کمال درون هنرمندان زبانه کشیده و آنها آتش هنر را روشن نگه داشته و آن را به نسلهای آینده منتقل میکنند و در این راه همه چیز خود را فدا میکنند.
وی یادآور شد: به گمان ما پنجرههای متعددی پیش روی مسئولان نظام قرار دارد اما اگر پنجرهای رو به فرهنگ باشد و مسئولان با دقت بیشتری نگاه کنند این نگاه باعث به جمعبندی دقیقتری میشود و اتاق فکر فرهنگی به گونهای تصمیم میگیرد که فردا فراموش نشود. نگاه عالی فرهنگ این است که عزت ایران حفظ شود و نسل امروز خود را بشناسد.
رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران ضعف و غفلت در زمینه فرهنگ را باعث به نتیجه نرسیدن مطلوب باقی زمینهها دانست و گفت: امیدواریم کمک شود هنر و فرهنگ جدیتر گرفته شود. خواهش ما از نمایندگان محترم مجلس این بوده که به فرهنگ و هنر نگاه جدیتری شود و جایگاهی در برنامهریزی کلان مملکت برای فرهنگ و هنر داشته باشیم.
در ادامه مجید جوزانی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران هم تنها راه تبدیل ناجا به نهادی اجتماعی را از طریق فرهنگ و هنر دانست و تأکید کرد: خانه هنرمندان ایران به عنوان بزرگترین و تخصصیترین نهاد هنری کشور است که در آن رؤسای صنوف مختلف هنری حضور دارند. امیدواریم تعامل ویژهای بین نیروی انتظامی و جامعه هنری در فعالیتهای اجتماعی شکل گیرد.
در این بخش از نشست سردار حسین ساجدینیا رییس پلیس تهران بزرگ تأکید کرد: هدف ما از حضور در این نشست و در جمع هنرمندان برجسته کشور این است که شما عزیزان به ما بگویید چه خدمتی از نیروی انتظامی در قبال هنر و هنرمندان در سطح جامعه بر میآید تا ما انجام دهیم. این را میدانیم که برخی اقدامات و مأموریتهای نیروی انتظامی برای جامعه هنری جای سئوال دارد لذا برگزاری چنین نشستهایی میتواند بهترین پل ارتباطی میان ما و جامعه هنری باشد تا ما توضیحاتی را در خصوص مسائل مختلف ارائه دهیم.
سردار ساجدینیا با اشاره به ورود نیروی انتظامی در عرصه سینما و جمعآوری سیدیهای کپیشده و غیر مجاز گفت: حضور پلیس در این عرصه خیلی به هنرمندان و فیلمسازان کمک کرده است. اگر انتقادی به عملکرد نیروی انتظامی در عرصه هنر وجود دارد مایلیم آنها را بشنویم و برطرف کنیم. معتقدم تعاملی که بین مجموعه پلیس و قشر هنرمندان ایجاد میشود خیلی مؤثر خواهد بود. اگر با زبان هنر و ورزش که مورد علاقه جوانان است از دریچه امنیت و پلیس صحبت کنیم خیلی مؤثرتر خواهد بود.
غلام حسین امیرخانی رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه مدیران میانی کشور و نیروی پلیس با معلول مواجه هستند تأکید کرد: خدمات نیروی پلیس هر چقدر هم که با حسن نیت انجام شود به نتیجه نهایی نمیرسد مگر اینکه علت را پیدا کنید. امنیت ایدهآل در سطح جامعه از باور پذیری و وجدان مردم شکل میگیرد و گرنه با نیروی نظامی نمیتوان امنیت مورد نظر را ایجاد کرد. جای نهادی مدنی ازهنرمندان در مدیریتهای میانی کشور خالی است. نهاد مدنی ملاتی بین ملت و دولت است که به جامعه قوام و دوام میبخشد.
وی تصریح کرد: امروز از تجربه و نگاه اساتید هنری استفاده نمیشود. تا زمانی که نهاد مدنی در جایگاه خود قرار نگیرد و مسئولیتدهی جدی از نهاد مدنی در دستور کار نهادهای مختلف قرار نگیرد این روند درست نمیشود. نباید مسئولان و مدیران از هنرمندان بترسند بلکه باید آنها را خودی بدانند. ما اگر تجربه تاریخی عمیقی داریم به آن توجه نمیکنیم. جامعه باید به باورمندی برسد و وقتی اعتماد کند وارد عمل میشود. ارزشها همیشه ارزش هستند و به خاطر سلایق آنها را جابجا نکنیم. جای نهادی مدنی در اتاق فکر مملکت خالی است.
کامران شاهینفر رییس جامعه مهندسان معمار ایران هم تفاوت میان هنرمندان و مردم را در حساس بودن قشر هنری نسبت به مسائل پیرامون خود دانست و گفت: هنرمندان سعی میکنند ابزاری برای بیان حرف و انتقادات خود پیدا کنند. اکثر این فعالیتها باعث میشود جامعه از آرامش بیشتری برخوردار شود. پلیس در همه جای دنیا به دلیل وظیفهاش که برخورد با جرم است چهرهای خشن دارد. اگر در نیروی پلیس هم به هنر پرداخته شود پلیس هم میتواند مانند هنرمندان حساس باشد و ارتباط خوبی را با مردم برقرار کند. ما در این مقطع نیاز داریم که ارتباط پلیس و مردم خوب باشد.
جوزانی مدیرعامل خانه هنرمندان در بخش دیگری از این نشست به برخی مشکلاتی که برای فیلمبرداری آثار سینمایی در سطح شهر ایجاد میشود اشاره کرد. سردار ساجدینیا در این باره گفت: گاهی چنین مشکلاتی ایجاد میشود و دلایل خاص خود را دارد. به عنوان مثال ما برای فیلمبرداری در بزرگراه همت مجوز صادر نمیکنیم زیرا تردد در این بزرگراه با مشکل مواجه میشود. خوشبختانه رویکرد پلیس در دهه 80 فرق کرد و بنای ما بر ایجاد پلیس اجتماعی است و هدفمان این است که مسائل و مشکلاتمان را با گفتمان حل کنیم.
محمد سریر رییس انجمن موسیقی نیز به عدم احساس امنیت در جامعه بخصوص با وقوع جنایاتی چون جنایت میدان کاج سعادتآباد اشاره کرد و این امر را باعث دغدغه هنرمندان و مردم جامعه دانست. رییس پلیس تهران بزرگ در این خصوص گفت: طبق آمار که در کشور ما و شهر تهران وجود دارد امنیت نسبت به خیلی از کشورهای دیگر اروپایی بهتر است. در بحث پیشگیری از جرم هم وضعیتمان خوب است اما متأسفانه مشکلی که ما داریم عدم وجود احساس امنیت است.
وی تصریح کرد: مشکل عمده ما با حوزه رسانهها بخصوص رسانههای زرد است. متأسفانه جریان جنایت سعادت آباد بد منعکس شد و سیستم رسانهای و صدا و سیما در این زمینه به پلیس جفا کرد.
بهزاد فراهانی نیز به عنوان نماینده هنرمندان تئاتر از نبود امنیت لازم در پیرامون مجموعه تئاتر شهر به عنوان تنها مکان تئاتر حرفهای ایران گلایه کرد و گفت: ترسیدن تماشاگر به تئاتر لطمه میزند. به کرات شاهد این بودیم که در اطراف تئاتر شهر شیشه ماشین هنرمندان یا تماشاگران شکسته شده و از داخل ماشین سرقت شده است. ایجاد امنیت در پیرامون تئاتر شهر برای ما خیلی مهم است تا فضای فرهیختهتری داشته باشیم.
رییس پلیس تهران بزرگ در خصوص این وضعیت تأکید کرد: تئاتر ایران بضاعت کمی دارد و ما حاضریم بیمنت حمایت و همکاری لازم را در این زمینه داشته باشیم و حوزه امنیت مجموعه تئاتر شهر را بیشتر کنیم.
در پایان این نشست رییس پلیس تهران بزرگ از شکلگیری کمیته مشورتی نیروی انتظامی تهران بزرگ و خانه هنرمندان ایران خبر داد. عزتالله انتظامی، ایرج راد، حمیدرضا نوربخش، محمدرضا عبدالملکیان و دیگر اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران از حاضرین در این نشست بودند.
نظر شما