۲ آذر ۱۳۸۹، ۱۱:۵۰

موسیقی مقامی خراسان در حال فراموشی

موسیقی مقامی خراسان در حال فراموشی

بجنورد - خبرگزاری مهر: موسیقی مقامی خراسان به عنوان یکی از کهن ترین آثار شفاهی شرق کشور در آستانه فراموشی قرار گرفته است.

عضو شورای شهر شیروان در گفتگو با خبرنگار مهر در بجنورد با ابراز خشنودی از ثبت جهانی موسیقی مقامی شمال خراسان از سوی یونسکو، این اقدام فرهنگی را ستود و خواستار توجه رسانه ها و متولیان فرهنگی به موسیقی مقامی شمال خراسان شد.

اسماعیل حسین پور با بیان اینکه موسیقی مقامی نوعی از موسیقی قدیم ایرانی است که خارج از قلمرو موسیقی دستگاهی است، اظهارداشت: با دیرینگی موسیقی مقامی که ثمره رنجهای شیرین "بخشی ها" و هنرمندان و پژوهشگران است این اثر فرهنگی و معنوی مثبت جهانی شد ولی متاسفانه هنوز نسبت به تبیین جایگاه این موسیقی و معرفی و تجلیل بخشی ها اقدام در خوری از سوی رسانه ملی و مسئولان صورت نگرفته است.

وی بخشی ها را روایتگران صادق ادبیات شفاهی و میراث داران فرهنگ و هنر این خطه دانست و تصریح کرد: بخشی هنرمندی است که علاوه بر آواز خوانی و دو تار نوازی و داشتن ذوق شعری سازنده ساز خود نیز هست و امروز بخشی ها سرمایه های گران سنگی هستند که در صورت عدم مستند سازی هنر ارزشمندشان شاهد خاموشی و فراموشی همیشه موسیقی مقامی خواهیم بود.

وی ادامه داد: این ظلمی بزرگی در حق فرهنگ و ادبیات و هنر مناطق است که بخشی از فرهنگ و هنر ملی مان محسوب می شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیروان با اشاره به نگاه سطحی برخی مسئولان به موسیقی مقامی و بخشی ها عنوان کرد: نا آشنایی برخی مسئولان با این هنر فاخر و اساتید موسیقی مقامی باعث شده است که این هنرمندان با بی مهری زیادی از سوی برخی مسئولان روبرو شوند و در حالی که در کشور بلند آوازه هستند در دیارشان غریب و انکار شده اند و این بی توجهی غربت موسیقی مقامی و هنرمندان را در پی خواهد داشت.

حسین پور  ابراز امیدواری کرد با تغییر نگاه مسئولان موسیقی مقامی و بخشی ها به جایگاه حقیقی خود دست یابد و بخشی از دل  مشغولی دوستداران فرهنگ و هنر این سرزمین کهنسا ل مرتفع شود.
کد خبر 1196949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha