به گزارش خبرگزاری مهر، صدیقه امینی معاون فنی و کنترل کیفی سازمان انتقال خون با اعلام این خبر گفت: با توجه به این که در هر میلی متر مکعب از خون که چیزی معادل یک قطره خون می باشد، تقریباً 5 میلیون گلبول قرمز ، 7500 گلبول سفید و 300 هزار پلاکت وجود دارد.
وی افزود: آمار اهدای خون و تولید فرآوردههای خونی در سال گذشته نشان میدهد، از این میزان خونگیری، یک میلیون و 685 هزار و 755 واحد گلبول قرمز متراکم، 777 هزارو 825 واحد پلاکت، یک میلیون و 452 هزار و 129 واحد پلاسمای تازه منجمد، 121 هزار و 667 واحد کرایو و فرآورده های دیگری مانند پلاسمای فاقد کرایو و گلبول قرمز شسته شده تهیه شده است.
امینی گفت: تولید خون کامل نیز با پنج درصد افزایش نسبت به سال 87 به 40 هزار واحد تولید رسید و همچنین در سال گذشته افزایش یک درصدی تولید گلبول قرمز متراکم، چهار درصدی پلاسمای تازه منجمد و 6 درصدی پلاکت را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در کنار اینها پلاکتهای تولیدی از روش فرزیس و همچنین فرآورده های جدید مانند گلبول قرمز کم لکوسیت و گلبول قرمز متراکم ویژه کودکان در اختیار مراکز درمانی قرار گرفته است.
وی در خصوص مدت ذخیره سازی این فرآوده ها گفت: مدت زمان ذخیره سازی فرآورده های خونی بسته به نوع آن متفاوت است. مثلاً در مورد گلبول قرمز متراکم با توجه به نوع ماده ضد انعقاد در صورتیکه CPDA1 باشد 35 روز و در صورتی که از SAGM استفاده شود به 42 روز می رسد.
وی افزود: پلاکت در صورتی که روز خونگیری را حساب نکنیم طبق دستورالعمل های سازمان توصیه می شود تا سه روز پس از تولید تاریخ انقضائش در نظر گرفته شود. مدت زمان نگهداری گلبول قرمز شسته شده نیز تا 24 ساعت بعد از تهیه است. اما در خصوص فرآورده های پلاسمایی مانند کرایو، پلاسمای تازه منجمد و پلاسمای فاقد کرایو در صورت رعایت زنجیره سرما و دمای مناسب منفی سی درجه سانتیگراد و سردتر تا بیش از دو سال قابل نگهداری هستند.
نظر شما