به گزارش خبرگزاری مهر، سعید اقدامیان در اینباره گفت: تا پیش از سال 85، بیشتر سازمانها و شرکتها، بودجه مصوب و از پیش تعیین شدهای برای اجرای عملیات شهرداری نداشتند. این در حالی است که ادامه حیات هر واحد اقتصادی مستلزم بودجه بندی مشخص و نظارت بر آن است.
اقدامیان در ادامه این مطلب افزود: از این رو، مبنی بر تصمیمات گرفته شده، از نخستین اقداماتی که سازمانها و شرکتها موظف به انجام آن شدند، تنظیم بودجه عملیاتی بود. برای ارائه بودجه عملیاتی، ابتدا طرح بودجه جامع مطرح شد؛ یعنی بودجه ای فراگیر که تمامی برنامه ها و فعالیتهای سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران در یک دوره مشخص را در بر می گیرد که بودجه عملیاتی زیر مجموعه آن است.
وی در تشریح بحث بودجه عملیاتی گفت: اصل فعالیت و عملیات اقتصادی به شکل مستقیم با وجه نقد در ارتباط نیست. اما در بودجه نقدی (سنتی) اگر عملیات اقتصادیای بدون وجه نقد صورت پذیرد، وجوه در نظر گرفته شده مشخص نمیشود ولی در بودجه با رویکرد عملیاتی، تمامی این برنامهها و تمهیدات از پیش تعیین و حتی سود و زیان آنها مشخص میشود و این همان مدیریت بر هزینهها از طریق برنامهریزی درست و تخصیص بهینه منابع و امکانات است.
اقدامیان تأکید کرد: همچنین در راستای تحقق بودجه عملیاتی، سازمانها و شرکتها ملزم به تهیه صورتهای مالیِ مرتبط با بودجه شدند تا بدین وسیله عملکرد سازمانها و شرکتها طبق بودجه عملیاتی، مورد ارزیابی قرار گرفته و نقاط ضعف و قدرت آنها مشخص شود.
وی در ادامه تصریح کرد: پروژه بودجه با رویکرد عملیاتی منجر به نظامِ درست مالی مبتنی بر تناسب هزینه ها با درآمدها و نگاه جامع به منابع مالی برای به فعلیت رساندن مأموریتهای شهرداری شده است.
اقدامیان خاطرنشان کرد: با توجه به ساماندهی سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران در همه ابعاد آن، حجم فعالیتهای این واحدها در پایان سال 88 نسبت به سال 85، پیشرفت چشمگیری در حدود 8 برابر داشته است که از آنچه تا امروز این واحدها مورد انتظار بود روند بهتر و سریعتی داشته است.
نظر شما