بهروز غریب پور ضمن بیان این مطلب در پاسخ به نامه انتقاد آمیز بهزاد عبدی آهنگساز اپرای مولوی و عاشورا در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بی شک هر صاحب هنری می داند که ذکر نام مولف یک اثر هنری جزو اخلاقیات است برهمین اساس من به عنوان یک حرفه ای در هنر خود معتقد و متعهد به این امر هستم و همواره درخصوص همه همکارانم حق مطلب را ادا خواهم کرد.
بهزاد عبدی آهنگساز اپرای مولوی در بخشی از نامه خود ضمن اشاره به چگونگی ساخت اپرای مولوی چنین آورده است : "بعد از موفقیت اپرای عاشورا در صحنه، بحث اپرای مولوی پیش کشیده شد و من این کار را در 110 دقیقه موسیقی به نگارش در آوردم و ضبط کردم. از زمانی که کار به اجرا در آمد و بعد استقبال بینظیر مردم از این اپرا، استاد غریبپور شخصی که در ایتالیا و در مهد اپرا تحصیل کردهاند، جنبه موسیقایی اثر به کل از ذهن شریفشان پاک شد. به گونهای که در مصاحبههای موجود تصویری و خبری ایشان نام آهنگساز را دیگر ذکر نمیکردند و بعضا کارهایی که خلاقیت شخصی و پیشنهادات خود آهنگساز بود به اسم خود به خبرنگاران محترم بیان میکردند. من بارها و بارها سکوت کردم چون استاد غریبپور برای من به واسطه حضور بسیار مؤثر خویش انسانی قابل احترام بودند و هستند اما دوستان گروه موسیقی از برخوردهای عمدی یا سهوی ایشان میرنجیدند و این گونه که من حتی آنها را به سکوت و آرامش دعوت میکردم. چرا که ذات اجرا بسیار ارزشمندتر از این مسائل بود اما اخیرا با اجراهای اخیر ایشان در گرجستان و دوبی؛ ایشان حتی از بردن نام آهنگساز دریغ کردهاند و این در حالی است که با نام اپرا به این کشورها سفر نموده بودند".
غریب پور در پاسخ به صحبت های این آهنگساز به مصاحبه های متعددی که درباره این اپرا صورت گرفته است اشاره کرد و گفت : من در مصاحبه هایی که در نشریات مختلف چون"هفت"،روزنامه های مختلف و خبرگزاری ها انجام داده ام به کرات از ایشان نام برده ام و همواره از عبدی به عنوان استعداد هنر موسیقی به خصوص در حوزه ساخت اپرا نام برده ام و مبین این مطلب هم مصاحبه ای است که من به همراه این آهنگساز در خبرگزاری مهر انجام داده ام و از این اپرا و فضاهای موسیقایی به کار رفته در آن بسیار تعریف کرده ام و همیشه نام آهنگساز همراه با اثر بوده است.
وی در ادامه به سفر اپرای مولوی به گرجستان و دوبی اشاره کرد و گفت : در بخشی از این نامه به سفر اپرای مولوی به گرجستان و دوبی و عدم ذکر نام ایشان اشاره شده است ولی در این خصوص باید متذکر شوم که در سفر گرجستان اپرای رستم و سهراب به آهنگسازی لوریس چکناواریان اجرا شد و اگر بهزاد عبدی اخبار را به درستی پیگیری می کرد متوجه می شد که اپرای رستم وسهراب به گرجستان رفته است ؛ درباره اجرای اپرای مولوی در دوبی حق با ایشان است چراکه در کاتولوگ این اجرا نه تنها اسمی از ایشان به میان نیامده بود بلکه اسامی 13 نفر از دیگر عوامل نیز از قلم افتاده بود و یا به اشتباه چاپ شده بود به عنوان مثال نام علی خدایی به عنوان خواننده زن ذکر شده بود و یا به جای عکس عروسک های اپرای مولوی تصویر سماع گران روی جلد کاتولوگ چاپ شده بود و زمانی که متوجه این فاجعه را دیدم خود من هم معترض شدم و عوامل در پاسخ به این اعتراض فقط توانستند اشتباهات داخل کاتولوگ را برطرف کنند و نتوانستند به روی جلد دست بزنند در نتیجه اسم ایشان از قلم افتاد .
کارگردان نمایش اپرای مولوی در پایان متذکر شد : من حق هیچ هنرمندی را ضایع نکرده و نمی کنم و همانطور که گفتم یک اشتباه از روی سهل انگاری پیش آمده و تا آنجا که توانستم از گروه و عوامل تولید دفاع کردم اما انتظار نداشتم آقای عبدی این موضوع را رسانه ای کنند به اعتقادمن این مسئله با یک تلفن ساده و یا ارسال یک نامه الکترونیک قابل حل بود.
نظر شما