به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علیرضا نوین در مراسم بهره برداری آزمایشی از پروژه رفاهی تفریحی تله کابین عون بن علی از اتمام پیش از موعد فاز اول تله کابین عون بن علی تبریز توسط پیمانکار طرح خبرداد و گفت: فاز اول تله کابین عون بن علی به طول یک و نیم کیلومتر با شش دکل طراحی و اجرا شده و با وجود زمان بندی 17 ماهه این پروژه در مدت 9 ماه به اتمام رسیده است.
شهردار تبریز با اعلام این که تمامی بخش ها و جزئیات طرح تله کابین مطابق استانداردهای روز اروپا و توسط شرکت دوپل مایر اتریش اجرا شده، از راه اندازی قطعی فاز اول تله کابین تبریز تا یک ماه آینده به منظور استفاده عموم شهروندان خبر داد.
نوین ضمن اشاره به اهمیت جذب گردشگر در توسعه شهری، احداث تله کابین عون بن علی را در راستای ایجاد زیرساخت های گردشگری شهری و نیز نشاط و رفاه اجتماعی شهروندان ارزیابی و خاطرنشان کرد: طی چهارسال گذشته اقدامات بسیاری از سوی شورای شهر و شهرداری تبریز برای ایجاد و توسعه زیرساخت های گردشگری و رفاه شهروندان انجام گرفته و این دو مجموعه بیش از دیگر دستگاه ها در این بخش سرمایه گذاری کرده اند.
شهردار تبریز اضافه کرد: از آن جمله می توان به ساماندهی مهرانه رود، برپایی جشن های یکصدمین سال تأسیس شهرداری تبریز، برگزاری یادمان های بزرگان و مفاخر تبریز، برگزاری جشنواره های تابستانی و فرهنگی هنری و صدها برنامه دیگر اشاره کرد.
وی یادآور شد: نتیجه این اقدامات سبب شده است شهر تبریز طی سه سال گذشته بعد از شهر مشهد مقدس به عنوان گردشگر پذیرترین شهر ایران انتخاب و معرفی شود.
شهردار تبریز همچنین این شهر را به لحاظ وجود جاذبه های گردشگری و نیز زیرساخت هایی چون فرودگاه بین المللی، اتوبان تبریز - زنجان، جاذبه های رفاهی تفریحی چون تفرجگاه عون بن علی، تفرجگاه ائل گولی، پارک جنگلی کوهستان، آثار و اماکن تاریخی و ده ها ظرفیت دیگر مناسب ترین شهر برای جذب گردشگر دانست و از تمام نهادها و سازمان ها خواست شهرداری تبریز را در این راه یاری کنند.
علیرضا نوین در ادامه مجموع اعتبارات هرینه شده برای راه اندازی فاز اول تله کابین عون بن علی را بالغ بر 80 میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: از این میزان بالغ بر 65 میلیارد ریال برای احداث خود تله کابین و 15 میلیارد ریال برای امکانات و زیرساخت های جانبی شامل بوفه، نمازخانه، خدمات اداری، محوطه سازی و پارک شادی هزینه شده است.
خاطرنشان می شود طرح تله کابین عون بن علی به عنوان یکی از پروژه های مشارکتی شهرداری تبریز از جمله طرح های پیش بینی شده و مصوب شورای اسلامی شهر در قالب برنامه پنج ساله توسعه و عمران شهری موسوم به تبریز 90 به شمار می رود که تنها به فاصله ای کوتاه از برپایی همایش فرصت های سرمایه گذاری و با حضور وزیر کشور کلنگ زنی و مراحل اجرایی آن آغاز شد.
تله کابین عون بن علی که با مشارکت شهرداری تبریز به عنوان کارفرما، اتاق بازرگانی اسکاندیناوی و ایران به عنوان مجری و شرکت مهندسان مشاور سبزاندیش پایش به عنوان مشاور طرح در حال اجراست، بالغ بر 80 میلیارد ریال هزینه در بر خواهد داشت و تمام تجهیزات و امکانات فنی آن از شرکت دوپل مایر اتریش خریداری شده است.
بر اساس مطالعات انجام گرفته، طول افقی تله کابین در فاز اول هزار و 450 متر و طول شیب دار آن هزار و 480 متر خواهد بود و میانگین تغییر ارتفاع پروژه نیز 261 متر پیش بینی شده است.
گفتنی است، طرح تله کابین عون بن علی با میانگین حداقل 12 و حداکثر 24 کابین طراحی شده و با پیش بینی شش دکل یا برج، کار جابجایی کابین ها انجام خواهد گرفت.
همچنین براساس محاسبات انجام یافته کل زمان سفر در هر مسیر رفت و برگشت از طریق تله کابین در فاصله چهار کیلومتری عون بن علی تا ارتفاعات بالادست سد شهید مدنی شش دقیقه و 24 ثانیه است و در هر شش ثانیه نیز یک کابین در رفت و برگشت خواهد بود.
علاوه بر این تله کابین مذکور با ظرفیت جابجایی یک هزار مسافر در ساعت طراحی شده و سیستم هدایت آن با قدرت 191 کیلو وات عمل خواهد کرد.
لازم به ذکر است که با احداث تله کابین عون بن علی، این منطقه به یکی از نقاط توریستی و تفریحی تبریز تبدیل و سالانه پذیرای صدها هزار نفر از شهروندان و میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
علاوه بر این وجود طبیعت بکر دامنه های عون بن علی و طرح های جنگل کاری این ارتفاعات با امکانات تفریحی و رفاهی چون رستوران، پارک های تفریحی، شهر بازی و دیگر امکانات، بر جاذبه های این پروژه خواهد افزود.
نظر شما