به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، معاون عمرانی استاندارآذربایجان غربی ظهر شنبه در این جلسه با بیان اینکه دولت در خصوص نجات دریاچه ارومیه عزم جدی دارد گفت: در کارگروه ویژه ای که به ریاست معاون اول ریاست جمهوری تشکیل می شود موضوع دریاچه ارومیه به صورت کارشناسی بررسی و پروژه های متعددی برای نجات آن تصویب شده است که بارورسازی و انتقال آب در حوزه های مجاور به دریاچه از جمله این طرح ها است.
جواد محمودی با تاکید بر تسریع مراحل مطالعاتی طرح افزود: با اختصاص اعتبار لازم برای مطالعات این طرح در منطقه زمینه اجرایی شدن این پروژه فراهم می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به عوامل موثر در کاهش سطح آب دریاچه ارومیه گفت: تغییر اقلیم و کاهش بارندگی ها در منطقه و مستعد نبود ن ابرهای ورودی به منطقه برای بارش مناسب، ضرورت انجام عمل باروری مصنوعی ابرها را دو چندان می کند و پیش بینی می شود با اجرای این طرح میزان بارشهای فصلی تا 15 درصد افزایش یابد.
نقی کریمی بارش سالانه 400 میلیمتر در استان، کوهستانی بودن و فراوانی رخداد ابرناکی در استان را از عوامل موثر در موفقیت اجرای این طرح عنوان کرد.
اجرای طرح بارور سازی ابرها بیش از 76 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
وی در ادامه اظهار داشت: اقدامات لازم برای تعیین الگوی مناسب بارورسازی ابرها توسط کارشناسان داخلی انجام شده و برای اجرای آن بیش از 76میلیارد و 650 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است.
در این جلسه مقرر شد با اختصاص دو میلیارد ریال از اعتبارات استانی مطالعات پروژه آغاز و نسبت به جذب اعتبار مورد نیاز برای اجرای آن از محل اعتبارات ملی اقدام شود.
همچینین در ادامه این جلسه افزایش اعتبار و عملیات اجرایی احداث پنج پایگاه امداد جاده ای در محورهای ارتباطی استان و چند پروژه عمرانی دیگر بررسی شد.
نظر شما