به گزارش خبرنگار مهر، سینمای ایران در هفته اول آذرماه به دلیل تعطیلی سه روز پایان هفته با خبرهای زیادی روبرو نبود. مهمترین رویدادهای این هفته عبارتند از اکران "زمهریر"، احتمال اکران "بدرود بغداد" در فرانسه و امریکا، جایزهای بینالمللی برای "مرهم"، شکایت از فیلم "دموکراسی تو روز روشن" و....
- جواد شمقدری معاون سینمایی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه درباره اکران فیلمهای سینمایی "زمهریر" و "سفر به هیدالو" در جمع خبرنگاران عنوان کرد: انشاالله در ارتباط با فیلم "زمهریر" اصلاحات نهایی انجام میشود و واکنشهایی که برای فیلم در جشنواره فیلم فجر پیش آمد؛ دوباره برای این فیلم پیش نمیآید. ما بررسی میکنیم و درصورت امکان فیلم نمایش داده میشود.
افسانه بایگان در نمایی از "زمهریر"
شمقدری درباره وضعیت اکران فیلم "سفر به هیدالو" ساخته مجتبی راعی گفت: "سفر به هیدالو" یک موضوع خاص دارد که خیلی در حوزه اختیارات ما نیست. فکر کنم خود مجتی راعی هم متوجه است و احتمالا این فیلم به آن شکل اکران عمومی نگیرد. البته خود فیلم مشکلی ندارد بلکه حاشیههای آن است که مشکل دارد.
- بازیگر ممنوع الکار نداریم. این خبری بود که داود رسولیان قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه "هفت" عنوان کرد. وی در این ارتباط گفت، بحث ممنوع التصویری در مواردی را از سوی قاضی است و احتمال دارد سینماگری با هر کسوتی یک خطای اجتماعی کرده باشد و قاضی با تشخیص خودش برخی اشخاص را ممنوع التصویر کند. نه تنها ما بلکه هیچ فرد دیگری هم نمیتواند در کار قاضی دخالت کند. مشورت را هم اگر قاضی ضرورت دانست انجام میدهد و گرنه شان قاضی بیش از این مباحث است و او خود تشخیص میدهد.
در این بخش 17 جایزه شامل سیمرغ زرین جایزه ویژه سینمای ایران به بهترین فیلم با نگاه ملی، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم به تهیهکننده، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری اهدا خواهد شد.
همچنین دیگر سیمرغهای این بخش که در مراسم 26 بهمن ماه اهدا خواهد شد، سیمرغ بلورین بهترین تدوین، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری، سیمرغ بلورین صداگذاری، سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس، سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه و سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی.
بخش مرور سینمای ایران (خارج از مسابقه) شامل آثاری میشود که به لحاظ محدودیتهای مربوط به تعداد فیلمهای بخش مسابقه موفق به حضور در بخش رقابتی نشدهاند و یا به دلیل عضویت یکی از سازندگان فیلم در هیئت داوری امکان نمایش در بخش مسابقه را ندارند و در نهایت، سازنده فیلم خواستار نمایش اثرش در این بخش شده باشد.
در بخش مسابقه فیلمهای اول (نگاه نو) علاوه بر اهدای دو سیمرغ بلورین در بخشهای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم، امسال چهار دیپلم افتخار قطعی به این بخش اضافه شده است که شامل دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه، بهترین دستاورد هنری یا فنی، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد خواهد بود.
در بخش مسابقه آثار ویدئویی (ویدئو سینما) نیز آثاری ویدئویی بلندی که در دو سال گذشته نمایش عمومی نداشتهاند، در دورههای قبلی جشنواره فجر اکران نشده و یا از صدا و سیما پخش نشده باشند، میتوانند شرکت کنند که همچون سالهای قبل، دو سیمرغ در بخشهای بهترین کارگردانی و بهترین اثر ویدئویی بلند اهدا خواهد شد، ضمن این که در این بخش نیز امسال برای اولین بار چهار دیپلم افتخار در بخشهای بهترین فیلمنامه، بهترین دستاورد هنری یا فنی، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد اهدا میشود.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و جوایز جنبی (تجلی اراده ملی) از دیگر جوایز بخش مسابقه سینمای ایران بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر خواهد بود. بخش بینالملل بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر در هشت بخش کلی جام جهاننما (مسابقه سینمای بینالملل)، جلوهگاه شرق (مسابقه سینمای آسیا)، ققنوس زرین همگرایی آسیا (جایزه مشترک با مجمع مجالس آسیایی)، بیرق طلایی (جایزه ویژه مصطفی عقاد)، راه انبیاء(عدالتخواهی و ظلم ستیزی)، جایزه حقوق بشر اسلامی و نمایشهای ویژه خواهد بود که مراسم اختتامیه این بخش در تاریخ 19 بهمن ماه برگزار خواهد شد.
در بخش جام جهاننما (مسابقه سینمای بینالملل) فیلمهایی به نمایش درخواهد آمد که سال تولید آنها از 2008 میلادی به بعد و به زبان اصلی و دارای زیرنویس باشند که از هر کشور دو فیلم بلند و از ایران نیز سه فیلم بلند میتوانند در این بخش شرکت کنند.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، دیپلم افتخار بهترین بازیگر و دیپلم افتخار بهترین دستاورد هنری یا فنی به برگزیدگان این بخش اهدا خواهد شد، ضمن این که جایزه ویژه هیئت داوران و دیپلم افتخار بهترین فیلم از دید تماشاگران دیگر جوایز این بخش هستند.
- رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: از عوامل ساخت و پخش فیلم "دموکراسی تو روز روشن" به دادگاه شکایت میبرم. وی با اشاره به مسائل مطرح شده دراین فیلم نسبت به رزمندگان گفت، از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از نویسنده، کارگردان و معاونت سینمایی وزارت ارشاد به دادگاه شکایت میبرم.
وی در ادامه یادآور شد: این امر یک فاجعه برای فرهنگ یک کشور است که با وجود این همه ذخایر ارزشمند و گرانسنگی که نویسندگان ما خلق کردهاند یک تهیهکننده و یا کارگردان براساس ذهنیت خود اقدام به کاری کند. حقیقتاً جای بسی تأسف است صدها رزمنده و فرمانده که جای زخم جنگ بر بدن دارند هر یک میتوانستند به عنوان منبع غنی در کنار این هنرمند باشند. کجای دنیا اینگونه چوب حراج به ارزشهای خود میزنند.
نظر شما