۷ آذر ۱۳۸۹، ۹:۲۱

شکایت از عوامل"دموکراسی تو روز روشن"/ اکران "زمهریر" و "سفر به هیدالو"

شکایت از عوامل"دموکراسی تو روز روشن"/ اکران "زمهریر" و "سفر به هیدالو"

اکران قریب الوقوع فیلم سینمایی "زمهریر"، "برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه و ... مهمترین اخبار سینمای ایران در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سینمای ایران در هفته اول آذرماه به دلیل تعطیلی سه روز پایان هفته با خبرهای زیادی روبرو نبود. مهمترین رویدادهای این هفته عبارتند از اکران "زمهریر"، احتمال اکران "بدرود بغداد" در فرانسه و امریکا، جایزه‌ای بین‌المللی برای "مرهم"، شکایت از فیلم "دموکراسی تو روز روشن" و....

- جواد شمقدری معاون سینمایی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه درباره اکران فیلم‌های سینمایی "زمهریر" و "سفر به هیدالو" در جمع خبرنگاران عنوان کرد: انشاالله در ارتباط با فیلم "زمهریر" اصلاحات نهایی انجام می‌شود و واکنش‌هایی که برای فیلم در جشنواره فیلم فجر پیش آمد؛ دوباره برای این فیلم پیش نمی‌آید. ما بررسی می‌کنیم و درصورت امکان فیلم نمایش داده می‌شود.

افسانه بایگان در نمایی از "زمهریر"

شمقدری درباره وضعیت اکران فیلم "سفر به هیدالو" ساخته مجتبی راعی گفت: "سفر به هیدالو" یک موضوع خاص دارد که خیلی در حوزه اختیارات ما نیست. فکر کنم خود مجتی راعی هم متوجه است و احتمالا این فیلم به آن شکل اکران عمومی نگیرد. البته خود فیلم مشکلی ندارد بلکه حاشیه‌های آن است که مشکل دارد.

- بازیگر ممنوع الکار نداریم. این خبری بود که داود رسولیان قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه "هفت" عنوان کرد. وی در این ارتباط گفت، بحث ممنوع التصویری در مواردی را از سوی قاضی است و احتمال دارد سینماگری با هر کسوتی یک خطای اجتماعی کرده باشد و قاضی با تشخیص خودش برخی اشخاص را ممنوع التصویر کند. نه تنها ما بلکه هیچ فرد دیگری هم نمی‌تواند در کار قاضی دخالت کند. مشورت را هم اگر قاضی ضرورت دانست انجام می‌دهد و گرنه شان قاضی بیش از این مباحث است و او خود تشخیص می‌دهد.

رسولیان ادامه داد: ما در حال حاضر بازیگر ممنوع الکار نداریم. مواردی هم که بوده است در خارج از ارشاد مسائلی داشتند و ارشاد تنها مجری این احکام بود. با آمدن تیم جدید ارشاد و شخص معاون سینمایی تلاش‌های بسیاری برای حل این مسائل شد تا با حضور این افراد کانون سینما گرم شود.
 
وی درباره‌ شایعه ممنوع الکاری هانیه توسلی بیان کرد: هانیه توسلی هیچ مشکلی ندارد و اصلا مشکلی نبوده که منتفی شده باشد. تنها یک سوء تفاهم اتفاق افتاده است و ایشان در حال حاضر مشغول به کار است. در مورد ممنوع الکار بودن بعضی از کارگردان‌ها هم بگویید کدام کارگردان ممنوع الکار است؟  این که بعضی‌ می‌گویند به امضاکنندگان آن نامه خاص پروانه ساخت داده نمی‌شود، اصلا اینطور نیست.
 
- دوبله "جرم" آخرین ساخته مسعود کیمیایی به پایان رسید. خسرو خسروشاهی مدیر دوبلاژ و سرپرست گویندگان فیلم "جرم" است و منوچهر اسماعیلی، چنگیز جلیوند، زهره شکوفنده، ناصر مدقال‌چی، خسرو شمشیرگران، حسین عرفانی، منوچهر والی‌زاده، مینو غزنوی، گویندگان این فیلم هستند که به همراه 31 نفر در این فیلم صداپیشگی ‌کردند.
 
مسعود کیمیایی یکی از دلایل مهم برای دوبله فیلم "جرم" را ادای دین به مجموعه عوامل دوبله در سینمای ایران در دوران فترت این صنعت مهم در سینما و نزدیک شده فضای فیلم به دهه 50 که داستان فیلم در آن اتفاق می‌افتد، اعلام کرده است. مسعود کیمیایی پس از فیلم "دندان مار" (1371) که تمام فیلمهایش با صدابرداری سرصحنه ساخته شدند، در فیلم "جرم" از صدای دوبلورهای شناخته شده که صدایشان با تاریخ سینما در ایران آمیخته است، استفاده کرده است.
 
- فیلم "بدرود بغداد" نماینده سینمای ایران در اسکار به احتمال زیاد در فرانسه و آمریکای شمالی روی پرده می‌رود. شفیع آقامحمدیان مدیر مرکز گسترش سینمای مستند در این ارتباط گفت: نمایندگانی را به کشورهای مختلف برای رایزنی با کمپانی‌های بزرگ پخش دنیا اعزام کرده و همچنان در حال مذاکره برای اکران بین‌المللی "بدرود بغداد" در کشورهای دنیا هستیم. مذاکرات با کمپانی‌های پخش‌کننده معتبر در فرانسه و آمریکای شمالی رضایت بخش بوده و همچنان ادامه دارد.
 
- هشت جایزه جدید به جشنواره فیلم فجر اضافه شد. مقررات بیست و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سه بخش کلی مسابقه سینمای ایران، مسابقه بین‌الملل و مسابقه مواد تبلیغاتی به همراه فرم شرکت در جشنواره منتشر شد. در بخش مسابقه سینمای ایران، فیلم‌های سینمایی که تا بهمن ماه 1389 و همچنین در دوره‌های گذشته جشنواره به نمایش در نیامده‌اند می‌توانند متقاضی شرکت در این بخش باشند.

در این بخش 17 جایزه شامل سیمرغ زرین جایزه ویژه سینمای ایران به بهترین فیلم با نگاه ملی، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم به تهیه‌کننده، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری اهدا خواهد شد.  

همچنین دیگر سیمرغ‌های این بخش که در مراسم 26 بهمن ماه اهدا خواهد شد، سیمرغ بلورین بهترین تدوین، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری، سیمرغ بلورین صداگذاری، سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس، سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه و سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی.

بخش مرور سینمای ایران (خارج از مسابقه) شامل آثاری می‌شود که به لحاظ محدودیت‌های مربوط به تعداد فیلم‌های بخش مسابقه موفق به حضور در بخش رقابتی نشده‌اند و یا به دلیل عضویت یکی از سازندگان فیلم در هیئت داوری امکان نمایش در بخش مسابقه را ندارند و در نهایت، سازنده فیلم خواستار نمایش اثرش در این بخش شده باشد.

در بخش مسابقه فیلم‌های اول (نگاه نو) علاوه بر اهدای دو سیمرغ بلورین در بخش‌های بهترین کارگردانی و بهترین فیلم، امسال چهار دیپلم افتخار قطعی به این بخش اضافه شده است که شامل دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه، بهترین دستاورد هنری یا فنی، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد خواهد بود.

در بخش مسابقه آثار ویدئویی (ویدئو سینما) نیز آثاری ویدئویی بلندی که در دو سال گذشته نمایش عمومی نداشته‌اند، در دوره‌های قبلی جشنواره فجر اکران نشده و یا از صدا و سیما پخش نشده باشند، می‌توانند شرکت کنند که همچون سال‌های قبل، دو سیمرغ در بخش‌های بهترین کارگردانی و بهترین اثر ویدئویی بلند اهدا خواهد شد، ضمن این که در این بخش نیز امسال برای اولین بار چهار دیپلم افتخار در بخش‌های بهترین فیلمنامه، بهترین دستاورد هنری یا فنی، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد اهدا می‌شود.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و جوایز جنبی (تجلی اراده ملی) از دیگر جوایز بخش مسابقه سینمای ایران بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر خواهد بود. بخش بین‌الملل بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر در هشت بخش کلی جام جهان‌نما (مسابقه سینمای بین‌الملل)، جلوه‌گاه شرق (مسابقه سینمای آسیا)، ققنوس زرین همگرایی آسیا (جایزه مشترک با مجمع مجالس آسیایی)، بیرق طلایی (جایزه ویژه مصطفی عقاد)، راه انبیاء(عدالت‌خواهی و ظلم ستیزی)، جایزه حقوق بشر اسلامی و نمایش‌های ویژه خواهد بود که مراسم اختتامیه این بخش در تاریخ 19 بهمن ماه برگزار خواهد شد.

در بخش جام جهان‌نما (مسابقه سینمای بین‌الملل) فیلم‌هایی به نمایش درخواهد آمد که سال تولید آنها از 2008 میلادی به بعد و به زبان اصلی و دارای زیرنویس باشند که از هر کشور دو فیلم بلند و از ایران نیز سه فیلم بلند می‌توانند در این بخش شرکت کنند.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، دیپلم افتخار بهترین بازیگر و دیپلم افتخار بهترین دستاورد هنری یا فنی به برگزیدگان این بخش اهدا خواهد شد، ضمن این که جایزه ویژه هیئت داوران و دیپلم افتخار بهترین فیلم از دید تماشاگران دیگر جوایز این بخش هستند.

- رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: از عوامل ساخت و پخش فیلم "دموکراسی تو روز روشن" به دادگاه شکایت می‌برم. وی با اشاره به مسائل مطرح شده دراین فیلم  نسبت به رزمندگان گفت، از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از نویسنده، کارگردان و معاونت سینمایی وزارت ارشاد به دادگاه شکایت می‌برم.
 
سردار سیدمحمد باقرزاده در مراسم اختتامیه کتاب سال دفاع مقدس با اشاره به فیلم "دموکراسی تو روز روشن" عنوان کرد:‌ باید دید کدام بخش فیلم با معارف ما سازگاری دارد که وزارت ارشاد و معاونت سینمایی ارشاد مجوز اکران پخش و توزیع و تصویب آن را صادر کرده است. آیا تهیه‌کننده و کارگردان و هنرمندی که دست به خلق این اثر زده به سراغ کتاب‌های دفاع مقدس که نویسندگان با عشق آنها را تألیف کرده‌اند، رفته است؟ آیا حاضر شده‌اند خاطرات رزمندگان ما را مرور کنند؟ در چه نقطه‌ای از معارف اسلامی ما اجازه داده شده حقایق مسلم تربیتی و اخلاقی نادیده گرفته شود.

وی در ادامه یادآور شد: این امر یک فاجعه برای فرهنگ یک کشور است که با وجود این همه ذخایر ارزشمند و گران‌سنگی که نویسندگان ما خلق کرده‌اند یک تهیه‌کننده و یا کارگردان براساس ذهنیت خود اقدام به کاری کند. حقیقتاً جای بسی تأسف است صدها رزمنده و فرمانده که جای زخم جنگ بر بدن دارند هر یک می‌توانستند به عنوان منبع غنی در کنار این هنرمند باشند. کجای دنیا اینگونه چوب حراج به ارزشهای خود می‌زنند.
 
-  فیلم سینمایی "مرهم" ساخته‌ علیرضا داود‌نژاد در مرکز فرهنگی "ژنسیکل" شیکاگو موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. طبق اعلام رسانه بین‌المللی شهرزاد، این مرکزبه مدت 21 سال است، همه ساله آثاری را از کشور‌های مختلف دنیا به نمایش گذاشته و در نهایت جوایزی به برگزیدگان این آثار اعطاء می‌کند. فیلم "مرهم" 21 تا 28 آذرماه در بخش مسابقه‌ جشنواره‌ فیلم دبی با حضور داوود‌نژاد به نمایش درمی‌آید. 
 
- بیست و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه چهارم آذرماه به کار خود پایان داد.
کد خبر 1199511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha