به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مسعود ناصریپور با ذکر این نکته که تومورهای چشمی مانند سایر تومورها به دو نوع خوشخیم و بدخیم تقسیم میشوند، افزود: این تومورها داخل و حدقه چشم را درگیر میکنند. اگر تومور در داخل چشم تشکیل شود معمولا به صورت خالها یا خارهای چشمی بروز میکند و تا زمانی که علائم خاصی از خود بروز ندهند، چشم پزشک طی دورههای مشخص معاینه تنها به مراقبت از آنها میپردازد.
وی گفت: اما نکته مهمی که مردم باید در باره تومورهای بدخیم چشم بدانند این است که در مراحل اولیه و کوچک بودن تومور، بیمار متوجه علامتی نشود.
ناصری پور، این تومورها را به دو گروه تومورهای بزرگسالان و اطفال تقسیم کرد و افزود: در بزرگسالان بسته به محل گرفتاری، به تدریج علائم مختلفی بروز میکند. از جمله اینکه در جلوی چشم خالهای برجستهای پیدا میشود که بیمار در آینه آن را مشاهده میکند و یا نزدیکان او میتوانند آنها را ببینند.
به گفته وی، اگر بخشهای عمیق تری از سطح چشم درگیر شده باشد ایجاد رگهای برجسته روی سفیدی چشم جلب توجه میکند و در صورتی که عمق محل تومور بیشتر باشد، حالاتی چون مگسپران، احساس دیدن جرقههای نورانی، تاری دید و کج و معوج دیدن اشیاء از علائم شایع است.
ناصری پور تاکید کرد: با مشاهده هر کدام از این عوارض بدون از دست دادن زمان باید به چشم پزشک مراجعه کرد.
وی افزود: تمام درمانهای استاندارد جهانی برای تومورهای چشمی در کشور ما انجام میگیرد. از جمله استفاده از لیزر یا پلاکهای رادیواکتیو.
این عضو هیئت علمی بیستمین کنگره چشم پزشکی ایران با اشاره به نوع دوم و بسیار مهم این تومورها به نام رتینوپلاسما که در کودکان بروز میکند، گفت: متوسط سن تشخیص در اطفال حدود 18 ماهگی است و شایعترین علامتی که والدین باید به آن توجه کنند ایجاد سفیدی در مردمک است. برخی از والدین بروز چنین حالتی را با این عبارت که چشم بچه در شب مانند چشم گربه برق میزند، بیان میکنند.
وی افزود: عدم توجه به این حالت سبب انحراف چشم و در مراحل بعد ایجاد قرمزی همراه با درد شدید در چشم است. در مورد اطفال، والدین باید هر علامت و نشانه در چشم را جدی تلقی کرده و فوری به پزشک مراجعه کنند. چرا که عدم توجه به این موضوع نه تنها باعث از بین رفتن دید که ممکن است به از دست دادن چشم و حتی جان طفل منجر شود. چون تومورهای چشمی بدخیم هم مانند سایر تومورها در صورت عدم توجه ممکن است منجر به مرگ شوند.
ناصریپور، راههای درمان تومورهای بدخیم اطفال را شامل شیمی درمانی، لیزر، یخ زدن تودههای بدخیم و همچنین استفاده از پلاکهای رادیواکتیو دانست و تاکید کرد: با مراجعه به موقع به چشم پزشک میتوان از تشدید بیماری جلوگیری کرد.
نظر شما