وزیر بهداشت خبر داد:

تولید6 داروی بیوتکنولوژی جدید در سال جاری/ عدم تاثیر تحریم بر تولید دارو

تولید6 داروی بیوتکنولوژی جدید در سال جاری/ عدم تاثیر تحریم بر تولید دارو

وزیر بهداشت با اشاره به تولید داروهای بیوتکنولوژی در دنیا و لزوم حرکت جدی ایران در این حوزه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 12 دارو در کشور بر پایه بیوتکنولوژی تولید می شود و 6 داروی جدید دیگر نیز تا پایان سال تولید خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی امروز یکشنبه در نشست بررسی راهکارها و برنامه ریزی جهت توسعه بیوتکنولوژی پزشکی در مقابل تحریم ها افزود: 12 داروی بیوتکنولوژیکی که در کشور در حال تولید است، به حدود 50 میلیارد تومان صرفه جویی ارزی منجر شده است.

وی افزود: علاوه بر اینها 9 تا 11 داروی دیگر نیز مورد سرمایه گذاری قرار گرفته اند که 6 قلم از آنها با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری مراحل مختلفی را برای ورود به بازار دارویی طی می کنند و تا پایان امسال وارد بازار می شوند.

وزیر بهداشت با اشاره به حرکت تولید داروها از مواد شیمیایی به مواد بیوتکنولوژیک یادآور شد: امروزه از میان 120 هزار میلیارد تومان بازار اقتصاد دارویی دنیا، 53 هزار میلیارد تومان به داروهای بیوتکنولوژیک اختصاص دارد.

وی اضافه کرد: پیش بینی می شود که در سال های آینده، داروهای بیوتکنولوژیک 50 درصد داروهای دنیا را تشکیل دهند که این موضوع هزینه های تولید و مصرف داروها را بیشتر می کند.

دستجردی یادآور شد: در حال حاضر 140 داروی بیوتکنولوژی که از سوی چند کشور دنیا تولید می شود، 85 درصد سهم دارویی در حوزه بیوتکنولوژی را برعهده دارند و در آسیا نیز پنج کشور ژاپن، کره جنوبی، چین، هند و ایران در عرصه تولید داروی  بیوتکنولوژی فعال هستند.

وی گفت: در حال حاضر برای 7 داروی وارداتی 250 میلیارد تومان هزینه می کنیم و تنها واردات فاکتورهای 7 و 8 بیش از 100 میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد.

وزیر بهداشت افزود: نمونه دیگر آن داروی هرسپتین برای درمان سرطان سینه است که هر دوره درمانی آن 50 میلیون تومان هزینه دارد و با توجه به اینکه بیمه ها نیز این داروها را متقبل نمی شوند هزینه های آن برای مردم بسیار کمرشکن است از سوی دیگر 7 هزار مورد در سال ابتلا به سرطان سینه داریم که این موضوع هزینه های زیادی را به این گروه از بیماران تحمیل می کند.

وی گفت: در صورتی که در پنج سال آینده روند تولید داروهای بیوتکنولوژیک در دنیا به این شکل ادامه یابد برای واردات این داروها نیاز به یک هزار میلیارد تومان ارز داریم که این موضوع بسیار برای کشور مشکل ساز است و نظام دارویی را مختل می کند.

دستجردی سرمایه گذاری در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژی را ناکافی دانست و گفت: براساس برنامه چهارم توسعه و سند ملی زیست فناوری باید 40 داروی بیوتکنولوژی در کشور تولید کنیم و 30 درصد ارز بری کشور را در حوزه دارو کاهش دهیم که این دو محقق نشده است و نیاز است که با سرعت بیشتری پیگیری شود.

وی با اشاره به نیروی انسانی موجود در این حوزه یادآور شد: 15 سال پیش تنها 4 نفر در کشور در حوزه داروهای بیوتکنولوژی فعال بودند اما اکنون 109 نفر در این حوزه فعال هستند به طوریکه مقالات این حوزه نیز رشد خوبی داشته اند و از 6 مقاله در 15 سال پیش به 500 مقاله در سال گذشته رسیده ایم.

وزیر بهداشت از حوزه های اجرایی خواست که زمان پروسه بررسی کیفیت داروهای تولیدی در داخل کشور را کاهش دهند و گفت: برخی کارهای بزرگ فرایند طولانی دارند که معاونت غذا و دارو باید آن را کوتاه کند و کارآزمایی بالینی را نیز همزمان با سایر بخشها انجام دهد.

وی گفت: باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد این حرکت بزرگ در کشور را توسعه دهیم انتظار از استادان و محققان این است که تولید و صادرات داروها را با سرعت بیشتری پیش ببرند.

دستجردی درباره تاثیر تحریمها بر تولید داروها در کشور گفت: تحریم ها نه تنها تاثیر منفی نداشته بلکه تاثیر مثبت نیز داشته است و باعث شده که همت محققان بیشتر و در هر دوره ای داروهایی در کشور تولید شود.

کد خبر 1199755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha