۷ آذر ۱۳۸۹، ۱۲:۱۲

سلاجقه در گفتگو با مهر :

مافیایی در طرح خروج دام از جنگلها وجود ندارد

مافیایی در طرح خروج دام از جنگلها وجود ندارد

معاون وزیر جهادکشاورزی با انتقاد از اینکه برنامه پنجم در حوزه منابع طبیعی به درستی در مجلس تصویب نشد، وجود مافیا در طرح خروج دام از جنگلها را رد کرد.

علی سلاجقه در گفتگو با مهر درباره اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر وجود مافیا در طرح خروج دام از جنگلها گفت: مافیایی در پشت پرده وجود ندارد و هر تصمیمی بنا بر مصالح کشور و در جلسات متعدد گرفته شده است.

وی افزود: ردیف اعتباری برای خروج دام از جنگلها در برنامه پنجم در نظر گرفته شده بود که متاسفانه با عدم تصویب در مجلس به سازمان اختصاص نمی یابد و تمامی پروژه ها و برنامه های عملیاتی را تحت تاثیر قرار می دهد.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری این امر را کم لطفی برخی نمایندگان به منابع طبیعی خواند و گفت: نمایندگان در این ماده می توانستند با تاکیدات ویژه و یا شرایط خاص از متوقف شدن این طرح جلوگیری کنند که این روند با وقفه 5 ساله روبرو نشود.

سلاجقه تصریح کرد: البته در قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی به این موضوع پرداخته شده است اما اینکه یک برنامه مدون با ردیف اعتباری اجرا شود، نتایج بهتری داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت مدیریت دام، اظهار داشت: با توجه به اکوسیستم شکننده و وجود ذخایر ژنتیکی گران بها در کشور باید دامها هرچه سریعتر ساماندهی شوند، زیرا حضور دام بدون مدیریت در جنگل خسارت زا خواهد بود.

وی با بیان اینکه دام در جنگل با نابودی پوشش گیاهی و جلوگیری از زادآوری موجب بروز سیلاب و زیان به کشور می شود، افزود: در حال حاضر نمی توان برآورری از خسارت در این سالها داشت اما باید تمهیداتی برای جلوگیری از این زیان ها اندیشیده شود.

به گزارش مهر، در ماده 135 لایحه برنامه پنجم توسعه پیشنهادی دولت آمده است: به دولت اجازه داده می شود جهت اصلاح الگوی بهره برداری از جنگلها و مراتع اقدام‌های زیر را انجام دهد:

الف- جایگزینی سوخت فسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر به جای سوخت هیزمی.
ب- توسعه زراعت چوب و تشدید مبارزه با قاچاق چوب و محصولات جنگلی و مرتعی و حذف تعرفه واردات چوب و امکان واردات چوب عمل آوری نشده.
ج- ساماندهی خروج دام از جنگلها به میزان (75) درصد و حمایت از تولید دام به روش صنعتی.
د- کاهش شصت و پنج (65 ) درصد دام مازاد در مراتع و جایگزینی آن با دامداری صنعتی.
هـ- ساماندهی ساخت و ساز در مناطق جنگلی .
و- اولویت گازرسانی به مناطق و روستاهای جنگلی و دریافت هزینه با قیمت ترجیحی.
ز- توسعه جنگل های دست کاشت.
ح- ساماندهی تغییر کاربری اراضی کشاورزی به سایر کاربری‌ها.
تبصره - بهره برداری از جنگلها صرفا در چارچوب مصوبات هیات وزیران ممکن است و بهره برداری از مراتع و زیستگاه‌های طبیعی صرفا برمبنای توان اکولوژیک و ضرورت حفظ آنها مجاز و مازاد بر آن ممنوع می باشد. متخلف از احکام این تبصره علاوه بر جبران خسارت، ملزم به پرداخت جریمه ای معادل تا دو برابر قیمت جنگل و یا مرتع و زیست گاه مورد بهره برداری یا تلف شده می باشد.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی این ماده در صحن علنی بند ج و د ماده 35 لایحه برنامه پنجم را تصویب نکردند.
کد خبر 1199791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha