به گزارش خبرنگار مهر در شیراز،علیرضا توسلی ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: طی شش ماه اول سال جاری در شیراز 88 هزار و 150 نفر جهت اهدای خون به مراکز مربوطه مراجعه کردند که از میان آنها 58 هزار و 801 نفر خون خود را اهدا کردند و مابقی قادر به انجام خون گیری نبودند.
وی ادامه داد: در کل استان 127 هزار و 749 نفر برای اهدای خون مراجعه و 89 هزار و 537 نفر خون خود را اهدا کردند.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به اینکه کاهش اهدا کنندگان بار اولی خون در استان جای نگرانی دارد یادآور شد: اهدا کنندگان مستمر خون دارای جایگاه مناسبی هستند ولی باید به سمتی حرکت کنیم که قشر دیگر جامعه که تا به امروز خون خود را اهدا نکرده اند به این مراکز مراجعه کنند چرا که اهدا کنندگان مستمر دارای سنین هستند که به زودی قادر به اهدای خون نخواهند بود.
توسلی با اشاره به شرایط کمبود ذخیره خون در فارس تصریح کرد: حداقل ذخیره خون باید سه تا پنج روز را پوشش دهد ولی امروز ما در این بخش با مشکل مواجه هستیم چراکه تنها حدود سه روز خون ذخیره در اختیار داریم و اگرهم تاکنون با مشکل مواجه نشدیم، استفاده بهینه از خون کرده ایم.
مدیر کل سازمان انتقال خون استان اهدای تمامی گروه های خونی را لازم دانست و گفت: در حال حاضر ذخیره تمامی گروه های خونی الزامی است و ما به تمامی گروه های خونی نیازمندیم.
هفت درصد بانوان فارس خون اهدا می کنند
توسلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فرهنگ سازی اهدای خون باید سرعت بیشتری به خود بگیرد، تاکید کرد: اهدای خون نیاز به فرهنگ سازی مناسب دارد که در این خصوص تمامی دستگاه های فرهنگی استان باید وارد کار شوند به خصوص در بخش بانوان چراکه در حال حاضر تنها هفت درصد از بانوان فارس اقدام به اهدای خون می کنند.
وی ادامه داد: دریافت خون رایگان صورت می گیرد و ما تمایلی نداریم برای این کار جایزه و یا دریافت پول را در برنامه های آینده خود قرار دهیم چراکه باید این حرکت به صورت فرهنگ در جامعه ما نمایان شود و از طرفی انتقال خون در تمامی شرایط خون رایگان را در اختیار بیماران قرار میدهد.
مدیر کل انتقال خون استان فارس با اشاره به بیشترین موارد مصرف خون گفت: 55 درصد از خون های اهدایی در جراحی و پیوند، 30 درصد بیماریهای تالاسمی، 15 درصد تصادفات و دیگر موارد مورد نیاز و بخش باقیمانده نیز ذخیره می شود.
توسلی در خصوص زمان مفید نگهداری خون گفت: خون کامل و فشرده 35 روز، پلاکت غلیظ شده سه روز و پلاسمای تازه منجمد به مدت یک سال قابل نگهداری است.
نظر شما