رهبران دینی آمریکا مراسم شکرگزاری سالانه را برگزار کردند
پیروان ادیان مختلف شهر ردلندز در کالیفرنیای آمریکا عصر یکشنبه 30 آبان در کلیسای مشایخی شهر گردهم آمده و مراسم شکرگزاری سالانه شورای بین ادیان را با هدف ترویج و تقویت درک بین دینی برگزار کردند.
مسلمانان، مسیحیان، یهودیان، بودائیان و دیگر گروه های دینی محلی گردهم آمدند تا از مراسم شکرگزاری خداوند را برگزار کنند. این مراسم امسال با عنوان " اکنون همه ما از خداوندمان سپاسگذاریم" برگزار شد.
رز پالمر رئیس شورای بین ادیان شهر ردلندز اظهار داشت: همه مردم علاقمند هستند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و این نوع گردهمایی ها فرصتی را پیش روی آنها قرار می دهد.
برگزار کنندگان اظهار داشتند که تعداد پیروان ادیان مختلف شرکت کننده در مراسم امسال نسبت به سالهای گذشته بیشتر بوده است و این مراسم متنوع ترین گروه را در تاریخ برگزاری این همایش گردهم جمع کرده بود.
محمد حسین از ائمه جماعات این شهر و مرکز اسلامی ردلندز در این مراسم به قرائت قرآن پرداخت و جوان کلارک و باب مونتگومری به قرائت انجیل پرداختند.
براساس اظهارات گالی کانویل عضو شورای بین ادیان شهر مراسم شکرگزاری در این کشور مراسم دینی نیست بلکه یک مراسم ملی است که خانواده ها برای سپاسگزاری گردهم جمع می شوند اما شورای بین ادیان ردزلند از این فرصت و فضای ایجاد شده به واسطه مراسم شکرگزاری در کشور استفاده می کند تا خانواده های ادیان مختلف را گردهم جمع کند، این امر می تواند به ارتقای درک بین دینی، نزدیکی و هماهنگی بیشتر کمک کند.
رهبرکاتولیکها بر ضرورت خلع سلاح هستهای تأکید کرد
پاپ بندیکت شانزدهم گفت: شصت و پنجمین سالگرد انفجارهای هیروشیما و ناکازاکی باید یادآور تهدید مستمر سلاحهای هستهای و ضرورت خلع سلاح هستهای باشد.
پاپ روز شنبه ششم آذرماه در دیدار با سفیر جدید ژاپن که به منظور ارائه استوارنامه خود با پاپ دیدار میکرد ضرورت خلع سلاح هسته ای را یادآور شد.
رهبرکاتولیکهای جهان اظهار داشت که حضور مستمر سلاحهای هستهای در جهان منع تنش و عدم اعتماد میان مللها است و هرسالی که میگذرد وحشت انفجارهای اتمی جنگ جهانی دوم حتی تلخ و گزندهتر میشود.
بندیکت شانزدهم به هیچ کشوری به نام اشاره نکرد اما ژاپن را به عنوان الگویی برای یافتن راهحل های صلحآمیز و سیاسی برای مناقشات مورد تجلیل قرار داد.
راهبرد پیشگیری از سوءاستفاده کشیشهای واتیکان منتشر میشود
واتیکان اعلام کرد که درحال تدوین راهبردهای بینالمللی برای جلوگیری از سوءاستفاده کودکان از سوی کشیشهای کاتولیک است.
کاردنیال ویلیام لوادا رئیس کنگره تعالیم و ایمان واتیکان و اسقف اعظم سابق سانفرانسیسکو در جمع کاردینالها اعلام کرد که این کنگره درحال تدوین نامهای به کنفرانس ملی اسقفها و ارائه راهبردهایی برای یک برنامه هماهنگ و تأثیرگذار دررابطه با سوءاستفادههای کشیشهای کاتولیک از کودکان است.
براساس اعلام واتیکان، این راهبردها که بسیاری از ناظران و تحلیلگران واتیکان مدتها است در انتظار آن به سر میبرند در برگیرنده همکاری با مقامات اجرای قانون مدنی و انتخاب آگاهانه و آموزش کشیشهای آینده و شخصیتهای دینی کلیسای کاتولیک است.
این درخواست برای اتخاذ یک سیاست واحد واتیکان درباره سوءاستفادههای کشیشها از زمان شکلگیری بحران اخلاقی کشیشها افزایش یافته است.
فاش شدن پروندههای رسواییهای اخلاقی کشیشان کاتولیک و سوءاستفاده آنها از کودکان در بلژیک، ایرلند ، آلمان و ایالات متحده و سرپوش گذاشتن مقامات کلیسا روی این پرونده طی سالیان متمادی، کلیسای کاتولیک را به وخیمترین بحران خود در طی چند دهه اخیر فرو برده است.
رهبران ادیان ابراهیمی آمریکا از اهدای عضو حمایت کردند
گروهی از رهبران ادیان مختلف در سراسر ایالات متحده به سازمان اهدای زندگی ایلینویز در ایالت ایلینویز آمریکا ملحق شده و طی بیانیهای از اهدای عضو و پیوند اعضا حمایت کردند.
رهبران ادیان مختلف در ایالت ایلی نویز ایالات متحده آمریکا از کلیسای کاتولیک سنت جوزف، مرکز اسلامی بلمینگتون – نرمال و معبد موسی طی نامه ای حمایت خود را از ترویج اهدای عضو و نجات زندگی افراد براین اساس حمایت کردند.
اغلب بسیاری تصور می کنند که دین عاملی برای جدایی میان انسان است اما پیروان ادیان مختلف در حقیقت نقاط مشترک بسیاری دارند که بسیاری هنوز به درک آن نرسیده اند.
یکی از این نقاط اشتراک که رهبر ادیان مختلف به ویژه ادیان توحیدی برسر آن اتفاق نظر دارند مسئله اهدای عضو بدن برای نجات سایر انسانها است.
در حقیقت تمام ادیان بزرگ از اهدای عضو به عنوان یک اقدام از روی محبت و خیرخواهی حمایت کرده و حتی بسیاری از آنها جوامع دینی خود را به ترویج این اقدام دعوت می کنند.
متأسفانه باورهای نادرستی که در رابطه با اهدای عضو وجود دارد مانع از این می شود که پیروان ادیان تصمیم خود را نهایی کنند، چرا که به علت عدم اطلاع رسانی درست دینی در این رابطه بسیاری تصور می کنند این اقدام ممکن است آموزه های دینی آنها را نقض و در مراسم تشیع پیکر خللی ایجاد کند.
سایرین نیز بدون توجه به دین و مذهب به صورت نادرستی تصور می کنند که پزشکان اورژانس تصمیمهایی برای نجات زندگی افراد می گیرند و این امر با دین سازگار نیست.
حقیقت این است که تمام این موارد باورهای نادرست است و تنها در آمریکا 108 هزار نفر در انتظار انتقال عضو بوده و از این تعداد 4800 نفر در ایالتی زندگی می کنند که رهبران دینی آن اقدام به انتشار بیانیه مشترک برای حمایت از اهدای عضو کرده تا در این مسئولیت مشترک برای کمک به سایرین سهیم باشند.
رهبران ادیان آمریکا خواستار کاهش سلاحهای کشتارجمعی شدند
رهبران ادیان مختلف در ایالات متحده آمریکا در ائتلافی مشترک از سنای آمریکا خواستند قرارداد کاهش سلاحهای استراتژیک را تا پایان سال جاری میلادی تصویب کنند چرا که این قرارداد برای آینده جهان و تأمین امنیت در آینده حائز اهمیت است.
کمیته روابط خارجی سنا در اواسط ماه جاری میلادی با 14 رأی مثبت در مقابل 4 رأی منفی این قرارداد را تصویب کرد و خواستار بررسی سریع آن از سوی کل اعضای سنا شد.
در نامه ای که از سوی اسقفهای ماساچوست به نماینده دموکرات و جمهوریخواه ماساچوست ارسال شده آمده است: کلیسای کاتولیک در سراسر جهان مدتها نسبت به قرارداد سلاحهای اتمی نگران بوده و حمایت ما برای حذف این سلاح ها براساس تعهد عمیق ما به حفظ زندگی و کرامت انسانی است.
آغاز پیگیریهای این قرار داد روز هشتم آوریل ( 19 فروردین ماه) میان باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و و دیمتری مدودوف رئیس جمهور روسیه امضا شد که براس آن از هر دو طرف خواسته شد تا زراخانه ها، سلاحها گسترش یافته روی موشکهای دوربرد، بمب افکنها و زیردریاییهای استراتژیک خود را به 1550 کاهش دهند.
براساس قرار داد پیشین که که درماه دسامبر منقضی می شود، هر دو کشور زرادخانه های خود را به 2200 هزار سلاح کاهش دادند.
براساس نامه اسقفهای ماساچوست، واتیکان و اسقفهای کاتولیک ترویج اهداف خلع و منع گسترش سلاح های هسته ای را ادامه می دهند.
این قرارداد در صورت تصویب موجب می شود که ظرف سه سال میزان سلاح های اتمی سه برابر کاهش یابد.
کنارهگیری دالایی لاما از امور اجرایی/ رهبر معنوی بازنشسته نمیشود
درحالی که دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت مسئله بازنشستگی خود را مطرح کرده، قرار است پارلمان دولت معزول شده تبت در ماه مارس سال 2011 تشکیل جلسه دهد تا درباره زمان بازنشستگی رهبر معنوی بودائیان تبت تصمیمگیری کند.
پنپا سرینگ سخنگوی پارلمان دولت معزول شده تبت گفت: باید تا ماه مارس 2011 صبر کنیم تا دالایی لاما پارلمان را از ماهیت و محتوای خواسته خود مطلع کند و تا آن زمان همه چیز درحال گمانه زنی خواهد بود.
وی درپاسخ به این پرسش که یک رهبر معنوی چگونه بازنشسته می شود گفت: دالایی لاما نمی تواند از رهبری معنوی بازنشسته شود وی همواره رهبر معنوی ما باقی می ماند. دالایی لاما همچنین رئیس کشور و دولت تبت هم محسوب می شود و تمام امور اجرایی به وی گزارش می شود.
وی اضافه کرد: در تمام موارد به ویژه موضوعات مربوط به تبت با وی مشورت می شود . مسئله استعفای وی همانطور که در رسانه ها مطرح شده تنها در امور اجرایی خواهد بود. اگرچه باید تا ماه مارس صبر کنیم تا سخنرانی وی را در مقابل پارلمان بشنویم.
دالایی لاما روز دوم آذر ماه از دانشگاه جامع ملی اسلامی هندوستان مدرک افتخاری دریافت کرد و در سخنرانی خود اظهار داشت: قرن بیستم قرن خونریزی بود اما خونریزی هیچ دستاوری نداشت. قرن بیست و یکم باید قرن صلح باشد و شما شرایط آن را فراهم خواهید کرد. این قرن باید با آموزش و اخلاق همراه باشد تا هدف نهایی حاصل شود.
دالاییلاما چهاردهمین رهبر معنوی بودائیان تبت است که در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق و پس از گذشت 9 سال از اشغال تبت توسط نیروهای کمونیست چین به هندوستان متواری شد و از آن زمان در دارمسالا هندوستان مستقر است.
دالاییلاما یک واژه مغولی به معنای اقیانوس حکمت است. وی در سن 2 سالگی به عنوان تناسخ دالاییلامای سیزدهم شناخته شد.
دالایی لاما بازنشستگی را بررسی میکند
رهبر معنوی بودائیان تبت گفت که درحال بررسی کنارهگیری و بازنشستگی ظرف چند ماه آینده است که تصمیم نهایی در این رابطه پس از مشورت با شخصیتهای سیاسی معزول شده تبت و پارلمان معزول شده آن اتخاذ میشود.
دالایی لاما رهبر معنوی 76 ساله بودائیان تبت که از سال 1959 پس از اشغال تبت از سوی نیروهای چین در هندوستان زندگی می کند ابزار امیدواری کرد که بتواند پیش از مرگ خود به تبت بازگردد.
دالایی لاما طی یک مصاحبه در پاسخ به اینکه آیا خود را بازنشسته خواهد کرد یا خیر گفت که فکر می کنم ظرف 6 ماه آینده این تصمیم را اتخاد کنم. اما این تصمیم باید پس از مشورت با پارلمان معزول شده تبت نهایی شود.
وی افزود: می خواهم آنها را درباره قصد و نیت خود مطلع کنم، اگرچه پیشتر به آن اشاره کرده ام.
رهبر معزول شده تبت در توجیه اظهارات خود گفت: تبتی ها از سال 2001 یک تشکیلات سیاسی راه اندازی کرده اند که تصمیمهای مهم از سوی این شورای رهبری سیاسی اتخاذ می شود. از آن زمان تا کنون جایگاه ما یک جایگاه نیمه بازنشسته بوده است و به منظور تحقق کامل دموکراسی احساس می کنم بهتر است در تصمیمهای این شورای رهبری دخالت نکنم.
وی در پاسخ به اینکه آیا پس از بازنشستگی نظام انتخاب دالایی لاما ادامه خواهد یافت گفت: اگر ظرف چند سال آینده از دنیا برود این احتمال وجود دارد که بودائیان مغولی و هیمالیایی این سنت را حفظ کنند.
نظر شما