به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئس جمهوری به تازگی دستور داده است تا برای کاهش قیمت سیب و تامین نیاز داخلی، تعرفه واردات سیب که هر ساله به طور معمول از ابتدای بهمن ماه برای تنظیم بازار شب عید کاهش می یافت، امسال از ابتدای دی ماه به 4 درصد تقلیل یابد.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که روند افزایش قیمت سیب در بازار داخلی و رشد بالای صادرات آن، سبب کمبود این میوه در بازار و به تبع آن، افزایش قیمت شده است.
داستان از آنجا شروع شد که چندی پیش دولت به منظور تنظیم بازار سیب، مسئولیتی را به استانداری آذربایجان غربی سپرد تا این استان به تنهایی، تنظیم بازار این میوه در کشور را به عهده گیرد. از سوی دیگر، استانداری نیز با سیاستها و مشوقها، صادرات سیب را مورد حمایت قرار داد و همین امر موجب شد تا قیمت سیب افزایش یابد.
در واقع، صادرات سیب به خارج کشور در 7 ماهه نخست امسال از رشد مطلوبی برخوردار بوده و به 167 هزار تن رسیده، این درحالی است که به اعتقاد مسئولان وزارت بازرگانی، اگرچه با دستور رئیس جمهور و کاهش پیش از موعد تعرفه سیب، سبب واردات این محصول به کشور می شود، اما در مقابل صادرات نیز از رونق خوبی برخوردار بوده و در واقع، تجارت موفقی صورت گرفته است.
مهدی غضنفری وزیر بازرگانی نیز در خصوص واردات میوه بر این باور است که میوه های خارجی سهم زیادی از بازار داخلی کشور را در بر نمی گیرد، ضمن اینکه باید به این نکته توجه داشت که میوه ایرانی نیز در برخی بازارهای خارجی یافت می شود؛ بنابراین باید نسبت واردات میوه به تولید آن را سنجید که معادل 3 درصد است. البته باید به عنوان یک ایرانی کمک کرد که تولید داخلی پا بگیرد.
صادرات و واردات میوه در دو سال گذشته
به گزارش مهر، در سال 1387 میزان صادرات میوه 352 میلیون دلار بود، این در حالی است که ان میزان در سال 88 به 461 میلیون دلار رسید که بیانگر رشد 31 درصدی صادرات میوه از کشور است.
در این میان، رشد صادرات سیب در سال گذشته 40 درصد بوده است؛ به نحوی که میزان صادرات سیب از 175 میلیون و 836 هزار دلار سال 87 به 247 میلیون و 395 هزار دلار در سال 88 افزایش یافت.
همچنین صادرات هندوانه، خربزه، انجیر، انگور، گیلاس و آلبالو، توت فرنگی و تمشک در سال 1388 با رشد مواجه شده است؛ به طوریکه میزان صادرات خربزه در سال گذشته 40 درصد و گیلاس و آلبالو 20 درصد افزایش یافته است.
البته صادرات هندوانه در سال گذشته، 80 درصد رشد داشته است؛ در حالی که صادرات این محصول در سال 1387، معادل 39 میلیون و 570 هزار دلار بوده که در سال گذشته به 71 میلیون و 213 هزار دلار رسیده است.
صادرات انجیر با رشد 55 درصد، صادرات انگور با 277 درصد رشد، صادرات توت فرنگی با 262 درصد و صادرات تمشک، 545 درصد رشد داشته است.
نظر شما