۹ آذر ۱۳۸۹، ۱۱:۳۲

مزارع پرورش ماهیان خاویــاری جزو طرحهای زودبازده نیست

مزارع پرورش ماهیان خاویــاری جزو طرحهای زودبازده نیست

رشت - خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات گیلان گفت: مــزارع پرورش ماهیان خاویــاری با توجه به دیربازده بودن فرآیند پرورش و خاویاردهی، این طرح ها نمی توانند جزو طرحهای زودبازده محسوب شوند.

هادی رفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این در حالی است که بانکها تسهیلات پرداختی به مزارع پرورش ماهیان خاویاری را از محل سرمایه در گردش و یا طرحهای زودبازده اقتصادی پرداخت می کنند.

وی عنوان کرد: اگرچه شیلات گیلان زمان صدورمجوز و موافقت اصولی ایجاد مزارع را به یک هفته کاهش داده است اما با توجه به لزوم اعلام نظر ادارات دیگراین کار یک تا دو سال زمان نیاز دارد.

مدیرکل شیلات گیلان گفت: فرآیند صدورپروانه بهره برداری مزارع پرورش ماهیان خاویاری نیازمند گرفتن استعلام از اداره های کل حفاظت محیط زیست، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای و بخشداری منطقه است و طولانی بودن انجام آنها بر سختی کارمی افزاید و زمان را هدر می دهد.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این دیربازده بودن فرآیند پرورش ماهیان خاویاری موجب می شود سرمایه گذاران کمتری به این کار ترغیب شوند چرا که سرمایه گذار باید حداقل پنج میلیارد ریال از سرمایه خود را بین چهار تا هشت سال بدون بازدهی اقتصادی برای ایجاد مزارع پرورش ماهی هزینه کند.

رفیعی اظهار داشت: البته پس از این مدت طولانی سود سرشاری نصیب پرورش دهندگان می شود و در حالیکه برای ایجاد یک مزرعه پرورش ماهی خاویاری 50 تنی باید در هشت سال پنج میلیارد ریال هزینه کرد، صاحب مزرعه پس از این مدت می تواند با تولید سالانه دو تن خاویار و50 تن گوشت ماهیان خاویاری بیش از30 میلیارد ریال درآمد کسب کند.

وی تاکید کرد: با آسان کردن فرآیند ایجاد مزارع باید سرمایه گذاران بخش خصوصی را به این کار بیشتر تشویق کرد.

مدیرکل شیلات گیلان گفت: اگر این مزارع در گیلان گسترش یابند نه تنها با تولید ارزش افزوده به اقتصاد منطقه کمک می کنند بلکه زمینه را برای ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی فراهم می کنند و فرصتهای شغلی فراوانی را ایجاد خواهند کرد.

وی یادآور شد: با روند فعلی صید ماهیان خاویاری و نیز ناکافی بودن ساز و کارهای حفاظتی این گونه دریایی ارزشمند، آینده روشنی در انتظار فسیل زنده خزر نیست.

رفیعی در ادامه پرورش ماهیان خاویاری با توجه به اینکه وابستگی به دریا را در تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری کم می کند در حفظ نسل این گونه ازآبزیان موثرارزیابی می شود.

کد خبر 1201430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha