۱۳ آذر ۱۳۸۹، ۱۵:۱۲

امام جمعه پلدختر:

استفاده از آلات موسیقی در شان مراسم عزاداری محرم نیست

استفاده از آلات موسیقی در شان مراسم عزاداری محرم نیست

خرم آباد - خبرگزاری مهر: حجت الاسلام صرفی پور با تاکید بر رعایت آداب و سنت ها در عزاداری ماه محرم، استفاده از آلات موسیقی را به دور از شان مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان پلدختر، امام جمعه شهرستان پلدختر ظهر شنبه در گردهمایی مسئولان هیئات مذهبی این شهرستان در سخنانی اظهار داشت: مکتب والای امام حسین (ع) پر از درس و عبرتی است که امروز همه ما باید به مبانی آن آشنا بوده و اجازه ندهیم دشمنان و غفلت‌کنندگان صدمه و لطمه‌ای به اصول و مبانی اصلی آن بزنند.

حجت الاسلام محمد تقی صرفی پور عزاداری ماه محرم را دارای فضیلت‌های فراوانی دانست و افزود: شایسته است هیئت‌های مذهبی و عزاداران این ماه ادب و حرمت عزاداری را بیشتر رعایت کرده و اجازه ندهند کوچک‌ترین بی‌حرمتی به این ساحت انجام شود.

وی ماه محرم را نماد بسیاری از ارزش‌ها و نمایانگر ارزش‌های اخلاقی بیشمار برشمرد و افزود: بزرگ‌ترین درس ماه محرم و عزاداری امام حسین (ع) وفای به عهد و دوری از هرگونه غفلت و سرگشتگی در جامعه است.

با وجود گذشت زمان پیام عاشورا تپنده تر شده است

وی یکی از رموز عزاداری در این ماه را با گذشت قرن‌ها و سال‌ها از گذر این حوادث تلخ تاریخی ماهیت و اصالت پیام عاشورا برشمرد و خاطر نشان کرد: اگر پیام عاشورا پیامی زودگذر و خالی از ماهیت اصیل بود تا امروز به ورطه فراموشی سپرده شده بود اما برخلاف این تصور به دلیل آن که پیام عاشورا پیامی همیشه زنده و مطالبه همه مردم است تاکنون زنده مانده و گرد و غبار فراموشی بر آن ننشسته است.

حجت الاسلام صرفی پور، ماه محرم را فرصتی مناسب برای بازگویی ارزش‌های اصیل و توجه به احکام نورانی اسلام دانست و بیان داشت: امر به معروف و نهی از منکر بزرگ‌ترین فریضه‌ای است که در این ماه باید بیشتر مورد توجه و دقت قرار گیرد تا مبادا برخی از حرمت‌ها در سایه برخی غفلت‌ها شکسته شود.

امام جمعه پلدختر همه عزاداران را به رعایت اخلاق و ادب شایسته عزای امام حسین (ع) فراخواند و ادامه داد: نباید با برخی اعمال و رفتارها زمینه آزار و اذیت دیگران را فراهم کنیم.

مداحان به تشریح فلسفه قیام عاشورا بپردازند

وی گفت: کیفیت‌بخشی به مراسم و برنامه‌ها و استفاده از روحانیون برجسته و آگاه کردن مردم با واقعیات روز جامعه از مهم‌ترین برنامه‌های هیئت‌ها و بانیان مراسم‌ها باشد.

وی با بیان اینکه عزاداری برای حضرت سیدالشهدا (ع) از اهم واجبات است، افزود: بزرگ ترین چیزی که انسان را به خدا نزدیک می کند، عزاداری برای حضرت سیدالشهدا (ع) است.

حجت الاسلام صرفی پور بیان داشت: مداحان علاوه بر اینکه از عاشورا و امام حسین (ع) صحبت می کنند، باید از امر به معروف و نهی از منکر که فلسفه قیام عاشورا است، هم سخن بگویند.

وی افزود: مداح برتر مداحی است که حقایق عاشورا را با مفاهیم متعالی بازگو کند تا شنونده از حقیقت این قیام تاریخی بیشتر اطلاع کسب کند.

استفاده از روایات بدون منبع به روح عاشورا لطمه وارد می کند

امام جمعه پلدختر گفت: استفاده از روایات بدون منبع و بیان برخی از مسائل غیر واقعی به روح عاشورا و قیام کربلا لطمه وارد کرده و گاه اعتماد شنونده را نیز از بین می‌برد.

وی افزود: تمام هیئت‌های مذهبی باید در عزاداری‌های خود آسایش مردم را نیز در نظر گرفته و زمینه ناراحتی‌ برای عموم مردم به ویژه افراد سالخورده را فراهم نکنند.

حجت الاسلام صرفی پور یادآور شد: محرم بهترین فرصت برای استفاده از تعالیم عالیه مذهبی است و همه مداحان باید این فرصت را غنیمت شمرده و در جهت رشد آگاهی و افزایش سطح معلومات دینی و مذهبی عزاداران حسینی تلاش ‌کنند.

وی از مداحان خواست ضمن مداحی اهل‌بیت (ع) درباره مسائل اعتقادی و دینی به ویژه فریضه امر به معروف و نهی از منکر مردم نیز توصیه‌هایی داشته باشند.

سخنرانان در جهت تعمیق فرهنگ عاشورا گام بردارند

حجت الاسلام صرفی پور افزود: تغییر چهره کشور در ماه‌های محرم و صفر و برپایی جلسات عزاداری، ایستگاه‌های صلواتی، پخش نذورات و حتی شیشه‌نویسی خودروها نشان دهنده تعمیق فرهنگ عاشورا در میان اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان است.

امام جمعه پلدختر در ادامه هدف از زنده نگه داشتن محرم و صفر را آگاهی‌بخشی به جوانان و نوجوانان و نسل امروز جامعه و همچنین بصیرت بخشیدن به این قشر جامعه عنوان کرد و بیان داشت: سخنرانان باید سعی کنند در این ماه هدف از قیام حسینی را برای مردم بازگو کنند و مردم را با سیره اهل‌بیت (ع) و تاریخ عاشورا آشنا کنند.

حجت الاسلام صرفی پور افزود: هیئت‌های مذهبی این شهرستان باید در اجرای برنامه‌های مذهبی هماهنگی و تعامل داشته باشند.

وی همچنین در ادامه خواستار عدم استفاده هیئت‌های عزاداری از الات موسیقی‌ که در شان مراسم حضرت سید‌الشهدا (ع) و ماه محرم نیست شد و بیان داشت: استفاده از آلات موسیقی‌ در سپاه اسلام و سپاه امام حسین (ع) سابقه‌ای نداشته و این مورد فقط در دستگاه خلفای بنی‌امیه مورد استفاده قرار می‌گرفت و مسئولان هیئت‌ها باید در انتخاب موسیقی دقت کنند و در ایام محرم از استفاده از موسیقی غیرمجاز خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: کیفیت‌بخشی به مراسم و برنامه‌ها و استفاده از روحانیون برجسته و آگاه کردن مردم با واقعیات از مهم‌ترین برنامه‌های هیئت‌ها و بانیان مراسم‌ها باشد.

کد خبر 1203683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha