۲۲ آذر ۱۳۸۹، ۱۱:۱۱

مهر گزارش می دهد/

محرومیت روستای "اوچونک" دماوند از امکانات اولیه خدماتی

محرومیت روستای "اوچونک" دماوند از امکانات اولیه خدماتی

شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: روستای" اوچونک" با بیش از 500 نفر جمعیت از مشکلاتی نظیر کمبود منابع آب شرب کشاورزی، جاده نامناسب، نبود سرویسهای مخابراتی و ... رنج می برد.

به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، روستای "اوچونک" با جمعیتی بالغ بر 500 نفر یکی از مناطق روستایی دماوند، بخش مرکزی و دهستان "جمع آبرود" است و این روستا از مشکلات بی شمار رنج می برد است.

یکی از اهالی روستای اوچونک به خبرنگار مهر گفت: بزرگترین مشکل اوچونک مانند سایر مناطق روستایی دهستان جمع آبرود، کمبود منابع آب شرب و کشاورزی است.
 
وی ادامه داد: چند سال پیش از این، آب زراعی اراضی کشاورزی روستای اوچونک دارای وضعیتی نابسامان بود و پیگیریهای مردم برای حفر یک حلقه چاه به دلیل آنچه که مسئولان فقدان منابع مالی نامیدند به جایی نرسید از این رو اهالی به همت خود، با جمع آوری مبالغی و البته مجوز مسئولان ذیربط به حفر این چاه مبادرت ورزیدند.
 
این کشاورز اهل اوچونک با گلایه از مسئولان آبفای روستایی افزود: اما در حال حاضر و پس از گذشت چند سال مسئولان آب و فاضلاب روستایی دماوند از قصد خود برای تحویل گرفتن این چاه مردمی سخن به میان می آورند که در صورت تحقق این گفته ها، کارکرد مذکور هرگز از سوی مردم امری منصفانه تلقی نخواهد شد.
 
یکی دیگر از اهالی اوچونک از وجود جاده ای خطرناک در این روستا خبر داد و گفت: متاسفانه مقاطع ابتدایی مسیر روستای اوچونک به دلیل تعرض برخی سودجویان به حریم جاده، دچار مشکل شده و تا به امروز این روستای 500 نفری شش کشته حوادث رانندگی را به خود دیده است.
 
اوچونک در دسترس نیست!
 
عدم کارایی تلفن همراه و فقدان شبکه سیمای استانی از جمله معضلاتی بود که جوانی دانشجو بدان اشاره کرد و افزود: اینکه گفته شود اهالی روستایی در استان تهران از داشتن شبکه استانی و استفاده از تلفن همراه محروم هستند شاید کمی عجیب و حتی مضحک باشد اما این کاستی در روستای اوچونک وجود دارد و مردم از این معضلات رنج می برند.
 
بانویی خانه دار نیز با ابراز ناخرسندی از توان پایین برق روستای خود بیان داشت: یکی از معضلاتی که مسئولان اوچونک و شهرستان دماوند باید برای رفع آن تلاش کنند قدرت پایین برق این روستاست.
 
وی ادامه داد: متاسفانه برق روستای اوچونک به حدی ضعیف است که گاه استفاده از وسایل برقی خانگی را ناممکن می سازد و دیگر اقلام الکتریکی در حال فعالیت نیز دچار آسیب دیدگی می شوند.
 
بروز سوانح رانندگی به دلیل تعرض عده ای متمول به جاده
 
عضو شورای اسلامی روستای اوچونک در جریان بازدیدهای روستایی که با حضور هیئتی از دفتر نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه، بخشدار مرکزی، فرماندار و دیگر مسئولان شهرستان دماوند انجام شد طی سخنانی خاطرنشان کرد: معضل اصلی روستای اوچونک تعرض عده ای باغدار اغلب متمول به سه کیلومتری ابتدایی جاده اوچونک است که از سالهای گذشته تاکنون موجب بروز خطرات متعدد و کشته شدن شش نفر از اهالی روستا شده است.
 
ابوالفضل اسماعیلی با گلایه از نحوه پیگیری مشکلات روستای اوچونک اظهار داشت: متاسفانه مسئولان قبلی شهرستان دماوند پیرامون رفع معضلات روستای اوچونک، وعده هایی را ارائه کردند اما قول آنها در حد صحبت باقی ماند و اقدامی عملی در این خصوص صورت نگرفت.
 
این مسئول ادامه داد: برخی مسئولان امر از ارسال نامه برای برطرف کردن مشکلات سخن به میان می آورند اما بر همگان مشهود است که حل معضل نیازمند پیگیری مداوم است و تنها با تکیه به نامه نگاریهای متعدد به ثمر نخواهد نشست.
 
وی با گلایه از عدم نصب سامانه مخابراتی، جهت استفاده از تلفن همراه عنوان کرد: چندی پیش مسئولان برای نصب سامانه مخابراتی جهت استفاده اهالی از تلفن همراه درخواست زمینی مناسب داشتند.
 
اسماعیلی بیان داشت: این زمین با مشکلات فراوان و پادرمیانی اعضای شورای اسلامی روستا تهیه و با صرف هزینه یک میلیون تومانی تسطیح شد اما خبری از اقدام مسئولان جهت نصب سامانه مخابراتی نشد و مردم از فقدان عرضه این نوع از خدمات ناراضی هستند.
 
بلااستفاده ماندن وسایل برقی به جهت افت فشار برق
 
عضو شورای اسلامی اوچونک از ضعف سامانه های برقی در این روستا خبر داد و افزود: متاسفانه برق روستای اوچونک دچار ایراد فنی است و گاه به حدی از ناتوانی خود می رسد که اهالی نمی توانند از وسایل برقی ساده خانگی خود نیز بهره ببرند.
 
این مسئول با اشاره به معضل کم آبی اوچونک خاطرنشان کرد: کمبود منابع آب، واژه نام آشنای اغلب مناطق دهستان جمع آبرود و شهرستان دماوند است که بارها و بارها بدان اشاره شده است.
 
ناخرسندی کشاورزان اوچونکی از تصمیم جدید مسئولان آبفا
 
وی ادامه داد: در سالهای گذشته فقدان منابع آب زراعی و عدم اجرای اقداماتی مناسب از سوی مسئولان، کشاورزان روستای اوچونک را بر آن داشت تا با حفر یک حلقه چاه این نیاز اساسی خود را تامین کنند.
 
ابوالفضل اسماعیلی با بیان اینکه روستاییان زحمتکش اوچونک چاه آب را به احدی واگذار نخواهند کرد، گفت: اما چندی پیش مسئولان آب و فاضلاب روستایی در اقدامی غیرمنصفانه خواستار تحویل گرفتن این تنها منبع آب روستا شدند اما کشاورزان زحمتکش اوچونکی به هیچ عنوان چاه حفاری شده خود را واگذار نخواهند کرد. 
 
دهستان جمع آبرود از 13 منطقه روستایی نظیر "وادان"، "اوچونک"، "بیدک"، "لومان"، "زان"، "بولان"، "زیارت" و جمعیتی نزدیک به سه هزار و 800 نفر تشکیل شده است.  
کد خبر 1204893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha