به گزارش خبرنگار تجسمي مهر ، در اين نشست كه راس ساعت 15 در محل كتابخانه موزه هنرهاي معاصر تهران برپا شد . مهندس رادنيا مدير عامل بانك صنعت و معدن و عضو شوراي فرهنگ و صنعت ، دكتر حجت عضو شوراي فرهنگ و صنعت ، مهندس خليلي فر عضو شوراي فرهنگ و صنعت ، غلامحسين نامي ، مسعود سپهر ، اسد اله امرالهي و ... حضور داشتند . دراين نشست مسائل و مشكلات عرصه طراحي صنعتي و گرافيك با سه محور پژوهشي ، آموزشي و كاربردي بررسي شد .
در عرصه پژوهش عمده مسائل مطرح شده در رابطه با تبيين جايگاه طراحي صنعتي به عنوان يك حرفه مستقل در صنعت امروز ايران ، نحوه تعامل مديريت صنعتي با طراحان صنعتي و گرافيست ، مطالعه پيوند ميان رشد طراحي و توسعه صنعتي كشور هاي پيشرفته ، مطالعه الگو هاي موفق جهاني در گذار از طراحي سنتي به طراحي مدرن ، مطالعه تطبيقي فرهنگ و سليقه مصرف كننده ايراني و خارجي و بررسي نقش طراحي صنعتي و ارتباط تصويري در رشد و توسعه اقتصاد صنعتي و صادرات بود .
در زمينه آموزشي نيز مسائلي از قبيل لزوم تقويت مراكز آموزش عالي ايران در زمينه طراحي صنعتي ، بهبود كيفيت تعامل موجود ميان طراحان صنعتي و صنعتگران و آموزش فرهنگ طراحي درسطح وسيع اجتماعي مطرح شد .
همچنين حاضران در هم انديشي روز گذشته بحث ها و گفتگو هاي ثمر بخشي در رابطه با راهكارهاي بهبود وضعيت طراحي در شركت ها و كارخانه هاي ايراني ، ارتقاء كيفيت طراحي ايراني در بازار هاي داخلي و بين المللي ، ايجاد و تقويت دفاتر طراحي محصول در بخش تحقيق و توسعه كارخانه ها و ... داشتند .
لازم به ذكر است ، طراحي صنعتي در سالهاي دهه 40 شمسي به شكل عملي در كارخانه هاي ايراني توسط كارخانه ارج بنيان گذاشته شد و محصولات اين كارخانه كه در آن زمان با استفاده از نظرات و طراحي هاي طراحان صنعتي اش توليد مي شد توانست در مدت كوتاهي تمامي بازارهاي مصرف ايران را به تصرف خود در آورد .
نظر شما