به گزارش خبرگزاری مهر از شیراز، داوود حسینی با اشاره به استاندار نبودن خاک دشت کوار برای تولید اجر گفت: خاک دشت کوار مناسب تولید آجر استاندارد نیست بنابراین باید منطقه ای با خاک مناسب برای تولید آجر استاندارد در فارس جایگزین منطقه کوار شود.
وی افزود: با توجه به این امر و مصوبه سفر سوم رییس جمهوری شناسایی معدن مناسب برای تولید آجر استاندارد در دستور کار این سازمان قرار گرفت و اکنون معدنی با بیش از 200 تا 300 میلیون تن ذخیره در منطقه کوار شناسایی شده که خاک آن برای تولید آجر استاندارد به تایید موسسه تحقیقات مسکن در تهران رسیده است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن فارس در خصوص امکان انتقال ماده معدنی از معدن به محل کوره های آجرپزی موجود در کوار تصریح کرد: کوره های آجر پزی کوار هر کدام سالانه به 50 تا 60 هزار تن خاک نیاز دارند که در مجموع سالانه بالغ بر شش میلیون تن و روزانه 20 هزار تن خاک نیاز دارند که اکنون کوره داران کوار از خاک کشاورزی این منطقه برای تولید آجر استفاده می کنند.
حسینی به فاصله 30 تا 40 کیلومتری معدن کشف شده با کوره های آجرپزی اشاره کرد و یادآور شد: برای انتقال روزانه 20 هزار تن خاک، نیاز به عبور و مرور دو هزار سرویس است که با توجه به فاصله موجود حداقل روزانه 500 دستگاه کامیون باید به انتقال خاک اقدام کنند که این امر علاوه بر اینکه از نظر عملیاتی مشکل آفرین است از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست.
وی اضافه کرد: با توجه به موارد یاد شده باید شهرک صنعتی آجر در کنار معدن ایجاد شود تا علاوه بر استقرار واحدهای جدید در آن؛ کوره های آجرپزی موجود نیز در یک بازده زمانی مشخص و معقول به این شهرک منتقل شوند ضمن اینکه این واحدها خط تولید خود را از تولید آجر فشاری به آجر سفالی تغییر دهند.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن فارس اجرای این امر را برای جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و تولید آجر استاندارد ضروری عنوان کرد.
حسینی افزود : با توجه به اینکه از نظر قانونی نمی توان معدن را به قطعات کوچک تقسیم کرد و هر منطقه را به یک واحد تولیدی داد، بنابراین باید شرکت معدنی با مشارکت واحدهای تولیدی تشکیل و به استخراج و انتقال آن به مراکز تولیدی اقدام کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به ورود مصالح ساختمانی نوین از جمله انواع پنل ها و دیوارهای پیش ساخته بتنی سبک، تولید آجر در کلان شهرها توجیه اقتصادی ندارد و واحدهای تولید آجر تنها در صورت تولید با کیفیت بالا و قیمت مناسب می توانند به بازار شهرهای کوچک و روستاها امیدوار باشند در غیر این صورت احتمال ورود صنعتی سازی در این مناطق و حذف آنها وجود خواهد داشت.
نظر شما