به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا شیخ الاسلامی با تشریح اهداف و محورهای مربوط به طرح دور کاری، گفت: امروزه موضوع دولت الکترونیک و طرح دورکاری به عنوان یکی از بخشهای آن از موضوعات جدی دنیا است که در این زمینه مسابقه نفس گیری بین کشورهای مختلف دنیا برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای بسیار زیاد سیستمهای جدید مخابراتی در حال انجام است.
وزیر کار و امور اجتماعی، گفت: در کشور ما نیز بیش از 2 دهه است که هزاران میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای دولت الکترونیک هزینه شده است، حال با توجه به تجارب ارزشمند سایر کشورهایی که در زمینه دورکاری و دولت الکترونیک پیشتاز هستند و از این رهگذر توانستهاند پیشرفتهای خوبی برای رسیدگی به امور مردم به دست آورند؛ جای آن داشت که در کشور ما نیز این موضوع در دستور کار جدی قرار گیرد.
شیخ الاسلامی تصریح کرد: ولی متاسفانه حجم فعالیتهایی که در این زمینه انجام شده بود هیچگونه تناسبی با برنامه ریزیهای کلان کشور در جهت دستیابی به دولت الکترونیک نداشت و نیاز بود که دولت در این راه اقدام کند.
وی خاطر نشان کرد: در همین راستا اجرای طرح دورکاری در وزارت کار و امور اجتماعی از سال گذشته مدنظر قرار گرفت ولی پس از اینکه این ایده به صورت جدی تر و جامع تر در هیئت دولت مطرح شد با استقبال اعضای دولت مواجه شد و در نهایت به یک دستورالعمل کلی برای تمام دستگاههای دولتی تبدیل شد.
به گفته وزیر کار، اخیرا آلودگی هوای تهران باعث شد تسریع در اجرای آن بیش از پیش ضرورت یابد. براین اساس و با توجه به اینکه ستاد وزارت کار در یکی از آلودهترین مناطق تهران (خیابان آزادی) قرار دارد با جدیت بیشتری موضوع پیگیری شد و هم اکنون بخش زیادی از کارکنان وزارت کار به عنوان کارکنان دورکار در منزل خود مشغول به فعالیت هستند.
شیخ الاسلامی ادامه داد: دورکاری مزایای بسیاری دارد، در حال حاضر و براساس سیستم موجود کارکنان دولت باید راس ساعت خاصی در محل کار خود حاضر شوند و راس ساعت خاصی نیز به منازل خود بازگردند که این رویه علاوه بر هزینههای بالا وقت افراد را نیز هدر میدهد.
وی تاکید کرد: آلودگی هوا و صدا، ترافیک، مصرف بالای سوخت و از همه مهمتر اتلاف زمان به عنوان ارزشمندترین دارایی افراد، بخشی از خساراتی است که سیستم موجود به همراه دارد که با اجرای دورکاری تمام این مسائل حل میشود. از سوی دیگر در حال حاضر حضور کارکنان در محل وزارتخانهها هزینههای بالای آب و برق، استهلاک ساختمان، پشتیبانی و غیره را به دنبال دارد.
وزیر کار و امور اجتماعی، گفت: همچنین این هزینهها و رفت و آمد کارکنان بویژه خانمها در ترافیک موجود باعث ایجاد فشارهای روانی بر آنها شده است، ولی با اجرای طرح دورکاری کارکنان دولتی به جای صرف هزینههای بسیار و هدررفت وقت در محیط امن خانه به انجام امور محوله خود میپردازند. در واقع با عملیاتی شدن این طرح، نظام وقت مزدی فعلی به نظام کارمزدی تغییر میکند.
شیخ الاسلامی بیان داشت: یقینا در این طرح هزینهها به شدت کاهش و در عوض کمیت و کیفیت کار افزایش می یابد. اگر بتوان رقمی برای صرفهجویی زمانی که در حال حاضر از مردم هدر میرود محاسبه کرد، ابعاد صرفهجوییهای دورکاری به خوبی نمایان میشود.
به گفته وی، در این طرح، اجباری برای حضور یک فرد در تمام مدت هفته در محل کار وجود ندارد بلکه براساس شغلی که برعهده دارد ممکن است چند روز هفته را برای هماهنگیها و برگزاری جلسات به محل کار خود مراجعه کند. همچنین، برنامه ریزی به نحوی است تا افرادی که در تمام ایام هفته باید در محل کار حضور داشته باشند در ساعات غیر پیک ترافیک و به صورت شناور به محل کار خود رفت و آمد کنند.
وزیر کار تصریح کرد: در خصوص افراد دورکار علاوه بر صرفهجویی در هزینهای که روزانه به عنوان رفت و آمد و سایر هزینهها میپردازند، حقوق آنها افزایش مییابد. براساس برنامهریزیهای صورت گرفته از محل صرفهجویی هزینههای زاید در طرح دورکاری که مبلغ قابل توجهی خواهد بود بخشی به عنوان پاداش به دورکاران پرداخت میشود.
شیخ الاسلامی اظهار داشت: در طرح دورکاری به هیچ عنوان کسی بیکار نمیشود، بلکه همه کارکنان حفظ خواهند شد، هر چند ممکن است برخی از مشاغل حذف شوند ولی قطعا به مشاغل جدیدی نیاز است که باید تعریف شود، لذا تمام کسانی که در حال حاضر در وزارت کار مشغول کار هستند کماکان به کار خود ادامه خواهند داد. در این طرح تمام ابزار مورد نیاز دورکاران مانند اینترنت پرسرعت، رایانه شخصی و سایر موارد توسط وزارتخانه تامین و مهیا خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر کارشناسان و مدیران در حال بررسی نهایی مشاغل دورکاری و رفع مشکلات احتمالی آن هستند که در مجموع تا 2 هفته آینده به طور کامل این طرح اجرایی خواهد شد. همچنین در نظر است تا وزارت کار خدمات خود را به صورت شبانه روزی ارائه کند، براین اساس سیستم تلفن گویا و پایگاههای اینترنتی وزارتخانه به صورت شبانه روزی پاسخگوی مردم هستند.
به گفته وزیر کار، همانگونه که مشاهده میشود اجرای طرح دورکاری نه تنها محدودیتی در خدمترسانی ایجاد نمیکند، بلکه محدودیتهای گذشته را نیز برطرف میکند، چرا که در گذشته تنها در ساعات کاری کارکنان پاسخگوی مراجعان بودند. همچنین باید گفت ارائه خدمات حضوری و غیرحضوری در کنار هم انجام میشود و به این ترتیب قطعا بخشی از خدمات همچنان به صورت حضوری ارائه میشود، با توجه به جمیع جهات طرح دورکاری و نتایج شگرف آن منجر به تحول و انقلاب نوینی در نظام اداری فعلی کشور خواهد بود
نظر شما