سید مهدی صادق در گفتگو با خبرنگار مهرافزود: با هدف جمع آوری آبهای سطحی و هرز آبهای پراکنده و نیز استفاده و جمع آوری نزولات آسمانی در فصلهای غیر زراعی و برای بهبود کشاورزی، وزارت نیرو موظف است در دو سال اول برنامه توسعه پنجم نسبت به احیای آببندانهای شناخته شده اقدام و در صورت نیاز آببندانهای جدید احداث کند.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه در مناطق شمالی کشور آب بیشتر رودخانه های فصلی و مسیل ها به صورت بلااستفاده از دسترس منطقه خارج شده به دریا می ریزد بنابراین با احداث آببندانها در جوار آنها توانسته اند بخشی از آب رودها را به صورت بهینه ذخیره و برای افزایش تولیدات کشاورزی و تبدیل اراضی دیم به آبی و افزایش راندمان آبیاری استفاده کنند.
نماینده آستانه اشرفیه گفت: اکثر آببندانها چند منظوره هستند و از آب آنها برای آبیاری مزارع و باغات و شالیزارها، پرورش انواع ماهی و اردک استفاده می شود، ضمن اینکه این سازه ها به تغذیه سفره آبهای زیرزمینی چاه های شرب پایین دست نیز کمک می کنند.
وی خاطر نشان کرد: آببندانها با فرهنگ بومی منطقه سازگار هستند و به عبارت دیگر احداث و نگهداری و بهره برداری از آنها نیازمند تکنولوژی خاص و پیچیده و سطح بالا نبوده و با توان علمی و فنی ساکنان منطقه مطابقت دارد.
صادق ادامه داد: هزینه های نگهداری و بهره برداری از این سازه ها در مقایسه با حفر و تجهیز چاه های عمیق و نیمه عمیق کمتر است.
وی یادآورشد: آببندانها با توجه به پرورش ماهی در آنها علاوه بر کمک به اشتغالزایی در منطقه و تامین هزینه های نگهداری و بهره برداری، در بیشتر موارد به افزایش درآمد روستاییان و آبادانی روستاهای پایین دست خود نیز کمک می کنند.
نظر شما