۲۱ آذر ۱۳۸۹، ۱۵:۴۴

870 هزار تن محصولات زراعی از مزارع چهارمحال و بختیاری برداشت شد

شهرکرد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال زراعی جاری افزون بر 870 هزار تن انواع محصولات زراعی از مزارع زیر کشت این استان برداشت شده است.

صفدر نیازی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد اظهار داشت: باتوجه به برداشت 760 هزار تنی محصولات زراعی میزان برداشت محصولات زراعی این استان نسبت به سال گذشته 110 هزار تن افزایش یافته است.

وی سطح زیرکشت محصولات زراعی این استان را در سال‌جاری بیش از 151 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: این در حالی‌ست که در سال گذشته 148 هزار هکتار از راضی کشاورزی استان به زیر کشت رفت.

نیازی اضافه کرد: در سال‌جاری از 151 هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی افزون بر 55 درصد زیر کشت آبی و 45 درصد زیر کشت دیم بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عمده‌ترین محصولات کشاورزی این استان را گندم و جو اعلام کرد و گقت: در سال‌جاری 145 هزار تن گندم برداشت شده ‌که از این مقدار بیش از 41 درصد به صورت کشت آبی و 59 درصد به صورت کشت دیم برداشت شده است.

وی ادامه داد: همچنین امسال افزون بر 52 هزار تن جو از بیش از 8 هزار و 500 هکتار اراضی کشاورزی آبی‌ و 16 هزار هکتار اراضی دیمی استان برداشت شده است.

نیازی خاطرنشان کرد: در سال گذشته از 760 هزار تن محصولات برداشتی این استان 170 هزار تن گندم، 11 هزار و 500 تن حبوبات، 317 هزار و 534 تن علوفه و 646 تن شلتوک برداشت شده است.

وی بر ضرورت ارتقای سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از روش مکانیزه تأکید کرد و گفت: مکانیزاسیون کشاورزی مجموعه‌ای از علوم و فنون کاربردی است که مطالعه، شناخت و به کارگیری انواع مختلف ماشین و ابزار نیروی محرک، در مراحل مختلف تولید و در فرآوری محصولات کشاورزی را شامل می‌شود.

نیازی با بیان اینکه مکانیزاسیون استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای افزایش بهره‌وری با رعایت تمام جوانب است، افزود: مکانیزاسیون استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای رسیدن به توسعه پایدار است.

وی افزایش تولید و کسب سود بیشتر را از اهداف مکانیزاسیون برشمرد و گفت: افزایش تولید با افزایش سطح زیر کشت و افزایش مقدار تولید در واحد سطح میسر می‌شود و مکانیزاسیون به دنبال اجرای هر دو روش است.

نیازی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر مکانیزاسیون توانسته است با کاهش نیروی کارگری و انجام به موقع عملیات، کاهش چشمگیری در هزینه‌ها و افزایش درآمد داشته باشد که بهره‌وری و ظرفیت بالای ماشین در رسیدن به این هدف نقش عمده‌ای دارد.

کد خبر 1209065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha