بهروزغیبی در گفتگو با مهر با اشاره به توسعه تولید گلهای زینتی گفت: تولید این گلها در محیط های گلخانه ای و فضای آزاد به خصوص در استان خوزستان، اصفهان و مرکزی رشد زیادی داشته است و به شکل خوبی سازمان دهی شده اند.
وی افزود: مهمترین مشکل پیش روی این صنعت، قطعات کوچک و رنگهای مختلف در یک گلخانه است که این امر از استمرار تامین گل و گیاه جلوگیری می کند.
مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: وقتی که در یک گلخانه 3 هزار متری گل کاشته می شود، نمی توان تولید در حجم انبوه و یکدست انجام داد؛ بنابراین زمینه صادرات و تامین نیاز به اندازه کافی تامین نمی شود.
غیبی تصریح کرد: تجهیز و تقویت ناوگان حمل و نقل از طریق تکمیل پایانه های گل و گیاه در احمد آباد مستوفی تهران، مازنداران و محلات از برنامه های دولت است تا با کمک سازمان توسعه تجارت این مراکز به کل استان ها وصل شوند.
وی خاطر نشان کرد: برای این منظور توسعه پایانه حمل و نقل، کانتینرهای یخچال دار و یک فرودگاه برای توزیع گل و گیاه پیش بینی شده است و در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واردات گلهای زینتی افزود: واردات در زمینه پایه های تکثیری گل انجام می شود تا ارقامی که در داخل کشور توان تولید آنها وجود ندارد برای تولید چند سال مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه گل ارکیده گران ترین گل شاخه بریده است، گفت: این گلها به نسبت گلهای ایرانی از ماندگاری بیشتری برخوردارند و البته گران تر هم هستند اما هر دو نوع، بازار خاص خود را در کشور دارند.
غیبی بابیان اینکه پایه های گل زیر نظر سازمان حفظ نباتات به کشور وارد می شود، گفت: در گل شاخه بریده وارداتی صورت نمی گیرد مگر اینکه قاچاق وارد کشور شود.
وی با اشاره به تولید گلهای شاخه بریده تصریح کرد: در سال گذشته یک میلیارد و 252 میلیون گل شاخه بریده تولید و 25 میلیون دلار هم به کشورهای دیگر صادر شده است.
مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اغلب صادرات گل و گیاه از طریق پایانه ها در بازارچه های مرزی انجام می شود.
نظر شما